– Roda de premsa – Presentaci贸 temporada de la SALA ATRIUM – (rp13) – 19.09.2016

VOLTAR i VOLTAR … per les Arts Esc猫niques

Per Miquel Gasc贸n

Un dels 煤ltims teatres que ha presentat la seva nova temporada ha estat la SALA ATRIUM, que el passat dilluns ens va mostrar els espectacles que podrem veure des d’avui mateix.

Aquesta ser脿 la sisena temporada d’aquest petit espai, que ja s’ha fet un lloc important dins de la programaci贸 teatral barcelonina. Raimon Molins, director de la Sala, ens comenta que la temporada t茅 la caracter铆stica de qu猫 es basa en un mateix tema program脿tic: la dona; i de fet tots els espectacles que ens presentar脿 a continuaci贸 tenen nom de dona, excepte el primer que s’estrena avui …. “Cinco tonos de color azul”.

presentacio-temporada-16-17-sala-atrium-voltar-i-voltar-2

Seran hist貌ries de petites i grans dones que prendran vida a escena per nosaltres.

Com a programaci贸 pr貌pia de la Sala Atrium i com eix central de la mateixa, la Companyia Sala Atrium dirigida pel mateix Raimon Molins ens interpretar脿 la “Trilogia de la imperfecci贸“, que agrupa tres universos, tres punts de vista de 3 autors masculins sobre tres dones que volen i necessiten anar m茅s enll脿 del rol adquirit socialment per apropar-se al seu jo m茅s 铆ntim, hum脿 i per tant allunyat d’all貌 que ens fan entendre que 茅s el correcte, all貌 que s’espera…. all貌 perfecte. S贸n tres veus reivindicatives que malden per construir-se a voluntat.

  • NORA (a partir de la Casa de Nines de Henrik Ibsen) – es podr脿 veure del 30 de novembre al 8 de gener del 2017
  • J脷LIA (a partir de la Srta, J煤lia de August Strindberg) que veurem del 18 de gener al 26 de febrer del 2017
  • NINA (a partir de La Gavina de Anton Tx猫khov) del 3 de maig al 4 de juny de l’any vinent.

presentacio-temporada-16-17-sala-atrium-voltar-i-voltar-1

Dins de la programaci贸 acull altres propostes, que tamb茅 tenen nom de dona:

  • TAMAR, LA FILLA DE CHAGALL, dramat煤rgia de la companyia Proyecto Azul, la direcci贸 de Ferran Joanmiquel i protagonitzada per Mireia Vall猫s. Un mon貌leg que es va representar a Girona聽煤nicament un parell de dies al mes de mar莽 passat i que el seu text va guanyar el VIII premi de teatre Incia‘t de Badalona 2015. Un text que ens parla de les arrels jueves a la ciutat de Girona. Es representar脿 del 5 al 15 d’octubre d’enguany.
  • AMANDA T, dramat煤rgia i Direcci贸 d’脌lex Ma帽as, amb la interpretaci贸 de Greta Fern脿ndez i Xavi S谩ez. La tr脿gica hist貌ria d’Amanda Todd, la jove canadenca que amb 15 anys es va su茂cidar despr茅s d’anunciar els seus motius a la xarxa. Segons el mateix Ma帽as “El teatre permet parlar d’aquests temes des d’altres punts de vista allunyats del victimisme i mes propers a la cr铆tica social” – del 26 d’octubre al 20 de novembre.
  • AL脥CIA a partir d’Al铆cia en el pa铆s de les meravelles de Lewis Carroll; dramat煤rgia de Pablo Ley i Direcci贸 de David Maqueda. Una visi贸 contempor脿nia del compte, pensada per a p煤blic adult, radicalment fidel als textos i a l’esperit de Carrol. La veurem del 8 al 26 de mar莽 del 2017.

Per貌 abans de totes elles, avui mateix s’estrena…

  • CINCO TONOS DEL COLOR AZUL, amb dramat煤rgia de la Companyia Proyecto Azul, Direcci贸 de Paula Rib贸 i interpretaci贸 de Marta Aguliar i Lluna Gay. Aquesta va ser una resid猫ncia a La Seca, que ja s’ha pogut veure en diferents centres c铆vics; ens asseguren que ara est脿 molt m茅s acabada i rodona.

cinco-tonos-de-color-azulQuan mor un 茅sser estimat, ens convertim en h脿msters. Iniciem聽una cursa a tota velocitat amb els ulls embenats sobre una roda que no sembla avan莽ar. Aquesta marat贸 s’ordena emocionalment a: negaci贸, ira, depressi贸, negociaci贸 i finalment acceptaci贸. Cinc tons del color blau 茅s una an脿lisi del duel pel qual passa Ana despr茅s de la mort de la seva mare, amb la particularitat que la protagonista est脿 interpretada per dues actrius en lloc d’una. Ana 茅s un h脿mster que no deixa de pedalejar mentre el m贸n no deixa d’engreixar els tab煤s que envolten el tema de la mort. Per貌 al final, encara que no ho sembli, sempre arriba la llum i la vida segueix.

Aquest espectacle ser脿 en lleg眉a castellana i es podr脿 veure des de avui 21 de setembre fins al 2 d’octubre.

________________________

Dins de la programaci贸 Musical continuar脿 la ATRIUM ENSEMBLE amb una s猫rie de 9 concerts, que s’iniciaran el pr貌xim 18 d’octubre. Aquesta formaci贸 interpreta peces de diverses 猫poques que van des del primer barroc del segle XVII fins a l’猫poca contempor脿nia.

atrium-ensemble

________________________

estudi-dun-cargol

Leave a Reply