– Roda de premsa – Festival de Creació Contemporània ESCENA POBLENOU – Plaça de Prim (rp23) – 17.10.2016

VOLTAR i VOLTAR … per les Arts Escèniques

Per Miquel Gascón  

Aquest passat dilluns vaig poder assistir a dues rodes de premsa seguides i força distanciades entre si, per la qual cosa vaig haver de tirar de cotxe i de pàrquings, per poder arribar a cobrir els dos amb puntualitat. La primera d’elles estava convocada a la Plaça Prim del barri de Poblenou, a l’exterior i davant mateix d’un dels restaurants de referència a Barcelona “Els Pescadors”, un lloc que als “voltaires” ens agrada visitar de tant en tant i que és un dels establiments col·laboradors amb aquesta iniciativa d’Arts Escèniques.

cartell-escena-poblenou-2016ESCENA POBLENOU arriba a la seva quinzena edició, amb l’heroïcitat com a fil conductor de la seva programació. A hores d’ara ja està considerat com un festival de referència que l’han fet merèixer dos grans premis: la Medalla d’Honor de la Ciutat de Barcelona l’any 2015 i el Premi FAD Sebastià Gasch el 2014.

El festival tindrà lloc del 20 al 23 d’octubre; durant aquests quatre dies es podran veure un total de 22 espectacles (10 dels quals seran estrena a Barcelona), de diverses disciplines de les arts escèniques com el teatre, la dansa, el circ, el teatre d’objectes, la música o la performance, a més d’altres activitats i propostes participatives a diferents espais del Poblenou a preus populars i assequibles per a tothom.

roda-de-premsa-escena-poblenou-voltar-i-voltar-1

L’acte el presideix el regidor del Districte de Sant Martí, Josep Mª Montaner i la directora del Festival Escena Poblenou, Ada Vilaró, que apareix amb la imatge del cartell promocional de l’esdeveniment, amb la capa vermella a l’esquena i el casc a la mà; comenta que 15 anys de Festival és tota una heroïcitat, malgrat que tots els artistes que es dediquen a les Arts Escèniques en aquest país, aquesta heroïcitat la porten a terme cada dia, en voler treballar en el que els agrada, a pesar de les condicions econòmiques que ho han de fer a causa de la greu crisi  que patim aquests darrers anys.

roda-de-premsa-escena-poblenou-voltar-i-voltar-2El festival vol posar el focus en totes aquelles persones anònimes, des de la veïna de l’escala als milers de persones que han de fugir sense voler; és per això que el 10% de la recaptació de cada entrada es destinarà a Stop Mare Mortum per ajudar a finançar l’assessorament legal i jurídic per persones que estan estancades a Grècia i per la mobilització a la incidència política per canviar polítiques migratòries i d’asil estatal i de la Unió Europea.

Entre els espectacles que podrem veure destaquen propostes de suport a la creació com A Placer de Labuena Compañía, Kopfkino de Mariona Naudin, Amigoo de Mumusic Circus, Handle with care de Diana Gadish o la instal·lació performàtica El diván de la peluquera de la companyia Sienta la Cabeza.

roda-de-premsa-escena-poblenou-voltar-i-voltar-3

També destaca a la programació del festival la proposta internacional Be Claude de la reconeguda companyia 1 WATT, Si no fossis tu seria jo de Mireia Tejero i Adèle Madau, MeMix de Claudio Levati i l’espectacle participatiu En las nubes.

El festival es clausurarà amb UrGente A Mar, una colpidora peça participativa d’Ada Vilaró que reflexiona durant 12 hores davant del mar i en silenci sobre l’actualitat de les polítiques d’immigració;  al final de la peça hi haurà una intervenció participativa amb la saxofonista Mireia Tejero i la cantant Lídia Pujol.

roda-de-premsa-escena-poblenou-voltar-i-voltar-2-1

Escena Poblenou, que enguany compta amb una forta presència d’espectacles de carrer i gratuïts, celebrarà els seus 15 anys amb una festa molt especial el dissabte 22 d’octubre a la nit al Casino de l’Aliança del Poblenou, amb l’actuació de diferents artistes que han passat pel festival en aquests 15 anys d’història.

AQUÍ pots consultar la GRAELLA DE PROGRAMACIÓ. horaris, preus i espais 

cargol-gran-amb-closca-petita

 

Deixa un comentari