– Teatre – (02) – QUAN ACABI LA NIT (馃悓馃悓馃悓馃悓) – Tantarantana Teatre – Sala Baixos22 – 01.09.2016

VOLTAR i VOLTAR … per les Arts Esc猫niques

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n

QUAN ACABI LA NIT

Aquesta estrena del Teatre Tantarantana forma part de la programaci贸 d鈥橢l Cicl贸 2016, cicle de companyies independents de Barcelona que va arrencar al mes de mar莽 amb la proposta de la companyia IGNIFUGA, KOHLHAAS鈥, seguida per laCia DARA amb MARS JOAN鈥, 鈥17 SIMP脌TIQUES MANERES D鈥橝CABAR AMB EL CAPITALISMEde la Cia. CASA REAL i la proposta de LA CAL脫RICA EL PROFETA鈥.

El Col路lectiu la Santa ens presenta aquest projecte de la dramaturga Laura Mihon dirigit per 脌urea M谩rquez, una actriu a la qual admirem i que ens ha sorpr猫s molt gratament amb aquesta estrena com a directora.

Un home recorre l’Ant脿rtida en travessia solit脿ria, arrossegant el seu trineu. Tres joves d’after comparteixen les seves idees i somnis, incapa莽os de tornar a casa. Una noia espera a l’aeroport el vol que li canviar脿 la vida. Tres hist貌ries desvinculades entre si per貌 lligades per la mateixa pregunta: davant de la certesa de qu猫 no som immortals, a qu猫 destinar la nostra vida? Aconseguir una gran fita memorable? Rendir-se al plaer i la diversi贸? Seguir el cam铆 dels nostres somnis anhelats per貌 mai realitzats? En definitiva, com fer que la vida valgui la pena?

This slideshow requires JavaScript.

Aquestes tres hist貌ries ens plantegen el mateix dilema, quin 茅s el rumb que hem de donar a les nostres vides ? Quin cam铆 hem de prendre per intentar que la nostra vida valgui la pena ? Ens hem de conformar amb nom茅s “respirar” i deixar passar els dies? Hem de lluitar per canviar quelcom ? Hem de perseguir els somnis ?

Com va indicar la mateixa directora a la presentaci贸 de l’espectacle el t铆tol 茅s metaf貌ric i fa refer猫ncia que totes les hist貌ries, ja que quan arriben al final s’endinsen en un espai m茅s llumin贸s, per la qual cosa els relats se situen en llocs de tr脿nsit i mostren personatges que han de prendre decisions mentre veuen com passa el temps.

Les tres hist貌ries estan interpretades pels tres actors que realitzen uns canvis de registre realment admirables i que amb pocs elements de vestuari ens mostren uns personatges totalment diferenciats i identificables. Adri脿 Olay, Ar谩ntzazu Ruiz i Jordi Sanosa passen d’una hist貌ria a l’altra sense cap necessitat de fosos en negre i amb la complicitat dels pocs elements escenogr脿fics que reforcen els diferents espais. A cada hist貌ria un dels personatges, interpretat per Jordi Sanosa, 茅s aquell que planteja el dubte, la veu de la consci猫ncia que els hi fa q眉estionar si el cam铆 de vida que han escollit 茅s el que volen seguir, si realment els somnis s贸n els que han de perseguir o 茅s millor acomodar-se al cam铆 que en un moment donat han decidit seguir.

This slideshow requires JavaScript.

Escenografia, il路luminaci贸, espai sonor, interpretaci贸 i direcci贸 s’han incardinat a la perfecci贸 en una obra din脿mica i engrescadora. Malgrat聽tot, hem de recon猫ixer que l’escenografia 茅s el m茅s fluixet de tot i ja no nom茅s per la manca de mitjans (que tamb茅), sin贸 per una paret innecess脿ria, que travessa quasi tota l’amplada de l’escenari i que malmet la bona visi贸 a bona part del p煤blic situat a les primeres fileres.

Una proposta que ens obliga a reflexionar i que ens afecta a tots, joves i grans, que hem pres una opci贸 de vida que potser, i nom茅s potser, no 茅s la que realment voldr铆em ….

This slideshow requires JavaScript.

Idea original: Col.lectiu La Santa
Dramat煤rgia: Laura Mihon –聽Direcci贸: 脌urea M谩rquez
Int猫rprets: Adri脿 Olay, Ar谩ntzazu Ruiz i Jordi Sanosa
Escenografia: Nuria Molinos \ Vestuari: Maria Combalia \ Disseny de llums i t猫cnics: Natalia Ramos i Llu铆s Serra \ Video projeccions: Iker Oitz \ Disseny de la BSO: Pep Soler \ Disseny de l鈥檈spai sonor: Joan Sol茅 \ Fotograf铆a i v铆deo: Cristobal Arjona i Daniel Ruiz
Producci贸: Cristina Ferrer (Tot Produccions), Col.lectiu la Santa i Teatre Tantarantana
Resid猫ncia T茅cnica: Nau Ivanow

Cargol a la nit

Leave a Reply