– Roda de premsa FIRA T脌RREGA 2016 – (rp03) – 01.09.2016

VOLTAR i VOLTAR … per les Arts Esc猫niques

Per Miquel Gasc贸n

Aquest mat铆 he pogut assistir a la roda de premsa de presentaci贸 de la programaci贸 de FIRA T脌RREGA 2016, en la que han participat Xavier D铆az (director de l’Institut Catal脿 de les Empreses Culturals), Ra眉l Palacios (regidor de Cultura de l’ajuntament de T脿rrega), Jordi Duran (director art铆stic de Fira T脿rrega) i un munt de directors i artistes que presentaran enguany els seus espectacles a la Fira.

Roda de premsa FiraTa虁rrega 2016 - - 1

En aquesta edici贸, el fil conductor ser脿 la interculturalitat, tret distintiu de les arts al carrer. Se celebrar脿 del 8 a l’11 de setembre. Un total de 57 companyies (30 catalanes, 17 internacionals i 10 de la resta de l’estat espanyol), participaran en la Fira, amb un total de 263 sessions en 26 espais diferents d’exhibici贸. Enguany es presenta un focus art铆stic dedicat a Xile que ens donar脿 una oportunitat per con猫ixer l’escena art铆stica d’aquell pa铆s.

Roda de premsa FiraTa虁rrega 2016 - - 2En total seran 60 propostes (47 en espais p煤blics i 13 muntatges en diverses sales de T脿rrega). Fira T脿rrega participa en la coproducci贸 del 25% dels espectacles, 茅s a dir en 15 espectacles. El programa s’estructura en 5 seccions: Secci贸 Oficial (selecci贸 d’猫xits de la temporada i estrenes d’脿mbit internacional), Plataforma (espectacles provinents del Programa de Suport a la Creaci贸), Ondara Park (projectes centrats en el p煤blic familiar), Programa Obert (espai de col路laboraci贸 entre el sector privat i FiraT脿rrega) i Bonus tracks (diverses propostes complement脿ries).

Nosaltres, els “Voltaires”, aquest any tenim la sort de poder viure la FIRA encara m茅s intensament que en altres edicions, amb una “acreditaci贸 de premsa” aconseguida gr脿cies a la dedicaci贸 i suport a les Arts Esc猫niques, que realitzem a trav茅s del nostre Blog; en Miquel la gaudir脿 des de bon mat铆 del mateix dijous 8, en el que s’iniciar脿 tot plegat. Tenim prevista l’assist猫ncia a 25 espectacles (dotze d’ells gratu茂ts) des del 8 al 10 de setembre…. evidentment l’onze, estarem com cada any al peu del can贸, a Barcelona, reivindicant la independ猫ncia pel nostre pa铆s, Catalunya.

L’espectacle inaugural d’enguany, “The Colour of Time” de la companyia francesa Artonik, se celebrar脿 dijous a les 19 hores i no es tornar脿 a repetir en dies posteriors; ser脿 amb tota seguretat una explosi贸 de color, d’alegria en una desfilada coreografiada que recorrer脿 els carrers de T脿rrega.

La Fira, per tal de fer m茅s accessible al p煤blic la seva programaci贸, ha tornat a organitzar els “Itineraris art铆stics” en 10 possibilitats diferents. Malgrat tot aix貌, us hem de dir que nosaltres la setmana passada ja v脿rem tenir alguna dificultat en fer “el nostre itinerari” particular, per qu猫 les entrades per algun espectacle que vol铆em veure, ja estaven exhaurides.

La simpatia de la cia mexicana “Carretera 45 Teatro”, es va desbordar a la roda de premsa, ja que van petonejar a tothom que se li va posar per davant i ens va oferir una can莽贸 molt i molt coneguda….

Us deixem l’enlla莽 de la programaci贸 que podreu veure AQU脥.

La nostra selecci贸 d’espectacles de la FIRA T脌RREGA, la podeu veure en l’apartat “AGENDA dels pr貌xims 30 dies” del Blog, malgrat聽que existeix la possibilitat de variar algun espectacle, perqu猫 a la roda de premsa em va venir moltes ganes de veure algun que no hav铆em previst inicialment. De tots ells us donarem la nostra opini贸 pr貌ximament al Blog.

Fira Ta虁rrega - Cargol

Leave a Reply