– Roda de premsa – Presentació temporada LA SECA, Espai Brossa – (rp06) – 07.09.2016

VOLTAR i VOLTAR … per les Arts Escèniques

Per Miquel Gascón  

Aquests dies no donem l’abast, ja que tots els teatres estan presentant les seves temporades teatrals 2016/17. Aquest matí ha estat LA SECA, Espai Brossa, que ha fet la presentació a la premsa de la seva nova temporada, la que fa ja 19 anys que presenten, contant també, és clar, les temporades a l’antiga seu del teatre.

Hermann Bonnin, codirector del Teatre, juntament amb Jesus Julve (Hausson), ha presentat aquesta temporada, al costat de bona part dels directors i artistes que participaran en la mateixa. Han anunciat la incorporació a la Direcció artística de Ferran Madico, que a partir d’ara serà un ajudant important en la programació.

roda-de-premsa-presentacio-temporada-la-seca-voltar-i-voltar-2

Seran 20 espectacles, 3 dels quals son reposicions, per haver obtingut una gran èxit en aquesta mateixa sala:

 • Les criades de Jean Genet, dirigida per Genoveva Pellicer, on s’estereotipa la senyora fins al punt de convertir-la en un maniquí (del 5 al 30 d’octubre)
 • La Bohèmia, que va acabar amb les entrades exhaurides la temporada passada i que torna amb la seva chanson francesa (del 21 de desembre al 8 de gener del 2017). Podeu veure les nostres impressions d’aquest espectacle clicant aquí
 • i Romeu i Julieta, (del 7 de desembre al 8 de gener del 2017) on March Chornet, Carles Cuevas, Clàudia Benito i la resta del Projecte Ingenu van enamorar als espectadors; sense cap mena de dubte, un dels grans èxits de la temporada passada, de la que ja vàrem parlar en aquest espai.

Hermann Bonnin ha posat una trampa als protagonistes de La Bohèmia, perquè en certa manera els ha obligat a interpretar a capel·la, la cançó que dona títol a l’espectacle.

