– Roda de premsa – AGRUPACIÓN SEÑOR SERRANO al Teatre Lliure – (rp12) – 16.09.2016

VOLTAR i VOLTAR … per les Arts Escèniques

Per Miquel Gascón  

El passat divendres m’apropo al Teatre Lliure de Montjuïc, per assistir a la roda de premsa que la Agrupación Señor Serrano ha convocat, per presentar tres dels seus últims espectacles que es podran veure al Lliure del 22 al 25 de setembre, malgrat que l’última proposta que van presentar aquest passat Grec a la Sala Hiroshima (BIRDIE), ha quedat exclòs d’aquesta mirada retrospectiva, que ara ens oferiran.

agrupacion-sen%cc%83or-serrano-al-teatre-lliure-voltar-i-voltar-1

Tres propostes que sorgeixen del món contemporani, per on fa temps que hi giren, i que aquí es podran veure de dos en dos o tots el mateix dia.

BRIVKMAN BRANDO BUBBLE BOOM és un biopic escènic, ideat per Àlex Serrano i Pau Palacios, sobre la vida de Sir John Brickman, el constructor més important de l’Anglaterra del segle xix, home visionari i emprenedor que va inspirar el primer sistema hipotecari de la història.  (Aquesta és l’única que els “Voltaires” encara no hem vist, malgrat que ja tenim entrades pel dia 23).

A HOUSE IN ASIA, una creació d’Àlex Serrano, Pau Palacios i Ferran Dordal, és un western escènic on la realitat i les seves còpies es barregen, dibuixant un retrat despietadament pop de la dècada que va seguir l’11-S, la llavor del segle XXI.

Quatre performers, onze maquetes i centenars d’ossets de gominola conformen el món on es desenvolupa KATASTROPHE: una faula idiota sobre la civilització humana, centrada en les catàstrofes, ideada per Àlex Serrano i Pau Palacios.

Aquesta companyia de la qual jo sóc fidel seguidor, ja fa 10 anys que estan treballant, en dues etapes ben diferenciades, una del 2006 al 2010 en la que varen fer potser un tipus de teatre més convencional i la nova etapa del 2010 a l’actualitat, en la que han treballat amb un tipus de teatre d’objectes en la que el cinema i les noves tecnologies són una part essencial dels seus espectacles. Aquestes 3 propostes pertanyen a aquesta darrera etapa. Es van veure obligats per la crisi econòmica, a canviar de xip per crear altres formes de llenguatge, que fossin exportables fora d’Espanya, utilitzant poquíssim equipatge.

Àlex Serrano està content, molt content, de què per fi pugui actuar a casa seva, després de molts anys de ser ignorat en el seu propi país i haver de fer-ho gairebé sempre arreu del món, on si se’l reconeix, inclús amb importants premis. A la roda de premsa ha comentat “malgrat que els nostres espectacles es veuen gairebé en un 90% per l’estranger, també hem actuat aquí, però mai hem fet temporada. És per això que estem molt agraïts al Teatre Lliure“. “En Lluís Pasqual va dir que faria una programació amb noves formes teatrals i això ens ha fet intensament feliços, perquè pensem que aquesta programació ha arribat per quedar-se. Som feliços d’actuar a casa, anar a dormir a casa, utilitzant únicament el metro i no haver de pensar en agafar avions“.

miniatures-de-cargols-1

Deixa un comentari