– Roda de premsa – Presentaci贸 temporada LA SECA, Espai Brossa – (rp06) – 07.09.2016

VOLTAR i VOLTAR … per les Arts Esc猫niques

Per Miquel Gasc贸n

Aquests dies no donem l’abast, ja que tots els teatres estan presentant les seves temporades teatrals 2016/17. Aquest mat铆 ha estat LA SECA, Espai Brossa, que ha fet la presentaci贸 a la premsa de la seva nova temporada, la que fa ja 19 anys que presenten, contant tamb茅, 茅s clar, les temporades a l’antiga seu del teatre.

Hermann Bonnin, codirector del Teatre, juntament amb Jesus Julve (Hausson), ha presentat aquesta temporada, al costat de bona part dels directors i artistes que participaran en la mateixa. Han anunciat la incorporaci贸 a la Direcci贸 art铆stica de Ferran Madico, que a partir d’ara ser脿 un ajudant important en la programaci贸.

roda-de-premsa-presentacio-temporada-la-seca-voltar-i-voltar-2

Seran 20 espectacles, 3 dels quals son reposicions, per haver obtingut una gran 猫xit en aquesta mateixa sala:

 • Les criades de Jean Genet, dirigida per Genoveva Pellicer, on s’estereotipa la senyora fins al punt de convertir-la en un maniqu铆 (del 5 al 30 d’octubre)
 • La Boh猫mia, que va acabar amb les entrades exhaurides la temporada passada i que torna amb la seva chanson francesa (del 21 de desembre al 8 de gener del 2017). Podeu veure les nostres impressions d’aquest espectacle clicant aqu铆
 • i Romeu i Julieta, (del 7 de desembre al 8 de gener del 2017) on March Chornet, Carles Cuevas, Cl脿udia Benito i la resta del Projecte Ingenu van enamorar als espectadors; sense cap mena de dubte, un dels grans 猫xits de la temporada passada, de la que ja v脿rem parlar en aquest espai.

Hermann Bonnin ha posat una trampa als protagonistes de聽La Boh猫mia, perqu猫 en certa manera els ha obligat a interpretar a capel路la, la can莽贸 que dona t铆tol a l’espectacle.

