– Teatre (24) – SUEÑO DE UNA NOCHE DE VERANO – (🐌🐌🐌) – Almeria Teatre – 16.09.2016

VOLTAR i VOLTAR … per les Arts Escèniques

Per Imma Barba & Miquel Gascón  

SUEÑO DE UNA NOCHE DE VERANO, versión de Deisy Portaluppi – 

Tenim la gran sort que la gran directora argentina Deisy Portaluppi, un dels talents emergents més importants de Llatinoamèrica, i coneguda pel seu teatre honest, valent i necessari, debuti a Europa, aquí, a Barcelona, a l’Almeria Teatre, aquest setembre. I no de qualsevol manera. En aquesta superproducció del clàssic de Shakespeare, amb un llenguatge compromesament contemporani, comptarà amb alguns dels actors joves més importants d’arreu del món, i estrelles i artistes multidisciplinars de fama indiscutible (youtubers amb milions de seguidors, estrelles del Hip Hop de nova fornada, ballarines de flamenc de trajectòria internacional…). No hi ha cap mena de dubte de què aquest serà un esdeveniment cultural històric, que marcarà un abans i un després dins de l’escena teatral global, i que posarà a Catalunya en el mapa un altre cop després dels Jocs Olímpics de 1992.

Això és el que ens diu el programa de mà d’aquesta creació col·lectiva d’Iván Morales i els alumnes Joves III d’Estudi Laura Jou a partir del text de Shakespeare.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

A la sala una nerviosa noia “pija” (magnífica Alba Encabo) està pendent de tot, de les cadires, dels papers, de les ampolles d’aigua, … entra i surt incapaç d’estar quieta.

És la promotora d’un projecte teatral que finança el seu pare i que li ha donat la possibilitat de contractar en el mateix projecte als actors i actrius que ella admira.

La gran directora argentina Deisy Portaluppi (Berta García) espera amb ella l’arribada de l’extens planter d’actors que han d’aixecar aquesta versió de Shakespeare. Avui es coneixen i faran la primera lectura del text.

Els actors parlen diferents idiomes, italià, castellà, anglès i català, i cadascú fa la lectura del seu text en l’idioma que parla. Són personalitats totalment diferents, amb potencialitats diverses i objectius també dispars. S’ajunten una bailaora de flamenc, una cantant de musical català, una actriu americana, un latin-lover, una actriu que només crida sobreactuant però és guapa, una drogata, i fins i tot una actriu que no ho és. A mesura que avancen els assajos les personalitats es van remarcant més, i cadascú va a la seva fins que la directora pren les regnes i aconsegueixen arribar a l’estrena.

Aquesta és una proposta que es desenvolupa amb un bon ritme i una entrega entusiasta de tots els actors. Actors que ens arrosseguen amb la seva frescor i energia en el seu batibull d’accions i personalitats, els seus problemes personals que es barregen amb els problemes dels personatges que interpreten. Ens mostra una imatge deformada del món del teatre on tots els estereotips possibles estan representats.

Una alenada d’aire fresc en una proposta esbojarrada, divertida i sobretot molt entusiasta.

suen%cc%83o-de-una-noche-de-verano-almeria-teatre-voltar-i-voltar-16

Autoria i dramatúrgia d’Iván Morales d’una creació col·lectiva amb els alumnes de Joves III de l’Estudi Laura Jou a partir del text de William Shakespeare
Direcció: Iván Morales
Ajudant de direcció: Gerard Oms i Mar Soler
Repartiment: Alba Encabo \ Albert Salazar\ Ángela Cervantes \ Berta García\ Carla Linares\ David López \ Gemma Sastre\ Iraida Martos \ Ivette Callis \ Judit Cortina \ Sara Diego i Roser Vilajosana

cargol-suen%cc%83o-de-una-noche-de-verano

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.