– Roda de premsa – SCARAMOUCHE el Musical – Teatre Victòria – (rp14) – 22.09.2016

VOLTAR i VOLTAR … per les Arts Escèniques

Per Miquel Gascón  

Ahir dijous al matí, vaig poder assistir a la roda de premsa del Musical SCARAMOUCHE, que s’estrenarà oficialment el dijous 29 de setembre, però que des d’avui mateix 23 de setembre, es podrà veure en funcions prèvies al Teatre Victòria.

El que segurament serà el gran Musical de la temporada, va ser inicialment concebut ara fa un any, a partir de la il·lusió de l’Albert Guinovart (gran amant de les novel·les i pel·lícules de capa i espasa), que va entusiasmar l’equip de DAGOLL DAGOM i varen començar a treballar en el projecte.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

El llibret de l’obra el firma Joan Lluís Bozzo, que va comptar amb l’ajuda de David Pintó i Joan Vives en les lletres de les cançons. La música i orquestració són obra d’Albert Guinovart i en Joan Vives s’ocupa de la direcció musical. La música de l’orquestra de Lleida estarà prèviament gravada, malgrat que en directe s’acoblaran a ella 10 músics en directe. La producció executiva ha anat a càrrec d’Anna Rosa Cisquella. Molts d’ells en un moment o un altre van estar presents a la roda de premsa, malgrat que ho estaven compaginant amb els ùltims assajos.

Una gran comèdia musical d’aventures, amor i revolució, inspirat en la novel·la de Sabatini i en l’imaginari del cinema de capa i espada, que vol ser una mena d’homenatge a aquest gènere. La seva música estarà basada en 3 eixos principals, la música romàntica, l’aventura i la reivindicació…. tres llenguatges que es fusionaran a escena. Comenten que la representació tindrà més d’una cinquantena de números musicals, malgrat que potser posseeix més text parlat que la producció de Mar i Cel.

Una espectacular escenografia movible es recolza en la perla d’aquesta proposta, que no és mes que un espectacular vestuari, que vàrem poder veure en alguna mostra en els números musicals que ens van oferir prèviament.

Una companyia de més de 40 persones, entre tècnics, actors i músics. El cost actual de la producció arriba als 800.000 euros i malgrat això, ens comenten que les entrades volen que puguin estar a l’abast de tothom i per això l’entrada més cara serà de 49 €, que comparada amb els preus de Musicals d’arreu d’Europa és molt baix. A més a més oferiran descomptes per grups nombrosos i també hi hauran funcions escolars a preus de 15 €.

El càsting a escena compta amb noms molt coneguts: Toni Viñals (Scaramouche), Ana San Martín (Olympia), Ivan Labanda (Marquès de l’Echa lonne), Mireia Mambo (Camilla), Jordi Coromina (Bàrtolo), Clara Moraleda (Fanny), Albert Mora (Philippe), Frank Capdet (Coullardin), Anna Alborch (Madame) i Pep Ferrer (Dégeon), que encarnen els personatges principals que actuaran al costat de 7 actors més.

Comenten també aspectes curiosos com el que l’actor Eduard Mauri (gairebé un doble físic de Toni Viñals), ha d’interpretar fins a 8 personatges diferents… la fabricació de les espectaculars perruques, la recerca d’un tipus de robes que a casa nostra és difícil trobar i han hagut d’anar a comprar-les a França… i després confeccionar els vestits a mà, alguns d’ells amb molts metres de roba de doble amplada…. un exemple curiós és el vestit del Marquès (Ivan Labanda), que pesa més de 25 quilos.

L’espectacle tindrà una durada aproximada de 2 hores i 45 minuts (incloent-hi l’entreacte).

cargol-de-capa-i-espasa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.