 • La temporada s’inicia aquesta mateixa nit amb la presentaci贸 de La Rebel路lia possible, de la companyia An貌nima, que “representa la lluita contra les petites injust铆cies del dia a dia”, segons paraules del seu director Jos茅 S谩nchez Orosa. Es podr脿 veure fins al 9 d’octubre a la Sala Joan Brossa.
 • Dem脿 mateix s’estrena un altra proposta: El darrer dia del caf猫 de la Granota, dirigida per Xisco Segura i basada en els comtes de Jes煤s Moncada sobre la desaparici贸 del poble de Mequinensa sota les aig眉es d’un pant脿. A la Sala Leopoldo Fregoli fins al 2 d’octubre.
 • Enric Maj贸 celebrar脿 els seus 50 anys de professi贸 amb Una Vida Al Teatre de David Mamet, dirigida per Mois猫s Maicas i acompanyat per Dafnis Balduz. Mamet dissecciona als actors en aquesta obra, segons Maicas. (del 12 d’octubre al 6 de novembre, a la Sala Joan Brossa). Al voltant d’aquesta obra, i gr脿cies amb la col路laboraci贸 d’Aisge se celebraran dues taules rodones (actors – 19 d’octubre i dramaturgs – 2 de novembre) intergeneracionals, on actors i dramaturgs joves i no tan joves parlaran del seu ofici.
 • Una de les propostes m茅s ecl猫ctiques d’aquesta temporada vindr脿 de Berl铆n, Wohnwagen. Una proposta multidisciplinar “a la berlinesa”, amb una companyia internacional: catalans, londinencs i berlinesos que s’han unit per parlar d’atrevir-se, de l’amor en ple segle XXI. Wohnwagen聽compta amb la col路laboraci贸 de La Brutal; a la Sala Joan Brossa del 9 de novembre al 4 de desembre).
 • La Seca, obrir脿聽el 2017 amb Federico Garc铆a Lorca, Amor de Don Perlimplin, dirigida per Genoveva Pellicer (que fa doblet amb Les Criades) amb Manuel Veiga i Anna Brians贸 com a protagonistes. (Sala Joan Brossa de l’11 de gener al 5 de febrer).
 • A la sala Leopoldo Fregoli, del 12 de gener al 5 de febrer), Sergi Mateu posar脿 cos i veu a les paraules d’Oscar Wilde amb聽Sempre teu, 脪scar.
 • El febrer comen莽ar脿 molt pol铆tic amb Real Politik, finalista del Premi Quim Mas贸. Teatre de l’Enj貌lit ha partit聽de la base de qu猫 passaria si es travessa la l铆nia de l’escrache i s’arriba a la viol猫ncia? Nom茅s un gest, una petita bufetada i tot pot canviar. (Sala Joan Brossa del 8 de febrer al 7 de mar莽).
 • Llu茂sa Mallol rescatar脿 de l’oblit a Karl Valentin i dirigir脿 Oques Cretines, un autor que Bretch va definir com “una de les figures intel路lectuals m茅s penetrants de la nostra 猫poca”. (Sala Leopoldo Fregoli del 9 de febrer al 5 de mar莽 2017).
 • 脌lex Ma帽as presentar脿 Un dia con ella, un retrat generacional de tres dones al voltant dels quaranta que tenen por a fer-se grans, a ser mares, als problemes. (Sala Joan Brossa del 8 de mar莽 al 9 d’abril).
 • Seguirem amb el teatre pol铆tic amb聽Protesta, un text in猫dit en castell脿 i catal脿 de V谩clav Havel, un autor prohibit a Txecoslov脿quia (1978), que parla de bona part de les cicatrius que encara Europa t茅 obertes. (Sala Leopoldo Fregoli del 9 de mar莽 al 2 d’abril).
 • Tamb茅 a la Sala Leopoldo Fregoli, del 5 d’abril al 7 de maig, arriba la dansa a La Seca amb una companyia jove francesa, CAGE, i el seu espectacle, “, doncs, 茅s EAU, aigua en franc猫s. Per貌 tamb茅 en suec, la paraula 脰, vol dir Illa. Aquest s铆mbol ~ indica tamb茅 una onada, una vibraci贸.”
 • El 19 d’abril estrenen a La Seca la primera producci贸 pr貌pia, Diumenge de Joan Brossa, que s’emmarcar脿 dins de l’epicentre del TNC i la Fundaci贸 Brossa i estar脿 dirigida per l’Hermann Bonn铆n. Diumenge 茅s una obra surrealista com bona part de l’obra de Brossa. Una obra per a tres comediants amb un cert toc almodovari脿. El retrat d’un matrimoni convencional i burg猫s. (Sala Joan Brossa fins al 21 de maig).
 • Un mes despr茅s, el 17 de maig s’estrenar脿 la segona producci贸 pr貌pia que correr脿 de la m脿 de l’iconoclasta Iago Pericot que ha ressuscitat a Adam i Eva en un m贸n ple de pantalles que no aconsegueixen comprendre. (Sala Leopoldo Fregoli fins al 18 de juny).
 • Els Pirates Teatre celebraran els seus 15 anys com companyia amb la seva adaptaci贸 d’El Somni d’una nit d’estiu de William Shakespeare que actualitzaran per situar-la en el temps actual. (Sala Joan Brossa, del 24 de maig al 25 de juny 2017).
 • Trash猫dies, ser脿 l’煤ltim espectacle de la temporada; dirigida per Guillem Alb脿,posa el seu focus en la cultura trash. Aquest muntatge no tindr脿 una forma habitual sin贸 que seran diferents instal路lacions dramatitzades on cadascuna tindr脿 les seves particularitats i arribaran al p煤blic d’una manera diferent. El muntatge ocupar脿 la Sala Fregoli i la Sala Palau i Fabre per les seves dimensions.

Una temporada m茅s, la m脿gia ser脿 protagonista dins del cicle Dimarts M脿gics. Un cop al mes, un mag internacional far脿 una demostraci贸 de les seves arts: 聽de moment … Vicent Hedan el 27 de setembre i Eric Roumestn el 25 d’octubre

roda-de-premsa-presentacio-temporada-la-seca-voltar-i-voltar-1

 

el-cargol-de-la-seca

2 thoughts on “– Roda de premsa – Presentaci贸 temporada LA SECA, Espai Brossa – (rp06) – 07.09.2016

Leave a Reply