– Roda de premsa – L’HABITACIÓ DEL NEN i nova temporada del ALMERIA Teatre – (rp11) – 15.09.2016

…. i del Teatre Lliure de Gràcia,  caminant….. al Almeria Teatre; tercera roda de premsa en el mateix matí de dijous. La direcció del Teatre Almeria, Víctor Alvaro i Savina Figueras, ens han convocat per presentar-nos la temporada 2016-17 que ara comença i ja de pas parlar-nos de la primera proposta que es podrà veure a partir del 30 de setembre, L’HABITACIÓ DEL NEN de Josep Mª Benet i Jornet.

lhabitacio-del-nen-almeria-teatreEn Víctor Alvaro ens explica que la companyia GATARO que dirigeix, volia estrenar l’ultima obra que va escriure en “Pepitu” (Josep Mª Benet i Jornet), el seu entranyable amic, abans que aquest caigués en la cruel malaltia de l’Alzheimer; diu que creu que aquest text …”L’ESTIU CREMA“, es mereix que s’estreni com cal i ells de moment no tenen els recursos necessaris per emprendre aquesta aventura amb la qualitat que voldrien, malgrat que ell personalment ha picat a diverses portes, entre les que també estan les de les administracions; aquesta proposta requereix sis actors a escena i una escenografia costosa, que per falta de pressupost no poden assumir.

És per això que l’han substituït per aquesta L’HABITACIÓ DEL NEN, del mateix autor, i que ell mateix, en “Pepitu”, la va dedicar a la seva filla Carlota, i això significava clarament que considerava que era una de les millors obres que havia escrit. Aquest text va ser estrenat al Teatre Lliure de Gràcia l’any 2003 dirigida per Sergi Belbel i interpretada per Emma Vilarasau i Pere Arquillué; nosaltres els “voltaires” vàrem tenir la sort de veure-la i la recordem com una de les obres de teatre que més ens va impactar d’aquella època.

Un home i una dona es lleven il·lusionats per celebrar l’aniversari del seu fill. Des del balcó del menjador contemplen el pis que tenen pensat comprar, just a l’edifici de davant de casa seva. Aviat començaran una nova vida. El fill s’ha llevat esverat, entre il·lusionat i perplex, incapaç de pair els regals i les atencions que rep. Però un accident imprevist del nen sacsejarà la vida d’aquest matrimoni i res ja no serà igual.

roda-de-premsa-lhabitacio-del-nen-almeria-teatre-voltar-i-voltar-1

El públic anirà descobrint a poc a poc el que va passar aquell matí del seu aniversari. L’espectacle es veurà a la italiana i el nen el veurem virtualment. Ens informen que el final d’aquesta versió tindrà un final diferent al que es va poder veure el 2003, però no l’han volgut desvetllar …. haurem d’anar a veure-la de nou.

La dirigirà el mateix Víctor Alvaro i serà interpretada per Savina Figueras (mare), Santi Ricart (pare) i Guifré Bagés (el nen). L’obra s’estrenarà el 3 d’octubre, malgrat que es podrà veure des del 30 de setembre en prèvies; les persones que vulguin assistir a aquestes prèvies, a banda del preu mes econòmic, tindran un 50% de descompte per veure-la, si desitgen, en funcions posteriors.

Estarà en cartell fins al 5 de novembre.

______________________

A banda d’aquesta proposta, la temporada fins que acabi aquest 2016, inclou els següents espectacles:

  • SUEÑO DE UNA NOCHE DE VERANO versión de Deisy Portaluppi, amb dramatúrgia d’Ivan Morales, en una creació col·lectiva amb els alumnes de Joves III de l’Estudi Laura Jou, a partir del text de William Shakespeare. S’ha pogut veure del 7 al 18 de setembre i a hores d’ara les funcions que resten, tenen totes les localitats exhaurides.
  • CONSTELLATIONS de Nick Payne, una producció de Jocular Theatre i Direcció de Joshua ZAmrycki. Aquest espectacle serà representat en llengua anglesa. Es podrà veure del 10 al 20 de novembre.
  • FLOR DE NIT (Premi butaca al millor musical 2015). Una producció exitosa de l”Almeria Teatre i Gataro, que torna de nou a aquesta sala. La podrem veure novament des del 25 de novembre fins al 29 de gener del 2017.

cargol-de-lhabitacio-del-nen

Deixa un comentari