– Teatre (26) – FF REMAKE – (馃悓馃悓+ 馃悮) – Casal del barri Prosperitat – 17.09.2016

VOLTAR i VOLTAR … per les Arts Esc猫niques

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n

(FF) REMAKE聽–聽

Aquesta 茅s una proposta de la Zentraleta Esc茅nica interpretada per un dels seus membres, M贸nica Aguiar i dirigida per Lorena Candia.Ens van fer saber que oferien una 煤nica interpretaci贸 al Casal de Barri de Prosperitat i all脿 ens vam dirigir tot sortint de la Villarroel.

ffremake-cartelUn personatge viu una exist猫ncia repetida que no controla, s’aferra desesperadament a la paraula i als gestos que repeteix dia a dia de forma gaireb茅 compulsiva. Si oblida algun dels passos que sistem脿ticament va repetint dia a dia s’angoixa i repassa des de l’inici tot el que ha de fer: despertar-se, rentar-se les dents, esbandir-se la boca, pentinar-se, prendre un caf猫, ……

Ens retrata un personatge desarrelat i solitari tot i que parla o sembla que parla amb alg煤 que s鈥檃maga en la foscor del teatre o en els seus records. Ens presenta la seva lluita desesperada per no perdre l鈥檕rdre de les accions que ha de fer i per establir una l貌gica ordenada al que fa.

Una proposta que ens vol fer q眉estionar la raonabilitat de les nostres vides, la buidor que a moments la fa insuportable i que emplenem amb teatre, textos, veus, sons, sorolls, autors, gestos, com una forma d’omplir aquesta buidor. Els dubtes, alegries i penes de la protagonista s贸n un mirall dels nostres dubtes, alegries i penes. Vol ser tamb茅 un homenatge als autors i les seves obres.

La Zentraleta Esc猫nica va n茅ixer l’any 2014 i FF va ser el primer projecte que van estrenar al novembre d’aquell any. FF (REMAKE) 茅s una nova versi贸 d’aquest primer projecte del qual diuen que ser脿 sempre una obra refeta i en constant transformaci贸.

Ens mou un teatre comprom猫s socialment i transformador. Profund i viu. Un teatre amb el qual poder mirar-nos, descobrir-nos, reinventar-nos i preguntar-nos. Amb el qual plantejar preguntes… Un teatre amb risc, en el qual cada assaig i cada actuaci贸 茅s un viatge“.

En entrar a la sala, ella seu darrere una taula que no deixa veure res, nom茅s el seu cap i part del seu tors. Unes bosses negres a les bandes contenen els objectes que anir脿 traient de forma ordenada i anir脿 desant sobre la taula o penjant de pinces que cauen del sostre al voltant de la taula. En molts moments aquesta escenografia ens va recordar Els dies feli莽os d’en Samuel Beckett que vam poder veure al Lliure de Gr脿cia l’any 2014 i el personatge ens recordava a Winnie, la seva protagonista.

M贸nica Aguiar 茅s nascuda a Gran Canaria que ja de petita jugava a representar i escollia curosament el vestuari i l’attrezzo com una part del joc. 脡s actriu, creadora, directora, escriptora, mestra, tallerista, …. i amb moltes ganes de compartir i aprendre. En 1997 es trasllada a Madrid per estudiar interpretaci贸, dansa i cursos d’expressi贸 vocal. Viatja a It脿lia on es forma en Com猫dia de l’Art i m茅s tard es forma en entrenament actoral amb Hern谩n Gen茅. Des del 2007 viu a Barcelona on estudia Artter脿pia i amplia la formaci贸 de clown. Forma part i treballa en diferents companyies al llarg d’aquests anys fins al 2014 en qu猫 entra a formar part de la Zentraleta Esc猫nica.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

Ens ha interessat for莽a la proposta, malgrat que l’hem vist potser, masses coincid猫ncies amb la Winnie de Samuel Beckett en aquella fant脿stica representaci贸 de ELS DIES FELI脟OS interpretada per l’Emma Vilarassau. Aqu铆, en aquesta (FF) REMAKE, la protagonista actua tamb茅 “clavada” a terra,sense que se li pugui veure en cap moment de cos sencer, ni tan sols en els aplaudiments.

Una bona proposta que no sabem ni on ni quan es tornar脿 a representar. Ens v脿rem quedar amb les ganes de xerrar una estona amb l’actriu i la directora, per acabar d’entendre algun dels aspectes聽de la posada en escena.

Nota: les fotografies han estat facilitades per l’actriu M贸nica Aguiar, que ha volgut expressament que retir茅s les que havia fet jo mateix durant l’espectacle.
Creaci贸: La Zentraleta Esc茅nica
Direcci贸: Lorena Candia
Int茅rpret: M贸nica Aguiar
Escenograf铆a: Luis Ortega i La Zentraleta Esc茅nica\ Vestuari: La Zentraleta Esc茅nica \ Fotograf铆a: Mar铆a Pr茅stamo, Ale L贸pez, Ra煤l Ornelas i Jos茅 Crespo \ Disseny gr脿fic: Ra煤l Ornelas i La Zentraleta Esc茅nica
precios-cargol-clavat-al-terra

Preci贸s cargol clavat en terra

2 pensaments a “– Teatre (26) – FF REMAKE – (馃悓馃悓+ 馃悮) – Casal del barri Prosperitat – 17.09.2016

  1. Miquel Gascon

   Benvolgut Florest谩n !!!

   Em sembla perfecte que hagis canviat a la plataforma de wordpress; 茅s la que nosaltres sempre hem utilitzat i sincerament crec que 茅s la millor.

   Ara canvio l’enlla莽 que tenim al teu blog.

   Continuarem llegint les teves cr貌niques.

   Una forta abra莽ada

   Respon

Deixa un comentari