– Roda de premsa – nova temporada Teatre EÒLIA – (rp07) – 12.09.2016

VOLTAR i VOLTAR … per les Arts Escèniques

Per Miquel Gascón  

Aquest pasat dilluns vaig assistir a una nova roda de premsa de presentació de la temporada 2016-17, aquesta vegada al Teatre Eòlia que obre les portes a la seva segona temporada de programació estable (i la primera sencera).

A una banda estan situats els directius i associats del Teatre, Rosa Galindo (directora artística del Teatre Eòlia), Josep Galindo (director de la escola de teatre Eòlia) i Paco Mir del Tricicle. A l’altra banda, un bon grapat dels que serán els protagonistes de la temporada i que ens faràn 5 céntims del que podrem veure.

presentacio-temporada-16-17-al-teatre-eolia-voltar-i-voltar-3-1

Primer de tot ens fan una valoració de la temporada pasada i ens comente que estan realment molt satisfets de l’experiència del 2015-2016 (amb propostes exitoses com van ser Ragazzo o La maternitat d’Elna) i que en aquesta nova temporada volen continuar amb la seva línia artística, que es basa en difondre propostes de creadors emergents i treballar el “Teatre Necessari”.

Una declaració d’intencions que enceta la tardor amb la Mostra de Creadors Emergents aquest mes de setembre. Els tres espectacles que hi participen són:

 •  La mort no truca (del 16 a 18 de setembre), un musical, on ens mostra un escriptor en crisi ha d’enfrontar-se als tres dies de vida que li queden
 • Bellesa,bellesa (del 22 a 25 de setembre), una crítica reflexiva sobre la pressió estètica que han de suportar els joves
 • Mama (30 de setembre a 2 d’octubre), una peça que ens parla del càncer i vol ser un homenatge a les mares.

En aquest inici de temporada també es podrà gaudir de dos projectes ben personals:

 • L’actor Marc Martínez torna a la música amb Mal Martínez (27 i 28 de setembre), un concert de “cantactor protesta”
 • l’intèrpret, director i autor Enric Ases oferirà la seva primera creació en solitari Trajectes llargs per a embarcacions petites. (Set històries curtes sobre l’èpica del ridícul) (del 5 a 16 d’octubre), un mosaic de microhistòries tragicòmiques.
 • Mercè Sàrrias, a la primavera de l’any vinent, presentarà Fes-me una perduda, “una comèdia contra l’imbècil que va inventar el mite de la superwoman” (del 22 de març al 9 d’abril).

La programació també inclou una reposició. Aquest any és Discordants de RetorCia Teatre, espectacle que parla d’una parella on un dels membres és seropositiu i l’altre no (del 24 de novembre al 4 de desembre).

presentacio-temporada-16-17-al-teatre-eolia-voltar-i-voltar-2-1

Pel que fa a noves creacions:

 • Montag 451 l’aproximació que fa La Niña Bonita al clàssic Fahrenheit 451 en aquest segon muntatge de la companyia (del 15 al 20 de febrer)
 • Ambient també futurista el que proposa la companyia La Peleona a Deixalles, “una trobada entre dos estranys inexplicablement propers” (de l’1 al 12 de març)

Cicles a curta distància per viure la intensitat del musical i la lírica:

 • Després de quatre anys d’experiència, Òpera de Prop fa un pas més i es converteix en el Cicle Òpera Glam sense perdre la seva raó de ser, acostar la lírica al públic a preus populars i en petit format; seràn tres vetllades entre novembre i febrer.
 • el Cicle Monday Monday seguirà oferint concerts de peces clàssiques de musical. Petit format ideal tant per als amants del gènere com per al públic neòfit que vulgui descobrir-lo a través d’una experiència intensa.

Fruits del projecte Eòlia:

 • El Monday Monday de la temporada passada ha donat ja els seus fruits en forma d’espectacle: Nine. Aquesta adaptació que han fet Mariona Castillo i David Pintó del clàssic de Maury Yeston, estrenat a Broadway durant els 70 es podrà veure a finals d’octubre.
 • El mes de novembre començarà amb un projecte sorgit dels Espais de Creació Eòlia i+d. Estiu és un espectacle de la companyia La Fil·loxera que s’endinsa en els secrets d’una família en femení.
 • Helena Tornero, també signa i dirigeix Run like a Girl (varietats pop), un musical a ritme de pop rock per tractar la transexualitat.

presentacio-temporada-16-17-al-teatre-eolia-voltar-i-voltar-1

Finalment, la companyia Eòlia, que es va estrenar amb l’espectacle de creació Digue’m la veritat vista al Festival Grec 2015, segueix amb la gira de la segona producció de la companyia, Invasió Subtil i altres contes de Pere Calders. Aquest espectacle, amb dramatúrgia de Paco Mir i direcció de Gilbert Bosch, ha comptat amb els actors Nico BassóJoan Codina i Meritxell Termes, tots tres exalumnes d’Eòlia al repartiment i es va estrenar al gener del 2016 al Teatre Poliorama.

cargols-eolia

Deixa un comentari