– Voltar per la Literatura – EL COLLAR ROJO de Jean-Cristophe Rufin (🐌🐌🐌🐌) – (L08) – 20.10.2016

Per Imma Barba

EL COLLAR ROJO de Jean-Cristophe Rufin – 

Un llibre curt però amb un contingut intens i profundament tendre, una història d’aquelles que arriben al cor i mes per a les persones que pensem que els gossos són quelcom mes que un animal.

El protagonista d’aquesta història es diu Guillaume i és un gos.  Ens dóna una veritable lliçó de fidelitat.

el-collar-rojoEstem l’any 1919 i un heroi de la guerra està tancat en una presó esperant un judici. A fora, dia i nit, el seu gos fa guàrdia, borda incansable i espera.

La guerra ha acabat però ha deixat enrere un munt de vides trencades, pares, fills, marits que van ser reclutats i o bé no han tornat o ho han fet absolutament canviats.

Jacques Morlac és l’heroi que ara està arrestat pels mateixos militars que el van condecorar, Hugues Lantier és un jutge militar que, a punt de jubilar-se, ha de decidir sobre el destí de Morlac i no lluny de tots dos, una noia, Valentine, una camperola que té molt a dir.

No puc explicar res més sense descobrir la trama d’aquesta petita novel·la que s’ha de llegir i deixar que et commogui. Una delícia.

Jean-Christophe Rufin nascut el 1952 en Bourges és metge, escriptor, acadèmic i diplomàtic francès que des del 2008 és el membre més jove de l’Acadèmia Francesa. Ha estat ambaixador de França a el Senegal i Gàmbia i va presidir l’ONG Acció contra la gana. 

jean-christophe-rufinAutor de la famosa novel·la “El abisinio” ha estat guardonat dues vegades amb el premi Goncourt.

Titol original: Le collier rouge
Autor: Jean-Christophe Rufin
Traducció: Rosa Alapont
Editorial: Ediciones B
Any de edició: Maig 2016
Idioma: Castellà – Pàgines: 158

gos-cargol

Deixa un comentari