 • La temporada s’inicia aquesta mateixa nit amb la presentació de La Rebel·lia possible, de la companyia Anònima, que “representa la lluita contra les petites injustícies del dia a dia”, segons paraules del seu director José Sánchez Orosa. Es podrà veure fins al 9 d’octubre a la Sala Joan Brossa.
 • Demà mateix s’estrena un altra proposta: El darrer dia del cafè de la Granota, dirigida per Xisco Segura i basada en els comtes de Jesús Moncada sobre la desaparició del poble de Mequinensa sota les aigües d’un pantà. A la Sala Leopoldo Fregoli fins al 2 d’octubre.
 • Enric Majó celebrarà els seus 50 anys de professió amb Una Vida Al Teatre de David Mamet, dirigida per Moisès Maicas i acompanyat per Dafnis Balduz. Mamet dissecciona als actors en aquesta obra, segons Maicas. (del 12 d’octubre al 6 de novembre, a la Sala Joan Brossa). Al voltant d’aquesta obra, i gràcies amb la col·laboració d’Aisge se celebraran dues taules rodones (actors – 19 d’octubre i dramaturgs – 2 de novembre) intergeneracionals, on actors i dramaturgs joves i no tan joves parlaran del seu ofici.
 • Una de les propostes més eclèctiques d’aquesta temporada vindrà de Berlín, Wohnwagen. Una proposta multidisciplinar “a la berlinesa”, amb una companyia internacional: catalans, londinencs i berlinesos que s’han unit per parlar d’atrevir-se, de l’amor en ple segle XXI. Wohnwagen compta amb la col·laboració de La Brutal; a la Sala Joan Brossa del 9 de novembre al 4 de desembre).
 • La Seca, obrirà el 2017 amb Federico García Lorca, Amor de Don Perlimplin, dirigida per Genoveva Pellicer (que fa doblet amb Les Criades) amb Manuel Veiga i Anna Briansó com a protagonistes. (Sala Joan Brossa de l’11 de gener al 5 de febrer).
 • A la sala Leopoldo Fregoli, del 12 de gener al 5 de febrer), Sergi Mateu posarà cos i veu a les paraules d’Oscar Wilde amb Sempre teu, Òscar.
 • El febrer començarà molt polític amb Real Politik, finalista del Premi Quim Masó. Teatre de l’Enjòlit ha partit de la base de què passaria si es travessa la línia de l’escrache i s’arriba a la violència? Només un gest, una petita bufetada i tot pot canviar. (Sala Joan Brossa del 8 de febrer al 7 de març).
 • Lluïsa Mallol rescatarà de l’oblit a Karl Valentin i dirigirà Oques Cretines, un autor que Bretch va definir com “una de les figures intel·lectuals més penetrants de la nostra època”. (Sala Leopoldo Fregoli del 9 de febrer al 5 de març 2017).
 • Àlex Mañas presentarà Un dia con ella, un retrat generacional de tres dones al voltant dels quaranta que tenen por a fer-se grans, a ser mares, als problemes. (Sala Joan Brossa del 8 de març al 9 d’abril).
 • Seguirem amb el teatre polític amb Protesta, un text inèdit en castellà i català de Václav Havel, un autor prohibit a Txecoslovàquia (1978), que parla de bona part de les cicatrius que encara Europa té obertes. (Sala Leopoldo Fregoli del 9 de març al 2 d’abril).
 • També a la Sala Leopoldo Fregoli, del 5 d’abril al 7 de maig, arriba la dansa a La Seca amb una companyia jove francesa, CAGE, i el seu espectacle, “Õ, doncs, és EAU, aigua en francès. Però també en suec, la paraula Ö, vol dir Illa. Aquest símbol ~ indica també una onada, una vibració.”
 • El 19 d’abril estrenen a La Seca la primera producció pròpia, Diumenge de Joan Brossa, que s’emmarcarà dins de l’epicentre del TNC i la Fundació Brossa i estarà dirigida per l’Hermann Bonnín. Diumenge és una obra surrealista com bona part de l’obra de Brossa. Una obra per a tres comediants amb un cert toc almodovarià. El retrat d’un matrimoni convencional i burgès. (Sala Joan Brossa fins al 21 de maig).
 • Un mes després, el 17 de maig s’estrenarà la segona producció pròpia que correrà de la mà de l’iconoclasta Iago Pericot que ha ressuscitat a Adam i Eva en un món ple de pantalles que no aconsegueixen comprendre. (Sala Leopoldo Fregoli fins al 18 de juny).
 • Els Pirates Teatre celebraran els seus 15 anys com companyia amb la seva adaptació d’El Somni d’una nit d’estiu de William Shakespeare que actualitzaran per situar-la en el temps actual. (Sala Joan Brossa, del 24 de maig al 25 de juny 2017).
 • Trashèdies, serà l’últim espectacle de la temporada;  dirigida per Guillem Albà, posa el seu focus en la cultura trash. Aquest muntatge no tindrà una forma habitual sinó que seran diferents instal·lacions dramatitzades on cadascuna tindrà les seves particularitats i arribaran al públic d’una manera diferent. El muntatge ocuparà la Sala Fregoli i la Sala Palau i Fabre per les seves dimensions.

Una temporada més, la màgia serà protagonista dins del cicle Dimarts Màgics. Un cop al mes, un mag internacional farà una demostració de les seves arts:  de moment … Vicent Hedan el 27 de setembre i Eric Roumestn el 25 d’octubre

roda-de-premsa-presentacio-temporada-la-seca-voltar-i-voltar-1

 

el-cargol-de-la-seca

2 pensaments a “– Roda de premsa – Presentació temporada LA SECA, Espai Brossa – (rp06) – 07.09.2016

Deixa un comentari