– Teatre – (01) – CADA RECUERDO TIENE SU CANCI脫N – Tantarantana Teatre – Sala Baixos22 (馃悓馃悓馃悓+ 馃悮) – 27.08.2016

VOLTAR i VOLTAR … per les Arts Esc猫niques

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n

Encetem la temporada amb un espectacle que ens ha agradat for莽a, malgrat que no es tracta de teatre de text i gaireb茅 durant la seva representaci贸 no s’utilitzen les paraules. CADA RECUERDO TIENE SU CANCI脫N, 茅s “Teatre f铆sic”, amb una barreja de mim, moviment coreogr脿fic (que segurament per molts no arribar脿 a ser considerat com a dansa) i m煤sica en directe, en la que els seus protagonistes ens expliquen la hist貌ria de tres amics de la inf脿ncia (dos nois i una noia) i la seva relaci贸 a trav茅s del pas del temps, des dels jocs infantils al carrer, fins a la seva adolesc猫ncia on apareix de sobte el desig sexual i l’amor…. i evidentment la relaci贸 entre ells canvia totalment.

This slideshow requires JavaScript.

Es nota de seguida el segell de MAI ROJAS, el seu creador, malgrat que aquesta vegada no actua en solitari i est脿 acompanyat per 2 performances m茅s, Pedro Ortega i Niharika Mahandru, aix铆 com per dues persones m茅s, una cantant i un m煤sic que interpreten una s猫rie de can莽ons en directe.

Vam descobrir a Mai Rojas al juny del 2015 en una sessi贸 doble de “Teatre de Gest” a la Sala F猫nix; varen poder veure llavors “El Viaje” i “La Leyenda del Fauno” i els dos espectacles ens van fascinar, per la seva extraordin脿ria bellesa po猫tica, el seu vestuari, fantasia i sobretot per la gran interpretaci贸 de mim de Mai.

Ara potser aquest CADA RECUERDO TIENE SU CANCI脫N, no ens ha sorpr猫s tant com llavors, per貌 continua traspuant una manera de fer d’una enorme sensibilitat, que implica un treball mil路lim猫tricament treballat, principalment del moviment i que arriba fins i tot al bon gust del disseny del seu vestuari.

Creiem que l’aspecte musical 茅s l’aspecte m茅s feble de l’espectacle o almenys nosaltres no v脿rem connectar amb la majoria de can莽ons que s’interpreten… potser per la difer猫ncia d’edat entre nosaltres i el seu creador….. o senzillament perqu猫 Mai va n茅ixer a Costa Rica i les can莽ons dels seus records d’infantesa, s贸n radicalment diferents de les nostres.聽Malgrat tot, valorem que en un espectacle de petit format, la m煤sica i la veu de les can莽ons sigui interpretada en directe.

This slideshow requires JavaScript.

Un home pateix d’insomni i els seus records l’inquieten, unes veus, les veus dels seus records tancats en el seu diari, el criden. En obrir-lo, la m煤sica el transporta als moments que han marcat d’alguna manera la seva vida.

Tres amics, la relaci贸 entre ells, el trencament, el retrobament, la infantesa, l’adolesc猫ncia, el primer viatge, el primer amor …. La millor faceta de l’espectacle, sens dubte, 茅s la part de mim, combinada amb el moviment f铆sic perfectament coreografiat dels tres protagonistes, en un treball de poesia visual que tracta dels records i de com aquests es van desdibuixant amb el pas del temps, per貌 sobretot ens mostra la transformaci贸 de les relacions humanes.

This slideshow requires JavaScript.

Malauradament no v脿rem poder assistir el dia de l’estrena per encara estar de “viatge” i quan surti publicada aquesta cr貌nica ja no es podr脿 veure al Tantarantana, per貌 esperem que ben aviat es pugui veure en altres espais esc猫nics.

Autor: Cia. Mai Rojas i Los Escultores del Aire
Performers: Pedro Ortega, Niharika Mahandru, Mai Rojas
M煤sica en directe: M贸nica Vives, Mat铆as Mu帽oz
Assistent de direcci贸: Jos茅 Fern谩ndez – Assesor dram脿tic: Victor Valdelomar
Direcci贸: Mai Rojas

3 cargols

Leave a Reply