– Festival TNT – Terrassa Noves Tendències – Tercera jornada – Caravana de Tràilers – 01.10.2016

VOLTAR i VOLTAR,  per les Arts Escèniques – 

Per Imma Barba & Miquel Gascón  

FESTIVAL TNT -Terrassa Noves Tendències – Caravana de Tràilers

Dissabte sí que el vàrem aprofitar sencer, perquè vàrem estar tot el dia veient propostes escèniques del Festival, malgrat que la quantitat no sempre és la millor qualitat i potser no vàrem estar gaire encertats en la nostra elecció.

Aquesta va ser la nostra primera proposta escollida, de les 5 que vàrem poder veure;            la publiquem en crònica separada, perquè el seu contingut és força ric, com per incloure’l dins de la resta de propostes que vàrem poder veure aquell mateix dia.

tnt-caravana-de-trailers-pere-faura-voltar-i-voltar-1

  • – Teatre (40) – TNT – CARAVANA DE TRAILERS (🐌🐌🐌) – Teatre Principal de Terrassa.

No es tractava d’una proposta, sinó de 6 “tràilers” de futures propostes escèniques que posteriorment el públic votarà i s’escull una proposta que la temporada vinent es desenvoluparà sencera. Aquest esdeveniment està organitzat per G.R.U.A. (Grup de Recerca d’Universos Artístics) format per Pere Faura, Anna Rubirola i Claudia Solwat.

Es van presentar les següents propostes:

1 – NOSOYRUSA # (UNA PELI DE TU VIDA) de la Srta. Blanco.

tnt-caravana-de-trailers-nosoyrusa-voltar-i-voltar-1

Parla de l’esforç, de la suor i gimnastes russes, dels xantatges emocionals que ens fem a nosaltres mateixos, de les trampes que ens posen, de com posterguem l’hora de fer moltes coses.

2 – RADIO HIT de Ursa Sekirnik

El so d’aquest vídeo ha estat impugnat per drets d’autor i he estat obligat a retirar la seva música

Una investigació de l’autora per trobar històries personals darrere dels hits, un viatge des del que és universal al més personal.

3 – COSAS QUE PASAN. UN CIRUELO CARGADITO DE MANZANAS de Laura  Alcalà

Una història que proposa jocs entre la ficció i la realitat. Aporta material gràfic per a demostrar la veracitat de la mateixa i juga constantment amb la manipulació de la informació.

4 – LABRANZA de Colectivo Lamajara (peça de carrer)

Una mirada sobre la relació existent entre “home-camp” i ballarí-cos”,  què els uneix ?, què els separa ? El paisatge del camp portat a la geografia del cos. Aquest va ser un dels dos espectacles que nosaltres vàrem escollir com el millor, malgrat que finalment no va sortir guanyador.

5 – JUDICI AL TNT de Agost Produccions

Partint d’una carta d’un ciutadà, es porta a judici el festival TNT, a la manera dels judicis populars. En aquesta carta s’acusava al festival d’interessar a quatre gats ben pentinats i cuidats, d’elitista i poc útil, i de no treballar per apropar les arts a la ciutadans. Ens va semblar un dels espectacles mes interessants a desenvolupar, malgrat que no el vàrem acabar de votar.

6 – DÍPTICO PARA LA IDENTIDAD de Vértebro

Una particular investigació al voltant de qüestions de gènere, identitat i religió vista com a fol-klore o com a ritual. Aquest va ser el nostre segon escollit i va ser un dels vots que nosaltres vàrem emetre. Tampoc va ser l’escollit.

En finalitzar es van comptabilitzar els vots i va sortir guanyadora la primera de les propostes. La creadora va sortir emocionada a recollir el premi i aquí teniu aquell moment realment molt emotiu.

Va ser per nosaltres una experiència nova i divertida, en la que vàrem haver de comportar-nos com a programadors. Sembla que no tenim gaire orientació vers a aquesta professió.

cargols-trailers

Deixa un comentari