– Roda de premsa – Nova temporada de LaPerla29 – Biblioteca de Catalunya – 21/07/2016

Per Miquel Gasc贸n

Dijous mat铆, jornada maratoniana de rodes de premsa encadenades; primer al Palau de la Virreina la del Festival Grec, despr茅s aquesta de la presentaci贸 de la nova temporada teatral de LaPerla29 a la Biblioteca de Catalunya.

Biblioteca de Catalunya - Voltar i Voltar - 1

Un dels ambients m茅s festius i cordials que m’he trobat d’en莽脿 que estic per fi jubilat, puc dedicar el meu temps al que realment m’agrada i sovintejo les rodes de premsa de Teatre. Molts actors que han treballat amb LaPerla29, molts coneguts periodistes i col路laboradors de les xarxes socials que promouen com jo, la nostra passi贸 pel Teatre i els representants de la associaci贸 #AsSocPerla.

Una trobada que ens permet xerrar sobre Teatre, mentre ens prenem una cerveseta…. i quan ja som tots, passem del bar a la sala g貌tica, on davant la grada hi han instal路lat una allargassada taula, per tal de fer la presentaci贸 dels projectes teatrals de la temporada vinent. Malgrat que la taula 茅s llargu铆铆铆铆ssima, ni la meitat dels protagonistes es poden asseure darrere d’ella i bona part ho fan barrejant-se amb tots nosaltres.

Biblioteca de Catalunya - Roda de premsa 1 - Voltar i Voltar - 1Biblioteca de Catalunya - Roda de premsa 2 - Voltar i Voltar - 1

Oriol Broggi fa un parlament ple d’esperan莽a en el futur del Teatre i de LaPerla29 i tamb茅 reconeix que aquesta temporada passada, han patit alguna ensopegada, amb una important davallada d’assist猫ncia de p煤blic, que creu 茅s deguda a l’aposta de “risc” que havien fet, allunyant-se una mica dels segurs textos cl脿ssics, amb noves visions del teatre, amb propostes com han estat “Al nostre gust” o “El cors purs”. Afirma que aquesta nova temporada la comencen amb un renovat entusiasme i anuncia un retorn a l’anterior l铆nia de LaPerla29. Acaba amb una frase que comparteixo plenament “La Cultura 茅s all貌 m茅s preci贸s que tenim

Malgrat que la programaci贸 ja es pot veure a la web de la companyia, intentar茅 resumir les produccions que podem veure la temporada vinent:

  • A partir de l’octubre la Biblioteca acollir脿 a la Companyia Guillem Alb脿 que presentar脿 el seu espectacle TRAU, un espectacle de circ i teatre, estrenat amb 猫xit fa uns anys, en una aposta per tornar a l’estela d’aquell 28 i mig. No 茅s pas un projecte de LaPerla, per貌 els agradaria fer quelcom semblant en un futur pr貌xim.
  • Tamb茅 a l’octubre TOTHOM HO SAP, un recital de poemes i can莽ons de Leonard Cohen, que neix pels passadissos i els camerinos de la Biblioteca, amb la interpretaci贸 d’alguns habituals de LaPerla29, Marta Marco, Marc Serra, Montse Vellveh铆 i Ernest Villegas.
  • Al desembre tornar脿 per tercera vegada el Musical EL PETIT PR脥NCEP, del que ja us vaig parlar en aquest Blog a l’abril del 2015.
  • Encara sense data podrem assistir a una conversa entre SISA i PAU RIBA cara a cara, moderat pel mateix Oriol Broggi.

Biblioteca de Catalunya - trobada d'amics teatraires- Voltar i Voltar - 4

Per貌 els principals “bombons” d’aquesta temporada seran quatre i LaPerla29 per primera vegada traur脿 uns abonaments que inclour脿 tots quatre; crec que 茅s una bona idea, que ajudar脿 a fidelitzar encara mes als espectadors. El preu 茅s de 65鈧 i 55鈥偓 pels socis de #AsSocPerla.

1 – UN OB脷S AL COR (novembre – desembre), un mon貌leg de 45, un text de Wajdi Mouawad i direcci贸 d’Oriol Broggi i Ferran Utzet; una bomba explosiva que replanteja de nou els vincles amb els pares,聽la veritat de la vida i l’avidesa de la mort. El seu protagonista ser脿 en Ernest Villegas.

2 – L’HOSTALERA de Carlo Goldoni (gener – febrer 2017). La direcci贸 anir脿 a c脿rrec de Pau Carri贸 i podrem seure a les grades, per貌 tamb茅 en tauletes amb tovalles de quadres i fins i tot podrem arribar a menjar un plat de macarrons. Un text cl脿ssic en el que聽podrem veure treballar a grans int猫rprets: Laura Aubert, David Verdaguer, Julia Barcel贸, Xavier Beltran, David Marc茅, Jordi Oriol i Alba Pujol.

3 – BOSCOS ser脿 la darrera proposta presentada per LaPerla29, de la tetralogia de Wajdi Mouawad, despr茅s de INCENDIS, LITORAL i CELS que tamb茅 vaig valorar en aquest Blog. Un espectacle dirigit per Oriol Broggi que pot arribar a una duraci贸 d’unes quatre hores. Les interpretacions aniran a c脿rrec de M脿rcia Cister貌, Cristina Genebat (que tamb茅 茅s la traductora al catal脿), Marissa Josa, Clara de Ramon, Xavier Ricart, Marc Rius, Carol Rovira, Xavier Ruano, Sergi Torrecilla i Ramon Vila. 聽Es podr脿 veure des de mar莽 a maig del 2017.

4 – Per acabar BODAS DE SANGRE de Federico Garc铆a Lorca. Potser la proposta m茅s desitjada de la temporada vinent, que es far脿 esperar, ja que est脿 prevista per juny – juliol del 2017. Tamb茅 estar脿 dirigida per Oriol Broggi i els seus protagonistes seran Clara Segura, Pablo Derqui, Nora Navas, Pau Roca i Montse Vellvehi, uns actors amb una gran versatilitat que aniran canviant de paper per trobar “una forma molt m茅s suggerent d’enfocar un text d’aquestes dimensions”, segons comenta Clara Segura. A escena tamb茅 apareixer脿 un cavall que formar脿 part activa de la proposta.

This slideshow requires JavaScript.

Un cop acabada la presentaci贸 ens fan passar al bar on ens espera una exquisida paella, cuinada per un dels membres de LaPerla29 i que ens repartim entre tots. Una trobada entre “teatraires” molt i molt agradable.

Cargol a la Biblioteca

Cargol a la Biblioteca

Leave a Reply