– Roda de premsa – Presentació temporada Sala Fènix – (rp01) – 26.08.2016

VOLTAR i VOLTAR … per les Arts Escèniques

Per Miquel Gascón  

Aquest divendres, quan encara no havien passat ni 24 hores del nostre retorn de vacances en un recorregut fascinant per Colòmbia, acudeixo a la primera roda de premsa de la nova temporada 2016-2017. La Sala Fènix presenta la seva quarta temporada, amb la presència física d’un munt d’artistes i directors dels propers espectacles que podrem veure a la Sala.

Felipe Cabezas, codirector de la Sala Fènix, fa una valoració positiva de la temporada passada, malgrat que l’índex d’ocupació va estar entre un 40% i un 45%; aquella temporada es va basar en la reprogramació en molts casos, d’espectacles que ja havien triomfat prèviament en aquest espai, dedicat bàsicament al teatre de gest, màscares, cabaret, titelles i la commedia dell’arte.

Presentació temporada 16-17 Sala Fénix - 1 (1)

“Aquesta temporada volem arriscar” presentant un munt d’estrenes, afirmen la parella formada per Felipe CabezasIsabella Pintani; ella posteriorment ha presentat la temporada “familiar” en dues línies d’actuació, la primera per nens de 0 a 3 anys (diumenges al matí) i la segona per més de 3 anys (dissabtes i diumenges a les 17 hores). I no és per menys, ja que dels 11.000 espectadors que van assistir a la Sala aquesta temporada, 7.000 eren infants que varen assistir a les sessions familiars.

Els dos directors de la Sala, per definir aquest espai, aposten a partir d’ara pel lema ….. “Sala Fènix, l’alternativa de l’alternativa”.

Durant la temporada 16/17 es preveuen 7 estrenes absolutes en temporada adulta + altres 5 estrenes en el cicle de residències (maig / juny 2017). Això significa un gir de 180 graus si el comparem amb la temporada anterior.  Un total de 12 estrenes significa 12 oportunitats per a les companyies, 12 moments de risc i aventura per a la sala, comenten.

Presentació temporada 16-17 Sala Fénix - 4

De les estrenes previstes, 2 han de ser produccions pròpies de la Fènix:

BRUTO, EL PODER O LA VIRTUD” escrita i dirigida per Marcela Terra (Simone, L’Espera) i interpretada per Felipe Cabezas. L’obra està inspirada en Juli Cèsar, de W. Shakespeare i en la situació política europea contemporània. (del 6 al 30 d’octubre).

VICTOR“, dirigida per Felipe Cabezas i protagonitzada per la companyia de la Sala Fènix (Cabaret Victòria, Cabaret Lecoq). L’obra està inspirada en el procés creatiu de Mary Shelley i els paral·lelismes entre la seva vida privada i la seva monstruosa creació literària, a un ritme de comèdia i teatre visual on no faltaran els segells de la casa: màscares, teatre d’ombres i corporalitat. (del 2 al 26 de març 2017)

Dins de l’apartat d’estrenes s’esperen també:

VIAjeje” comèdia física de la Factoría DIMÔ, sota la batuta del clown contemporani CARLO MÔ (del 8 al 18 desembre)

SEGISMUNDO AFTERPOP” de la companyia efectus VENTURI; es tracta d’un còctel de commedia dell’arte, màscares, teatre clàssic i contemporani. Una versió lliure de “La vida es sueño” de Calderón de la Barca (12 al 29 gener 2017)

La cia Internacional OOOPS COMPANY (Croàcia / Suïssa / Catalunya) estrena al febrer ORPHANIC un viatge físic i audiovisual basat en el món oníric de la dona   (del 9 al 26 febrer 2017)

DIOS, LA COMEDIA DIVINA” de la cia. DE LA ROSA, un monòleg teatral d’Eugenia González el sacríleg (o no)… l’estrena està previst ni més ni menys que en setmana santa! del 13 al 30 d’abril 2017

IL REVISORE” de la cia LA BUSSOLA, una companyia italiana amb vocació per les màscares i la commedia dell’arte; es tracta d’una tragicomèdia plena de suborns i corrupció. Es podrà veure del 5 al 8 de gener 2017

Presentació temporada 16-17 Sala Fénix - 1

D’altra banda s’esperen noves edicions dels cicles de la sala:

Al maig torna la 3a edició del “YO GESTO“, el cicle de residències de la Fènix.

La 2a temporada de “SOMRIURES” el cicle de comèdia gestual d’estiu (juny – juliol)

La 4ta temporada de CABARET LECOQ, el variété de la Fènix (en quatre diferents dates)

….i la nova incorporació a la programació de la 1a edició d’ÀNIMA un cicle del millor en el món de les titelles per a adults, del 3 al 27 de novembre:

POEMES VISUALS de Jordi Bertràn – PARIAS de Javier Aranda – GABINETE ONÍRICO d’Ángel Navarro – ROS d’Angélico Musgo

Però La Fènix aquesta temporada comença amb un plat fort i que ja ha obtingut gran èxit a diferents espais de Barcelona…. BLANCA DESVELADA de la Cía. ALETEO. Nosaltres ja la vàrem poder veure al Teatre La Vilella al març del 2015 i llavors ja la vàrem valorar com imprescindible, amb 5 Cargols Voltaires. Podeu llegir la nostra valoració. Es podrà veure a la Sala Fènix de nou del 8 al 25 de Setembre, abans que la producció viatgi a Madrid.

Presentació temporada 16-17 Sala Fénix - 3

________________

L'au Fénix convertida en Cargol

2 pensaments a “– Roda de premsa – Presentació temporada Sala Fènix – (rp01) – 26.08.2016

 1. MONTSE

  BEN RETORNATS!!
  Esperem els vostres comentaris i fotografies per aquest nou curs 2016-2017.
  Que la Pau, la Cultura, l’ Amistat i l’ Amor ens acompanyin!!!! Amén.
  Quim i Montse

  Respon

Deixa un comentari