– Teatre – Grec2016 – NIT DE MUSICALS: SWING BROADWAY – (🐌🐌🐌🐌) – Teatre Grec – 28/07/2016

Per Imma Barba & Miquel Gascón  

NIT DE MUSICALS: SWING BROADWAY –  

Dimecres passat vam anar al Teatre Grec per últim cop en l’edició del Festival Grec d’enguany. Mentre esperàvem, tot sopant un entrepà en un dels pocs bancs disponibles, comentàvem que és un lloc molt emblemàtic i és una llastima que no sigui escenari d’altres activitats si mes no en l’època del bon temps ….

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Ple de gom a gom per tal de veure la segona representació de Nit de Musicals 2016, tercera consecutiva programada en el Grec Festival de Barcelona. L’any 2014 vam poder veure la primera edició amb una nit dedicada als compositors de teatre musical català amb la Banda Municipal de Barcelona i la direcció de David Pintó.

La segona edició, en 2015 va oferir una selecció dels clàssics dels musicals nord-americans també amb la Banda Municipal de Barcelona i la direcció aquest cop, de l’Elisenda Roca.

A ritme de swing i a partir d’una història creada i dirigida per Paco Mir, aquesta tercera nit ens presenta veus i coreografies amb un repertori format per temes molt coneguts de musicals nord-americans. Els músics de la Barcelona Jazz Orquestra sota la direcció musical d’Andreu Gallén acompanyen als artistes.

Ivan Labanda és el presentador i conductor de tota la “Nit”.

I ens ha agradat molt tot plegat, a la que ha ajudat molt especialment una molt bona sonoritat, especialment per la qualitat dels micròfons que aquest any portaven tots els cantants, en comparació a les dues primeres edicions amb resultats força deficients.

Una magnífica posada en escena amb coreografia de Maria Bossy que a més ballava esplèndidament; cal destacar que la companyia de ball ha estat especialment creada per a l’ocasió i ens ha fet vibrar de valent amb els números de claqué que ens han deixat bocabadats.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

És difícil dir noms perquè ens han agradat tots, però molt especialment Ivan Labanda, Xavi Duch, Mercè Martínez (que com sempre ens ha fet gaudir amb la seva desimboltura escènica i la seva magnífica veu) i Angel Llatzer que ens ha regalat un New York New York memorable. Molt simpàtica també la intervenció de la Companyia Bratilasva.

El repertori que ens han ofert:

  • Luck be a Lady, de Guys and Dolls
  • Begin the Beguine, de Jubilee
  • There’s no Bussines Like Show Business, d’Annie Get your Gun
  • Puttin’on the Ritz, de Puttin’on the Ritz
  • 42nd Street, de 42nd Street
  • My Man, de Funny Girl
  • Putting it Together, de Sunday in the park with George
  • Something’s Coming, de West Side Story
  • Big Spender, de Sweet Charity
  • Broadway, de Gypsy
  • All i Do is dream of you, de Singin’ in the rain
  • I Got Rythm, de Girl Crazy
  • This Can’t Be Love, de The Boys from Syracusa
  • Bewitched, Bothered and Bewildered, de Pal Joey
  • Shipoopi, de The Music Man
  • Too Darn Hot, de Kiss me Kate
  • You’re the top, d’Anything Goes
  • So in Love, de Kiss me Kate
  • Tap your Troubles Away, de Mack and Mabel
  • New York, New York, de On the Town
  • New York, New York
  • Nowadays, de Chicago
  • Lullaby of Broadway, de 42nd Street

Direcció i dramatúrgia : Paco Mir
Direcció musical: Andreu Gallén
Coreografia: Maria Bossy
Interpretació: Javier Arroyo “Jota”, Xavi Duch, Ivan Labanda, Mercè Martínez, Patricia Paisal, Diana Roig, Lucía Torres. Amb la participació de Miguel Ángel Sánchez, Ángeles Castuera i la Companyia Bratislava (Anna Arena, Laura Pau, Jofre Bellés, Albert Ruiz) Amb la col∙laboració estel∙lar d’Àngel Llàcer
Ballarins: Maria Bossy, Alejandro Carrera, Roser Font, Alejandro Llorca, Salva López, Marius Praniauskas, Èlia Solé.
Amb la participació d’alumnes de les escoles Aules (Anna Lagares, Joan Mas), Eòlia (Xevi Freixa, Elena Ribera), Coco Comin (Joaquín Catalán, Jana Sánchez), Memory (Alba Pàmies, Francisco Javier Ramos), Lazzigags Aula de Teatre (Àlex Riveras, Clara Dolcet), ESART (Valèria Sorolla, Ferran Martín)
Barcelona Jazz Orchestra sota la direcció de: Dani Alonso
Escenografia i vestuari: Marc Udina \ Orquestració: Jordi Cornudella \ Traducció de les cançons: David Pintó, Paco Mir, Roger Batalla \Disseny d’il·luminació : Ignasi Morros \ Disseny de so / concepció sonora: Joan Gil \ Direcció técnica: Joan SeguraCaracterització: Toni Santos Producció executiva: Teatralnet Produccions \ Producció: Albert Miret \ Comunicació: Carmen Vicente
Una joia d'espectacle - La Nit dels Musicals

Una joia d’espectacle – La Nit dels Musicals

5 pensaments a “– Teatre – Grec2016 – NIT DE MUSICALS: SWING BROADWAY – (🐌🐌🐌🐌) – Teatre Grec – 28/07/2016

  1. Joan carles cusido

    LaTraduccio no es de roser batalla,es deroger batalla,petots equivocacio ortografica,per prou important per dir ho,va ser genial,normalment l importanci que es fa son els actors i el cos de ball,jo en aquest rspectacle,els posaria tots a primera linea,tenia tanta força que en cap moment deixaves de mirarlos,tot al contrari en volies mes

    Respon
    1. Miquel Gascon

      Gràcies Joan Carles !!! Ha estat efectivament un error al traspassar els noms a l’entrada del Blog. Realment l’espectacle aquesta vegada va resultar extraordinari, a diferència de les dues primeres edicions.

      Respon
    1. Miquel Gascon

      Moltes gràcies Josep.
      La informació l’hem recollit del dossier de premsa…. però tens tota la raó i la recordo perfectament, perquè Diana em va arribar a posar la pell de gallina al Teatre Grec. La pel·licula Funny Girl la vaig veure un munt de vegades quan jo era adolescent, en el desaparegut cine Novedades, davant del Teatre Tívoli.

      Ja l’he afegida

      Respon

Deixa un comentari