– Roda de premsa – nova temporada SALA MUNTANER (rp08) – 13.09.2016

VOLTAR i VOLTAR … per les Arts Escèniques

Per Miquel Gascón  

Aquest dimarts passat vaig assistir a la presentació de la temporada teatral 2016-17 de la SALA MUNTANER, que es va presentar sota la presidència de Josep Mª Coll, rodejat d’una bona part dels que seran protagonistes a partir d’ara.

Primer de tot va fer el balanç de la passada temporada i va facilitar una sèrie de números que demostren que estan en el bon camí, malgrat la crisi i malgrat d’un dels IVAs culturals més alts d’Europa.

presentacio-temporada-16-17-a-la-sala-muntaner-voltar-i-voltar-2

Es va anant presentant la nova temporada per ordre de les dates que es podran veure les propostes escèniques. Cada espectacle es va presentar pels mateixos protagonistes:

  • presentacio-temporada-16-17-a-la-sala-muntaner-voltar-i-voltar-3Barcelona Gay Men’s Chorus presenta per segon any consecutiu un concert en aquesta sala. En aquesta ocasió presenta l’espectacle ÀNIMA, un espectacle de música coral en el que participen més de 40 veus masculines, sota la direcció de Luc-Olivier Sánchez. L’espectacle reuneix músiques èpiques i relats ideològics universals, cançons d’amor i poemes  Cantats en més de 6 idiomes, els temes d’aquest espectacle pretenen transformar la ment en un bell espai de superació, un refugi on només tingui cabuda l’alegria. Es podrà veure del 14 al 18 de setembre.

  • MADAME BOVARY, versió d’Ángel Alonso i dirigida per ell, a partir del text de Gustave Flauvbert. La novel·la ens explica la vida d’Emma Bovary, una heroïna femenina, il·lustrada, bella i lúcida; una dona amb concepte literari de la vida, que aspira a viure en plenitud i amb una actitud rebel i transgressora amb les convencions morals del seu temps.

Una jove que malgrat tenir-ho tot per ser feliç: un marit que l’adora, una filla intel·ligent, un dia a dia acomodat, que gaudeix dels capricis de la seva condició social, es consumeix insatisfeta fins a emmalaltir. Una dona que enganya, menteix, traeix, comet adulteri i s’endeuta per aconseguir la felicitat. Estarà protagonitzada per l’actriu Belén Fabra. Es podrà veure del 21 de setembre al 16 d’octubre.

_________________________

  • M.A.R.I.L.U.L.A. de Lena Kitsopolou, amb direcció de Josep Maria Mestres i la interpretació de Mònica Glaenzel.  presentacio-temporada-16-17-a-la-sala-muntaner-voltar-i-voltar-5Avui no és un bon dia per la seva protagonista; de fet, fa dies que no està gaire bé. Asseguda a la seva taula de treball mentre espera sense massa ganes l’arribada del seu amant ocasional, escolta música, es formula els perquès del seu desencís, busca sortides a la seva situació, ens explica la seva visió del món… Hi ha tantes preguntes sense resposta? Tant de bo existís una pastilla que ho arreglés tot! Aquesta proposta ja es va poder veure a la tardor del 2014 a l’espai La Seca, Espai Brossa. Ara de nou es podrà veure del 19 d’octubre al 13 de novembre.

_________________________

  • DELIKATESSEN de Joan Ollè. L’any 2013 es va realitzar una única funció a Temporada Alta de Girona, per celebrar la inauguració del Celler de Can Roca. Partint d’aquell guió inicial, ara es presenta de nou l’espectacle, renovat totalment. El repartiment serà el següent: Ferran Aixalà, Eduard Muntada, Clara Olmo, Sandra Pujol i Marta Rosell. El podrem veure del 16 de novembre a l’11 de desembre.

