– Roda de premsa – L’INFRAMÓN – Teatre Lliure de Gràcia (rp10) – 15.09.2016

VOLTAR i VOLTAR … per les Arts Escèniques

Per Miquel Gascón  

… i de La Villarroel al Lliure de Gràcia, per tal de poder assistir a una roda de premsa “en petit comitè”, ja que l’obra que es presenta L’INFRAMON ,es va presentar fa poc en el Festival Grec d’enguany.

Juan Carlos Martel Bayod dirigeix L’INFRAMON, aquest text de Jennifer Haley (The Nether) guardonat amb el premi Susan Smith Blackburn de Nova York i set premis L-A. Ovation, i que ve del Royal Court de Londres, l’Off-Broadway, el West End…

linframon

Un inquietant thriller de ciència-ficció en un temps futur pròxim, que explora les conseqüències de viure els nostres somnis privats amb el convenciment que el món que dibuixa és a dues cantonades d’on som ara…. el que podria passar amb la utilització de les noves tecnologies a les quals gairebé tothom estem enganxats.

Una detectiu que està investigant una web amb un sospitós contingut, en la que uns “avatars” estan realitzant els seus desitjos més foscos (sodomia, pederàstia, assassinats múltiples, etc.), malgrat que aquests sempre es realitzen de forma virtual en un “regne” que vol simular una època victoriana; la detectiu creu que no és ètic ni moral i intenta tancar el servidor.

presentacio-de-linframon-teatre-lliure-voltar-i-voltar-1

El debat està assegurat…

… és ètic utilitzar els mitjans al nostre abast, per satisfer els nostres desitjos més foscos, malgrat que aquests siguin simulats i no tinguin conseqüències en el món real?

… s’hauria de legislar per evitar-ho, malgrat que els fets siguin virtuals ?… o la llibertat de l’home, està per sobre la moral dels que la voldrien retallar?

La polèmica comença quan els espectadors surten del Teatre… perquè aquesta proposta tracta de fer reflexionar als espectadors; curiosament a la mateixa roda de premsa ja vàrem començar a fer-ho, i es van posar de manifest opinions molt contrastades.

A escena es podran veure al mateix temps els dos mons, el “real” i el “virtual” i els personatges estaran en un món o en un altre….. o potser en els dos al mateix temps.

Interpretat per Andreu Benito, Joan Carreras, Gala Marqués /Carla Schilt, Víctor Pi i Mar Ulldemolins, aquest espectacle és una coproducció entre el Teatre Lliure i GREC 2016 Festival de Barcelona

avatar-dun-cargol

Deixa un comentari