– Roda de premsa – nova temporada Teatre E脪LIA – (rp07) – 12.09.2016

VOLTAR i VOLTAR … per les Arts Esc猫niques

Per Miquel Gasc贸n

Aquest pasat dilluns vaig assistir a una nova roda de premsa de presentaci贸 de la temporada 2016-17, aquesta vegada al Teatre E貌lia que聽obre les portes a la seva聽segona聽temporada de programaci贸 estable (i la primera sencera).

A una banda estan situats els directius i associats del Teatre, Rosa Galindo (directora art铆stica del Teatre E貌lia), Josep Galindo (director de la escola de teatre E貌lia) i Paco Mir del Tricicle. A l’altra banda, un bon grapat dels que ser谩n els protagonistes de la temporada i que ens far脿n 5 c茅ntims del que podrem veure.

presentacio-temporada-16-17-al-teatre-eolia-voltar-i-voltar-3-1

Primer de tot ens fan una valoraci贸 de la temporada pasada i ens comente que estan realment molt satisfets de l鈥檈xperi猫ncia del 2015-2016 (amb propostes exitoses com van ser聽Ragazzo o La maternitat d’Elna) i que en aquesta nova temporada volen continuar amb la seva l铆nia art铆stica, que es basa en difondre propostes de creadors emergents i treballar el“Teatre Necessari”.

Una declaraci贸 d鈥檌ntencions que enceta la tardor amb la Mostra de Creadors Emergents aquest mes de setembre. Els tres espectacles que hi participen s贸n:

 • La mort no truca聽(del 16 a 18 de setembre), un musical, on ens mostra un聽escriptor en crisi ha d鈥檈nfrontar-se als tres dies de vida que li queden
 • Bellesa,bellesa聽(del 22 a 25 de setembre), una cr铆tica reflexiva sobre la pressi贸 est猫tica que han de suportar els joves
 • Mama聽(30 de setembre a 2 d鈥檕ctubre), una pe莽a que ens parla del c脿ncer i vol ser un homenatge a les mares.

En aquest inici de temporada tamb茅 es podr脿 gaudir de dos projectes ben personals:

 • L鈥檃ctor Marc Mart铆nez torna a la m煤sica amb Mal Mart铆nez (27 i 28 de setembre), un concert de 鈥渃antactor protesta鈥
 • l鈥檌nt猫rpret, director i autor Enric Ases oferir脿 la seva primera creaci贸 en solitari Trajectes llargs per a embarcacions petites. (Set hist貌ries curtes sobre l鈥櫭╬ica del rid铆cul)聽(del 5 a 16 d鈥檕ctubre), un mosaic de microhist貌ries tragic貌miques.
 • Merc猫 S脿rrias, a la primavera de l’any vinent, presentar脿聽Fes-me una perduda, 鈥渦na com猫dia contra l鈥檌mb猫cil que va inventar el mite de la superwoman鈥 (del 22 de mar莽 al 9 d’abril).

La programaci贸 tamb茅 inclou una reposici贸. Aquest any 茅s Discordants de RetorCia Teatre, espectacle que parla d鈥檜na parella on un dels membres 茅s seropositiu i l鈥檃ltre no (del 24 de novembre al 4 de desembre).

presentacio-temporada-16-17-al-teatre-eolia-voltar-i-voltar-2-1

Pel que fa a noves creacions:

 • Montag 451 l鈥檃proximaci贸 que fa La Ni帽a Bonita al cl脿ssic Fahrenheit 451 en aquest segon muntatge de la companyia (del 15 al 20 de febrer)
 • Ambient tamb茅 futurista el que proposa la companyia La Peleona a Deixalles, 鈥渦na trobada entre dos estranys inexplicablement propers鈥 (de l’1 al 12 de mar莽)

Cicles a curta dist脿ncia per viure la intensitat del musical i la l铆rica:

 • Despr茅s de quatre anys d鈥檈xperi猫ncia, 脪pera de Prop fa un pas m茅s i es converteix en el Cicle 脪pera Glam sense perdre la seva ra贸 de ser, acostar la l铆rica al p煤blic a preus populars i en petit format; ser脿n tres vetllades entre novembre i febrer.
 • el Cicle Monday Monday seguir脿 oferint concerts de peces cl脿ssiques de musical. Petit format ideal tant per als amants del g猫nere com per al p煤blic ne貌fit que vulgui descobrir-lo a trav茅s d鈥檜na experi猫ncia intensa.

Fruits del projecte E貌lia:

 • El Monday Monday de la temporada passada ha donat ja els seus fruits en forma d鈥檈spectacle:聽Nine. Aquesta adaptaci贸 que han fet Mariona Castillo i David Pint贸 del cl脿ssic de Maury Yeston, estrenat a Broadway durant els 70 es podr脿 veure a finals d鈥檕ctubre.
 • El mes de novembre comen莽ar脿 amb un projecte sorgit dels Espais de Creaci贸 E貌lia i+d. Estiu 茅s un espectacle de la companyia La Fil路loxera que s鈥檈ndinsa en els secrets d鈥檜na fam铆lia en femen铆.
 • Helena Tornero, tamb茅 signa i dirigeix Run like a Girl (varietats pop), un musical a ritme de pop rock per tractar la transexualitat.

presentacio-temporada-16-17-al-teatre-eolia-voltar-i-voltar-1

Finalment, la companyia E貌lia, que es va estrenar amb l’espectacle de creaci贸聽Digue’m la veritat vista al Festival Grec 2015, segueix amb la gira de la聽segona producci贸 de la companyia, Invasi贸聽Subtil i altres contes聽de Pere Calders. Aquest espectacle, amb dramat煤rgia de聽Paco Mir聽i direcci贸 de聽Gilbert Bosch,ha聽comptat amb els actors聽Nico Bass贸,聽Joan Codina聽i聽Meritxell Termes, tots tres exalumnes d鈥橢貌lia al repartiment i es va estrenar al gener del 2016 al Teatre Poliorama.

cargols-eolia

Leave a Reply