_________________________

  • presentacio-temporada-16-17-a-la-sala-muntaner-voltar-i-voltar-6EL TEST de Jordi Vallejo i direcció de Cristina Clemente. Es tracta d’una reposició de la temporada passada en la mateixa sala. La direcció de LA MUNTANER, creu que paga la pena que es torni a veure després de l’èxit obtingut i de la llarga gira pel país. Hi haurà algun canvi en el repartiment: Sergio Caballero, David Vert, Dolo Beltràn i Clàudia Costas. Estarà representant-se del 14 de desembre al 22 de gener del 2017.

_________________________

  • PARADÍS PINTAT – idea original de Ferruccio Cainero (que la dirigeix) i Pepa plana (que la interpreta). Quin no ha vist en algun menjador un d’aquells quadres plens presentacio-temporada-16-17-a-la-sala-muntaner-voltar-i-voltar-7d’angelets? Doncs un d’aquests éssers innocents protagonitza l’últim espectacle protagonitzat per la pallassa Pepa Plana. Un espectacle que, malgrat ser divertit, també ens connectarà amb la cara més tràgica del món on vivim i ens posarà un mirall davant la cara per veure’ns reflectits i interpel·lats. Es podrà veire del 25 de gener al 19 de febrer del 2017.

_________________________

  • presentacio-temporada-16-17-a-la-sala-muntaner-voltar-i-voltar-8L’autor que va crear “El Dios” a la revista El Jueves, o “Quico el progre” a El Periódico, ara és l’autor d’aquesta nova proposta CAMARADES. Estem parlant de José Luís Martín. Dos vells camarades de la lluita clandestina a la universitat dels 70, es troben de nou, després de 45 anys, en l’últim pis del gratacel més alt de Madrid, el que simbolitza el més gran poder econòmic. Aquells estudiants revolucionaris, un fill de la burgesia catalana i un xarnego de Nou Barris, han dedicat la seva vida a l’aparença la conquesta del poder – econòmic, polític, personal- i es tornen a veure el dia en què un està a punt d’anar a la presó i l’altre al cementiri. El veurem del 22 de febrer al 26 de març del 2017.

_________________________

  • L’ELECTE és una proposta escènica que va escriure Ramon Madaula pel concurs de dramatúrgia de Temporada Alta de Girona …. i resulta que va quedar com a finalista presentacio-temporada-16-17-a-la-sala-muntaner-voltar-i-voltar-9a tres vots del guanyador. Ara s’ha revisat el text i aquell relat de mitja hora ha estat posat a punt, amb l’ajuda del dramaturg Jordi Casanovas, que ara la dirigirà. Els protagonistes són Roger Comas (un futur President de la Generalitat) i Ramon Madaula (el psiquiatre). Dues hores abans del discurs d’investidura el President té un atac de pànic i necessita amb urgència l’ajuda d’un especialista que l’ajudi psicològicament. La proposta es podrà veure del 29 de març al 7 de maig del 2017.

_________________________

  • DANSA DE MORT d’August Strindberg, adaptació de Jordi Casanovas, dirigida per Silvia Munt que per primera vegada dirigeix una obra a la Sala Muntaner. Les presentacio-temporada-16-17-a-la-sala-muntaner-voltar-i-voltar-10interpretacions corren a càrrec ni més ni menys que per Lluís Soler, Mercè Arànega i Carles Martínez… quasi res !!! Un matrimoni burgès de dos fracassats: ell un militar deixat de banda en les promocions i ella una actriu que ha abandonat una carrera teatral, probablement mediocre; porten molts anys de vida en comú i la rutina és l’ordre del dia. Arriba de visita un tercer personatge i la seva presència és rebuda com una benedicció del cel. Tornen a tenir possibilitats de conversa i d’explicar-li l’infern on viuen. Es representarà del 10 de maig al 25 de juny del 2017.

_________________________

presentacio-temporada-16-17-a-la-sala-muntaner-voltar-i-voltar-11Per altra banda en sessió nocturna (de dijous a dissabte a les 22.45 – diumenges 20:30), es podrà veure l’espectacle POSESIÓN HIPNÓTICA de Luis Pardo…. en el podrem tenir experiències paranormals, vudú i espiritisme.

Una temporada plena de propostes, que de ben segur gaudirem al máxim.

Deixa un comentari