– Roda de premsa – Nova temporada de LaPerla29 – Biblioteca de Catalunya – 21/07/2016

Per Miquel Gascón  

Dijous matí, jornada maratoniana de rodes de premsa encadenades; primer al Palau de la Virreina la del Festival Grec, després aquesta de la presentació de la nova temporada teatral de LaPerla29 a la Biblioteca de Catalunya.

Biblioteca de Catalunya - Voltar i Voltar - 1

Un dels ambients més festius i cordials que m’he trobat d’ençà que estic per fi jubilat, puc dedicar el meu temps al que realment m’agrada i sovintejo les rodes de premsa de Teatre. Molts actors que han treballat amb LaPerla29, molts coneguts periodistes i col·laboradors de les xarxes socials que promouen com jo, la nostra passió pel Teatre i els representants de la associació #AsSocPerla.

Una trobada que ens permet xerrar sobre Teatre, mentre ens prenem una cerveseta…. i quan ja som tots, passem del bar a la sala gòtica, on davant la grada hi han instal·lat una allargassada taula, per tal de fer la presentació dels projectes teatrals de la temporada vinent. Malgrat que la taula és llarguííííssima, ni la meitat dels protagonistes es poden asseure darrere d’ella i bona part ho fan barrejant-se amb tots nosaltres.

Biblioteca de Catalunya - Roda de premsa 1 - Voltar i Voltar - 1Biblioteca de Catalunya - Roda de premsa 2 - Voltar i Voltar - 1

Oriol Broggi fa un parlament ple d’esperança en el futur del Teatre i de LaPerla29 i també reconeix que aquesta temporada passada, han patit alguna ensopegada, amb una important davallada d’assistència de públic, que creu és deguda a l’aposta de “risc” que havien fet, allunyant-se una mica dels segurs textos clàssics, amb noves visions del teatre, amb propostes com han estat “Al nostre gust” o “El cors purs”. Afirma que aquesta nova temporada la comencen amb un renovat entusiasme i anuncia un retorn a l’anterior línia de LaPerla29. Acaba amb una frase que comparteixo plenament “La Cultura és allò més preciós que tenim

Malgrat que la programació ja es pot veure a la web de la companyia, intentaré resumir les produccions que podem veure la temporada vinent:

  • A partir de l’octubre la Biblioteca acollirà a la Companyia Guillem Albà que presentarà el seu espectacle TRAU, un espectacle de circ i teatre, estrenat amb èxit fa uns anys, en una aposta per tornar a l’estela d’aquell 28 i mig. No és pas un projecte de LaPerla, però els agradaria fer quelcom semblant en un futur pròxim.
  • També a l’octubre TOTHOM HO SAP, un recital de poemes i cançons de Leonard Cohen, que neix pels passadissos i els camerinos de la Biblioteca, amb la interpretació d’alguns habituals de LaPerla29, Marta Marco, Marc Serra, Montse Vellvehí i Ernest Villegas.
  • Al desembre tornarà per tercera vegada el Musical EL PETIT PRÍNCEP, del que ja us vaig parlar en aquest Blog a l’abril del 2015.
  • Encara sense data podrem assistir a una conversa entre SISA i PAU RIBA cara a cara, moderat pel mateix Oriol Broggi.

Biblioteca de Catalunya - trobada d'amics teatraires- Voltar i Voltar - 4

Però els principals “bombons” d’aquesta temporada seran quatre i LaPerla29 per primera vegada traurà uns abonaments que inclourà tots quatre; crec que és una bona idea, que ajudarà a fidelitzar encara mes als espectadors. El preu és de 65€ i 55 € pels socis de #AsSocPerla.

1 – UN OBÚS AL COR (novembre – desembre), un monòleg de 45, un text de Wajdi Mouawad i direcció d’Oriol Broggi i Ferran Utzet; una bomba explosiva que replanteja de nou els vincles amb els pares, la veritat de la vida i l’avidesa de la mort. El seu protagonista serà en Ernest Villegas.

2 – L’HOSTALERA de Carlo Goldoni (gener – febrer 2017). La direcció anirà a càrrec de Pau Carrió i podrem seure a les grades, però també en tauletes amb tovalles de quadres i fins i tot podrem arribar a menjar un plat de macarrons. Un text clàssic en el que podrem veure treballar a grans intèrprets: Laura Aubert, David Verdaguer, Julia Barceló, Xavier Beltran, David Marcé, Jordi Oriol i Alba Pujol.

3 – BOSCOS serà la darrera proposta presentada per LaPerla29, de la tetralogia de Wajdi Mouawad, després de INCENDIS, LITORAL i CELS que també vaig valorar en aquest Blog. Un espectacle dirigit per Oriol Broggi que pot arribar a una duració d’unes quatre hores. Les interpretacions aniran a càrrec de Màrcia Cisterò, Cristina Genebat (que també és la traductora al català), Marissa Josa, Clara de Ramon, Xavier Ricart, Marc Rius, Carol Rovira, Xavier Ruano, Sergi Torrecilla i Ramon Vila.  Es podrà veure des de març a maig del 2017.

4 – Per acabar BODAS DE SANGRE de Federico García Lorca. Potser la proposta més desitjada de la temporada vinent, que es farà esperar, ja que està prevista per juny – juliol del 2017. També estarà dirigida per Oriol Broggi i els seus protagonistes seran Clara Segura, Pablo Derqui, Nora Navas, Pau Roca i Montse Vellvehi, uns actors amb una gran versatilitat que aniran canviant de paper per trobar “una forma molt més suggerent d’enfocar un text d’aquestes dimensions”, segons comenta Clara Segura. A escena també apareixerà un cavall que formarà part activa de la proposta.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Un cop acabada la presentació ens fan passar al bar on ens espera una exquisida paella, cuinada per un dels membres de LaPerla29 i que ens repartim entre tots. Una trobada entre “teatraires” molt i molt agradable.

Cargol a la Biblioteca

Cargol a la Biblioteca

Deixa un comentari