– Roda de premsa FIRA TÀRREGA 2016 – (rp03) – 01.09.2016

VOLTAR i VOLTAR … per les Arts Escèniques

Per Miquel Gascón  

Aquest matí he pogut assistir a la roda de premsa de presentació de la programació de FIRA TÀRREGA 2016, en la que han participat Xavier Díaz (director de l’Institut Català de les Empreses Culturals), Raül Palacios (regidor de Cultura de l’ajuntament de Tàrrega), Jordi Duran (director artístic de Fira Tàrrega) i un munt de directors i artistes que presentaran enguany els seus espectacles a la Fira.

Roda de premsa FiraTàrrega 2016 - - 1

En aquesta edició, el fil conductor serà la interculturalitat, tret distintiu de les arts al carrer. Se celebrarà del 8 a l’11 de setembre. Un total de 57 companyies (30 catalanes, 17 internacionals i 10 de la resta de l’estat espanyol), participaran en la Fira, amb un total de 263 sessions en 26 espais diferents d’exhibició. Enguany es presenta un focus artístic dedicat a Xile que ens donarà una oportunitat per conèixer l’escena artística d’aquell país.

Roda de premsa FiraTàrrega 2016 - - 2En total seran 60 propostes (47 en espais públics i 13 muntatges en diverses sales de Tàrrega). Fira Tàrrega participa en la coproducció del 25% dels espectacles, és a dir en 15 espectacles. El programa s’estructura en 5 seccions: Secció Oficial (selecció d’èxits de la temporada i estrenes d’àmbit internacional), Plataforma (espectacles provinents del Programa de Suport a la Creació), Ondara Park (projectes centrats en el públic familiar), Programa Obert (espai de col·laboració entre el sector privat i FiraTàrrega) i Bonus tracks (diverses propostes complementàries).

Nosaltres, els “Voltaires”, aquest any tenim la sort de poder viure la FIRA encara més intensament que en altres edicions, amb una “acreditació de premsa” aconseguida gràcies a la dedicació i suport a les Arts Escèniques, que realitzem a través del nostre Blog; en Miquel la gaudirà des de bon matí del mateix dijous 8, en el que s’iniciarà tot plegat. Tenim prevista l’assistència a 25 espectacles (dotze d’ells gratuïts) des del 8 al 10 de setembre…. evidentment l’onze, estarem com cada any al peu del canó, a Barcelona, reivindicant la independència pel nostre país, Catalunya.

L’espectacle inaugural d’enguany, “The Colour of Time” de la companyia francesa Artonik, se celebrarà dijous a les 19 hores i no es tornarà a repetir en dies posteriors; serà amb tota seguretat una explosió de color, d’alegria en una desfilada coreografiada que recorrerà els carrers de Tàrrega.

La Fira, per tal de fer més accessible al públic la seva programació, ha tornat a organitzar els “Itineraris artístics” en 10 possibilitats diferents. Malgrat tot això, us hem de dir que nosaltres la setmana passada ja vàrem tenir alguna dificultat en fer “el nostre itinerari” particular, per què les entrades per algun espectacle que volíem veure, ja estaven exhaurides.

La simpatia de la cia mexicana “Carretera 45 Teatro”, es va desbordar a la roda de premsa, ja que van petonejar a tothom que se li va posar per davant i ens va oferir una cançó molt i molt coneguda….

Us deixem l’enllaç de la programació que podreu veure AQUÍ.

La nostra selecció d’espectacles de la FIRA TÀRREGA, la podeu veure en l’apartat “AGENDA dels pròxims 30 dies” del Blog, malgrat que existeix la possibilitat de variar algun espectacle, perquè a la roda de premsa em va venir moltes ganes de veure algun que no havíem previst inicialment. De tots ells us donarem la nostra opinió pròximament al Blog.

Fira Tàrrega - Cargol

Leave a Reply