– Roda de premsa – Presentació temporada de la SALA ATRIUM – (rp13) – 19.09.2016

VOLTAR i VOLTAR … per les Arts Escèniques

Per Miquel Gascón  

Un dels últims teatres que ha presentat la seva nova temporada ha estat la SALA ATRIUM, que el passat dilluns ens va mostrar els espectacles que podrem veure des d’avui mateix.

Aquesta serà la sisena temporada d’aquest petit espai, que ja s’ha fet un lloc important dins de la programació teatral barcelonina. Raimon Molins, director de la Sala,  ens comenta que la temporada té la característica de què es basa en un mateix tema programàtic: la dona; i de fet tots els espectacles que ens presentarà a continuació tenen nom de dona, excepte el primer que s’estrena avui …. “Cinco tonos de color azul”.

presentacio-temporada-16-17-sala-atrium-voltar-i-voltar-2

Seran històries de petites i grans dones que prendran vida a escena per nosaltres.

Com a programació pròpia de la Sala Atrium i com eix central de la mateixa, la Companyia Sala Atrium dirigida pel mateix Raimon Molins ens interpretarà la “Trilogia de la imperfecció“, que agrupa tres universos, tres punts de vista de 3 autors masculins sobre tres dones que volen i necessiten anar més enllà del rol adquirit socialment per apropar-se al seu jo més íntim, humà i per tant allunyat d’allò que ens fan entendre que és el correcte, allò que s’espera…. allò perfecte. Són tres veus reivindicatives que malden per construir-se a voluntat.

  • NORA (a partir de la Casa de Nines de Henrik Ibsen) – es podrà veure del 30 de novembre al 8 de gener del 2017
  • JÚLIA (a partir de la Srta, Júlia de August Strindberg) que veurem del 18 de gener al 26 de febrer del 2017
  • NINA (a partir de La Gavina de Anton Txèkhov) del 3 de maig al 4 de juny de l’any vinent.

presentacio-temporada-16-17-sala-atrium-voltar-i-voltar-1

Dins de la programació acull altres propostes, que també tenen nom de dona:

  • TAMAR, LA FILLA DE CHAGALL, dramatúrgia de la companyia Proyecto Azul, la direcció de Ferran Joanmiquel i protagonitzada per Mireia Vallès. Un monòleg que es va representar a Girona únicament un parell de dies al mes de març passat i que el seu text va guanyar el VIII premi de teatre Incia‘t de Badalona 2015. Un text que ens parla de les arrels jueves a la ciutat de Girona. Es representarà del 5 al 15 d’octubre d’enguany.
  • AMANDA T, dramatúrgia i Direcció d’Àlex Mañas, amb la interpretació de Greta Fernàndez i Xavi Sáez. La tràgica història d’Amanda Todd, la jove canadenca que amb 15 anys es va suïcidar després d’anunciar els seus motius a la xarxa. Segons el mateix Mañas “El teatre permet parlar d’aquests temes des d’altres punts de vista allunyats del victimisme i mes propers a la crítica social” – del 26 d’octubre al 20 de novembre.
  • ALÍCIA a partir d’Alícia en el país de les meravelles de Lewis Carroll; dramatúrgia de Pablo Ley i Direcció de David Maqueda. Una visió contemporània del compte, pensada per a públic adult, radicalment fidel als textos i a l’esperit de Carrol. La veurem del 8 al 26 de març del 2017.

Però abans de totes elles, avui mateix s’estrena…

  • CINCO TONOS DEL COLOR AZUL, amb dramatúrgia de la Companyia Proyecto Azul, Direcció de Paula Ribó i interpretació de Marta Aguliar i Lluna Gay. Aquesta va ser una residència a La Seca, que ja s’ha pogut veure en diferents centres cívics; ens asseguren que ara està molt més acabada i rodona.

cinco-tonos-de-color-azulQuan mor un ésser estimat, ens convertim en hàmsters. Iniciem una cursa a tota velocitat amb els ulls embenats sobre una roda que no sembla avançar. Aquesta marató s’ordena emocionalment a: negació, ira, depressió, negociació i finalment acceptació. Cinc tons del color blau és una anàlisi del duel pel qual passa Ana després de la mort de la seva mare, amb la particularitat que la protagonista està interpretada per dues actrius en lloc d’una. Ana és un hàmster que no deixa de pedalejar mentre el món no deixa d’engreixar els tabús que envolten el tema de la mort. Però al final, encara que no ho sembli, sempre arriba la llum i la vida segueix.

Aquest espectacle serà en llegüa castellana i es podrà veure des de avui 21 de setembre fins al 2 d’octubre.

________________________

Dins de la programació Musical continuarà la ATRIUM ENSEMBLE amb una sèrie de 9 concerts, que s’iniciaran el pròxim 18 d’octubre. Aquesta formació interpreta peces de diverses èpoques que van des del primer barroc del segle XVII fins a l’època contemporània.

atrium-ensemble

________________________

estudi-dun-cargol

Deixa un comentari