– Voltar per la Literatura – UN FINAL PERFECTE (🐌🐌🐌) de John Katzenbach – (L04) – 26.09.2016

Per Imma Barba

UN FINAL PERFECTE de John Katzenbach – 

Sarah, Karen i Jordan no tenen res en comú.

Sarah és una professora que ha deixat la feina totalment trasbalsada per la mort del seu marit i la seva filla en un accident de cotxe. Té trenta anys i està deprimida i la beguda és la seva companyia.

Karen, és una doctora soltera i solitària. Té quaranta anys i la seva feina és l’únic important a la seva vida.

un-final-perfecteJordan, és una adolescent de disset anys que viu en l’institut on estudia. Juga al basquet i se sent rebutjada per tots. La traumàtica separació dels seus pares no l’ajuda.

Només tenen en comú els seus cabells pèl-rojos i un assassí que ha decidit matar-les. Tot just uns quilòmetres de distància separen tres dones que no es coneixen entre elles.

Aquest llibre ens parla de la por i de la capacitat per afrontar-la i enfrontar-la. L’autor, del que havia llegit la seva obra “El Psicoanalista”,  ens mostra la seva gran capacitat per crear històries amb un fort component psicològic.

L’assassí s’amaga rere el nom de “llop ferotge” com el conte de la Caputxeta, i és una persona avida de fama que es dedica a escriure llibres i vol fer una obra d’art de la qual es parli i per això planifica mil·limètricament els crims dels quals parlarà en el llibre. Les ha seguit durant mesos i ara ha començat l’assetjament psicològic que farà de manera simultània amb les tres dones.

Elles només tenen dues sortides: amagar-se i esperar, o lluitar i intentar ser més llistes que el seu depredador.

john_katzenbachUn llibre que enganxa per la descripció psicològica dels cinc personatges que concentren tota la historia, a banda de les tres dones, ens descriu el llop ferotge i la dona del llop ferotge que també tindrà el seu protagonisme dins la historia.

John Katzenbach va néixer el 23 de juny del 1950 als Estats Units. Es va dedicar al periodisme especialitzat en temes judicials que anava compaginant amb l’escriptura, fins que en 1987 va decidir dedicar-se únicament a escriure i a treballar com a guionista de pel·lícules basades en els seus llibres.

D’entre la seva obra caldria destacar títols com El psicoanalista, La història del boig, La guerra de Hart, Retrat en sang, L’home equivocat o L’estudiant.

Ha obtingut nombrosos premis literaris i alguns dels seus llibres han estat adaptats al cinema.

Titol original: Red 1-2-3 / Autor: John Katzenbach

Traducció: Isabel Obiols Penelas / Editorial : Ediciones B / Col.lecció : La Trama / Any edició: 2012 / Pàgines: 432

cargol-perfecte

Deixa un comentari