– Roda de premsa – nova temporada SALA MUNTANER (rp08) – 13.09.2016

VOLTAR i VOLTAR … per les Arts Esc猫niques

Per Miquel Gasc贸n

Aquest dimarts passat vaig assistir a la presentaci贸 de la temporada teatral 2016-17 de la SALA MUNTANER, que es va presentar sota la presid猫ncia de Josep M陋 Coll, rodejat d’una bona part dels que seran protagonistes a partir d’ara.

Primer de tot va fer el balan莽 de la passada temporada i va facilitar una s猫rie de n煤meros que demostren que estan en el bon cam铆, malgrat la crisi i malgrat d’un dels IVAs culturals m茅s alts d’Europa.

presentacio-temporada-16-17-a-la-sala-muntaner-voltar-i-voltar-2

Es va anant presentant la nova temporada per ordre de les dates que es podran veure les propostes esc猫niques. Cada espectacle es va presentar pels mateixos protagonistes:

  • presentacio-temporada-16-17-a-la-sala-muntaner-voltar-i-voltar-3Barcelona Gay Men’s Chorus presenta per segon any consecutiu un concert en aquesta sala. En aquesta ocasi贸 presenta l’espectacle 脌NIMA, un espectacle de m煤sica coral en el que participen m茅s de 40 veus masculines, sota la direcci贸 de Luc-Olivier S谩nchez.聽L’espectacle聽reuneix m煤siques 猫piques i relats ideol貌gics universals, can莽ons d’amor i poemes 聽Cantats en m茅s de 6 idiomes, els temes d’aquest espectacle pretenen transformar la ment en un bell espai de superaci贸, un refugi on nom茅s tingui cabuda l’alegria.聽Es podr脿 veure del 14 al 18 de setembre.

  • MADAME BOVARY, versi贸 d’脕ngel Alonso i dirigida per ell, a partir del text de Gustave Flauvbert. La novel路la ens explica la vida d’Emma Bovary, una hero茂na femenina, il路lustrada, bella i l煤cida; una dona amb concepte literari de la vida, que aspira a viure en plenitud i amb una actitud rebel i transgressora amb les convencions morals del seu temps.

Una jove que malgrat tenir-ho tot per ser feli莽: un marit que l’adora, una filla intel路ligent, un dia a dia acomodat, que gaudeix dels capricis de la seva condici贸 social, es consumeix insatisfeta fins a emmalaltir. Una dona que enganya, menteix, traeix, comet adulteri i s’endeuta per aconseguir la felicitat. Estar脿 protagonitzada per l’actriu Bel茅n Fabra. Es podr脿 veure del 21 de setembre al 16 d’octubre.

_________________________

  • M.A.R.I.L.U.L.A. de Lena Kitsopolou, amb direcci贸 de Josep Maria Mestres i la interpretaci贸 de M貌nica Glaenzel. 聽presentacio-temporada-16-17-a-la-sala-muntaner-voltar-i-voltar-5Avui no 茅s un bon dia per la seva protagonista; de fet, fa dies que no est脿 gaire b茅. Asseguda a la seva taula de treball mentre espera sense massa ganes l鈥檃rribada del seu amant ocasional, escolta m煤sica, es formula els perqu猫s del seu desenc铆s, busca sortides a la seva situaci贸, ens explica la seva visi贸 del m贸n… Hi ha tantes preguntes sense resposta? Tant de bo exist铆s una pastilla que ho arregl茅s tot! Aquesta proposta ja es va poder veure a la tardor del 2014 a l’espai La Seca, Espai Brossa. Ara de nou es podr脿 veure del 19 d’octubre al 13 de novembre.

_________________________

  • DELIKATESSEN de Joan Oll猫. L’any 2013 es va realitzar una 煤nica funci贸 a Temporada Alta de Girona, per celebrar la inauguraci贸 del Celler de Can Roca. Partint d’aquell gui贸 inicial, ara es presenta de nou l’espectacle, renovat totalment. El repartiment ser脿 el seg眉ent: Ferran Aixal脿, Eduard Muntada, Clara Olmo, Sandra Pujol i Marta Rosell. El podrem veure del 16 de novembre a l’11 de desembre.

