– Roda de premsa – Presentació Festival TNT 2016 – Terrassa Noves Tendències – (rp05) – 06.09.2016

VOLTAR i VOLTAR … per les Arts Escèniques

Per Miquel Gascón  

Aquest matí he pogut assistir a la roda de premsa de la novena edició del Festival TNT, un festival que treballa per fer creació contemporània des de la ciutat de Terrassa i que en aquesta edició en solament 4 dies (del 29 de setembre al 2 d’octubre), presentarà més d’una trentena d’espectacles que es podran veure en 11 llocs diferents, situats en un espai de proximitat al voltant d’uns 100 metres, que facilita i molt poder veure en un mateix dia diferents propostes de les Arts escèniques.

L’acte s’ha celebrat a la seu de la fàbrica Moritz i ha estat presidit per Pep Pla (director del Festival TNT), així com de Quim Torrent (Director general de creació d’empreses culturals de la Generalitat) i Jordi Ballart (alcalde de Terrassa). Han estat acompanyats d’una part important dels artistes que participaran en aquesta edició, que han pogut explicar breument les seves propostes.

roda-de-premsa-presentacio-tnt-2016-voltar-i-voltar-1

TNT 2016 arriba carregat amb més de 30 propostes, de les quals 12 són estrenes absolutes; 6, estrenes a Catalunya; i 2, estrenes a l’estat espanyol.

Aquest any la crisi dels refugiats a Europa ha marcat molt l’actualitat i el nostre dia a dia. Pep Pla, director del festival, ha volgut que això també es veiés reflectit en la línia de programació d’enguany amb propostes que parlen sobre la immigració i els refugiats (Sous la Plageuna performance interpretada per Mohammad Bitari, periodista refugiat d’origen sirià-palestí o Birdie de l’Agrupación Senyor Serrano), les fronteres (Mos Maiorum), la identitat (Pacífico #3. Extraños mares arden de Txalo Toloza) o el narcocapitalisme (El perico tumba la paloma de Marc Caellas i Veracruz, nos estamos deforestando o cómo extrañar Xalapa del col·lectiu mexicà Lagartijas Tiradas al Sol).

  • Espectacle inaugural:

4 ” de Rodrigo García – es tracta d’un collage d’excés i abundància, de literatura, drons, samurais, d’acumulació de campanes, caps de coiot i sabó marsellès.

Rodrigo García és un reputat artista argentí. Establert a França, on dirigeix el Centre Dramàtic Nacional de Montpellier, les seves obres fan una denúncia explícita de les societats occidentals i proven constantment de superar les formes de teatre tradicional.

roda-de-premsa-presentacio-tnt-2016-voltar-i-voltar-2

  • 13 coproduccions

Un dels principals objectius del Festival TNT és donar suport a la creació contemporània de casa nostra. “El TNT rastreja els nous creadors i aposta per ells tot cercant les tendències del moment i, alhora, promou que aquest tipus de creacions vegin la llum”, explica Pep Pla, director artístic del festival. Per això, en aquesta edició 2016 s’han coproduit 13 espectacles, molts dels quals s’estrenaran per primer cop durant el Festival TNT.

És el cas de Pacífico #3. Extraños mares arden de Txalo Toloza; A Placer de LaBuena Compañía; Anarchy de Societat Doctor Alonso i amb Semolina Tomic; el projecte social Plácido MO #Terrassa de Magda Puig, l’exposició interactiva de Radymade: Instint; All In, l’última peça de la companyia ATRESBANDES; Sous la plage, una performance de Marc Villanueva i Gerard Valverde interpretada pel periodista refugiat d’origen sirià-palestí Mohammad Bitari; Caravana de Tràilers, el concurs anual de tràilers escènics de G.R.U.A; El perico tumba la paloma de Marc Caellas; Os Meus Shorts, de Nico Roig; Somnis robats, un mapping de Toni Mira dissenyat per a la Casa Alegre de Sagrera; Mos Maiorum, de la companyia homònima formada per Mariona Naudin, Ireneu Tranis i Alba Valldaura; i Birdie, de l’Agrupación Señor Serrano.

  • Espectacles internacionals – El TNT també programa les companyies més interessants d’arreu del món. A més de 4, de Rodrigo García, el TNT 2016 programa 4 espectacles internacionals més. Són:  L’effet de Serge del francès Philippe Quesne, Veracruz, nos estamos deforestando o cómo extrañar Xalapa del col·lectiu mexicà Lagartijas Tiradas al Sol, els caps interactius Headspace dels holandesos Electric Circus i Exhibit B.A.L (Break a Leg) de Panda Project, una exposició que arriba des d’Itàlia gràcies a la col·laboració del TNT amb el Festival Corposamente de Castiglione di Ravenna.

Aquest 2016, a més, el TNT s’obre a un públic cada vegada més gran i variat amb el naixement del nou cicle TNT Kids i comptarà amb la visita de més programadors internacionals que mai.

La política de preus ha estat pensada perquè tothom pugui tenir accés, ja que molts dels espectacles són gratuïts i els que no ho són tenen uns preus molt assequibles de 3, 7 o 10 euros; l’única excepció és l’espectacle inaugural que té un preu força més elevat, 26 euros.

roda-de-premsa-presentacio-tnt-2016-voltar-i-voltar-3

Per saber horaris i tenir més informació dels espectacles que es podran veure, podeu accedir al següent enllaç……     http://tnt.cat/programacio/

cargol-tnt

Deixa un comentari