– Roda de premsa – SOTA TERÀPIA – Teatre Borràs – (rp22) – 10.10.2016

VOLTAR i VOLTAR … per les Arts Escèniques

Per Miquel Gascón  

Ahir de nou vaig ser convocat a una roda de premsa; aquest cop al Teatre Borràs, per presentar SOTA TERÀPIA, la nova producció que s’estrenarà aquest mateix divendres 14 d’octubre al Teatre-Auditori de Sant Cugat i que es podrà veure al Teatre Borràs a partir del 19 d’octubre.

Es tracta d’una comèdia escrita per Matías del Federico, text que va guanyar el concurs CONTAR1, convocat per l’associació Argentina d’actors de Buenos Aires, amb el propòsit d’estimular la presència d’autors argentins en el circuit comercial; molts autors argentins únicament escrivien fins llavors, per un tipus de teatre més compromès o de denúncia, però havien deixat una mica de banda el teatre comercial.

roda-de-premsa-sota-terapia-teatre-borras-voltar-i-voltar-1

És en aquest context que Daniel Veronese, té l’oportunitat de descobrir aquest text, com a membre del jurat i es va entusiasmar de seguida amb el projecte, que va ser produït ni més ni menys que per 6 productors teatrals; ell mateix la va dirigir a Buenos Aires, amb un enorme èxit i encara actualment continua en cartell  Per altra banda, la temporada passada va ser estrenada a Teatros del Canal de Madrid i va estar representada durant 6 setmanes amb gran acceptació; de nou aquesta temporada es representarà al Teatro Marquina de Madrid.

Ara arriba a casa nostra la versió en català, amb la nova adaptació que ha realitzat Edu Pericas i que compta també amb la direcció de l’estimat i conegudíssim director Daniel Veronese.

Tres parelles que van a teràpia tenen conflictes diferents, però tenen un denominador comú: la difícil missió de travessar una vida junts.

En una nit de divendres, abans d’un merescut descans del cap de setmana, tres parelles són convidades a participar d’una particular i relaxada sessió de teràpia: un intercanvi d’experiències personals, de desitjos, de somnis i frustracions. Aparentment res massa extraordinari, però algú està absent en aquest experiment: la sessió aquest cop es desenvoluparà sense la tutela de la professional.

I així sortirà a la llum un altra veritat, on potser els codis de comportament i els aparellaments que havien funcionat fins avui ja no serveixen.

roda-de-premsa-sota-terapia-teatre-borras-voltar-i-voltar-2

Tres parelles molt diferents, en el que segurament els espectadors es podran veure reflectides en les actituds d’algun d’aquests personatges.

  • una parella relativament nova i molt enamorada – interpretada per Francesc Ferrer i Marina Gatell
  • una parella que porten vivint junts 19 anys i que la seva “afició” és discutir-se per tot – interpretada per Cristina Plazas i Miquel Sitjar
  • potser la parella més conservadora i avorrida – interpretada per Andrés Herrera i Meritxell Huertas

En algun moment de la roda de premsa, els assistents l’han volgut comparar amb la construcció dramàtica que posseïa aquella inoblidable “El mètode Grönholm”, malgrat que l’argument no té res a veure.

La representació tindrà una duració d’1 hora i 40 minuts i l’acció transcorrerà en temps real i sense música.

6-cargols

Deixa un comentari