_________________________

  • presentacio-temporada-16-17-a-la-sala-muntaner-voltar-i-voltar-6EL TEST de Jordi Vallejo i direcci贸 de Cristina Clemente. Es tracta d’una reposici贸 de la temporada passada en la mateixa sala. La direcci贸 de LA MUNTANER, creu que paga la pena que es torni a veure despr茅s de l’猫xit obtingut i de la llarga gira pel pa铆s. Hi haur脿 algun canvi en el repartiment: Sergio Caballero, David Vert, Dolo Beltr脿n i Cl脿udia Costas. Estar脿 representant-se del 14 de desembre al 22 de gener del 2017.

_________________________

  • PARAD脥S PINTAT – idea original de Ferruccio Cainero (que la dirigeix) i Pepa plana (que la interpreta). Quin no ha vist en algun menjador un d’aquells quadres plens presentacio-temporada-16-17-a-la-sala-muntaner-voltar-i-voltar-7d’angelets? Doncs un d’aquests 茅ssers innocents protagonitza l’煤ltim espectacle protagonitzat per la pallassa Pepa Plana. Un espectacle que, malgrat ser divertit, tamb茅 ens connectar脿 amb la cara m茅s tr脿gica del m贸n on vivim i ens posar脿 un mirall davant la cara per veure’ns reflectits i interpel路lats. Es podr脿 veire del 25 de gener al 19 de febrer del 2017.

_________________________

  • presentacio-temporada-16-17-a-la-sala-muntaner-voltar-i-voltar-8L’autor que va crear “El Dios” a la revista El Jueves, o “Quico el progre” a El Peri贸dico, ara 茅s l’autor d’aquesta nova proposta CAMARADES. Estem parlant de Jos茅 Lu铆s Mart铆n. Dos vells camarades de la lluita clandestina a la universitat dels 70, es troben de nou, despr茅s de 45 anys, en l’煤ltim pis del gratacel m茅s alt de Madrid, el que simbolitza el m茅s gran poder econ貌mic. Aquells estudiants revolucionaris, un fill de la burgesia catalana i un xarnego de Nou Barris, han dedicat la seva vida a l’aparen莽a la conquesta del poder – econ貌mic, pol铆tic, personal- i es tornen a veure el dia en qu猫 un est脿 a punt d’anar a la pres贸 i l’altre al cementiri. El veurem del 22 de febrer al 26 de mar莽 del 2017.

_________________________

  • L’ELECTE 茅s una proposta esc猫nica que va escriure Ramon Madaula pel concurs de dramat煤rgia de Temporada Alta de Girona …. i resulta que va quedar com a finalista presentacio-temporada-16-17-a-la-sala-muntaner-voltar-i-voltar-9a tres vots del guanyador. Ara s’ha revisat el text i aquell relat de mitja hora ha estat posat a punt, amb l’ajuda del dramaturg Jordi Casanovas, que ara la dirigir脿. Els protagonistes s贸n Roger Comas (un futur President de la Generalitat) i Ramon Madaula (el psiquiatre). Dues hores abans del discurs d’investidura el President t茅 un atac de p脿nic i necessita amb urg猫ncia l’ajuda d’un especialista que l’ajudi psicol貌gicament. La proposta es podr脿 veure del 29 de mar莽 al 7 de maig del 2017.

_________________________

  • DANSA DE MORT d’August Strindberg, adaptaci贸 de Jordi Casanovas, dirigida per Silvia Munt que per primera vegada dirigeix una obra a la Sala Muntaner. Les presentacio-temporada-16-17-a-la-sala-muntaner-voltar-i-voltar-10interpretacions corren a c脿rrec ni m茅s ni menys que per Llu铆s Soler, Merc猫 Ar脿nega i Carles Mart铆nez… quasi res !!! Un matrimoni burg猫s de dos fracassats: ell un militar deixat de banda en les promocions i ella una actriu que ha abandonat una carrera teatral, probablement mediocre; porten molts anys de vida en com煤 i la rutina 茅s l’ordre del dia. Arriba de visita un tercer personatge i la seva pres猫ncia 茅s rebuda com una benedicci贸 del cel. Tornen a tenir possibilitats de conversa i d’explicar-li l’infern on viuen. Es representar脿 del 10 de maig al 25 de juny del 2017.

_________________________

presentacio-temporada-16-17-a-la-sala-muntaner-voltar-i-voltar-11Per altra banda en sessi贸 nocturna (de dijous a dissabte a les 22.45 – diumenges 20:30), es podr脿 veure l’espectacle POSESI脫N HIPN脫TICA de Luis Pardo…. en el podrem tenir experi猫ncies paranormals, vud煤 i espiritisme.

Una temporada plena de propostes, que de ben segur gaudirem al m谩xim.

Leave a Reply