– Roda de premsa programaci贸 del Festival Grec – 19/07/2016

Des de la primera roda de premsa, on es va presentar la Programaci贸 General del Festival Grec, aquell 20 de maig passat, no havia estat convidat a cap altra roda de premsa del Festival. Avui quan ja estem parlant gaireb茅 dels darrers espectacles, he pogut tornar al Palau de La Virreina a una roda de premsa on s’han presentat un munt de propostes. Ha estat una roda de premsa “wagneriana” com ha comentat de broma, un dels ponents.

Primer de tot, Albert Puig, coordinador musical del Grec, ha explicat la programaci贸 d’aquets dies: Los Mambo Jambo a la Sala Jamboree, Steva Vai a la Sala Barts, Anthony Strong a la Sala Apolo, Mayte Martin al Teatre Grec i Apr猫s Minuit al Mercat de les Flors.

A partir d’aleshores comen莽a a presentar-se cada un dels espectacles que pertanyen a les Arts Esc猫niques:

 • MDLSX, Direcci贸 de聽Casagrande i Daniela Nicol貌, (Mercat de les Flors) – 20 i 21 juliol

Daniela Nicolo虁 - 1La companyia MOTUS presenta per 3er cop una proposta seva al Grec. Daniela Nicol貌 present a la sala, ens parla d’aquest espectacle que vol ser una barreja de ficci贸 i de la pr貌pia biografia de l’actriu que la protagonitza, Silvia Calderoni. Un 茅sser androgin es pregunta a l’escenari sobre les barreres entre g猫neres i ens mostra com la societat considera “monstres” els qui no encaixen en una categoria determinada. Una proposta multidisciplin脿ria que barreja Performance, dansa, text i v铆deo amb una dramat煤rgia potent.

D’aquest espectacle els “voltaires” encara no tenim entrades, malgrat que intentarem encabir-ho com sigui a la nostra atape茂da agenda.

______________________

 • Rhumia, amb Mart铆 Torras Mayneris, Jordi Mart铆nez, Joan Arqu茅, Pep Pascual, Mauro Paganini i Roger Juli脿, (Teatre Lliure)- del 20 al 24 de juliol

Marti Torras Mayneris - 1Ens presenta la producci贸 el seu director Mart铆 Torras Mayneris, que ens explica que el gran 猫xit del espectacle “Rhum”, un homenatge al pallasso Joan Montany猫s “Monti”, ha propiciat la creaci贸 de la companyia Rhum & Cia, que ara presenta la segona part, malgrat que es tracta d’una creaci贸 independent de la primera i on ara Mauro Paganini pren el relleu d’Alb脿. Un espectacle que l’煤nic que pret茅n es portar la felicitat i el somriure als espectadors petits i grans.

Aquesta producci贸 nosaltres l’hem deixat per mes endavant; hem reservat entrades pel 17 de desembre dins del nostre abonament del Teatre Lliure.

______________________

 • El bon pare, amb David Plana, Llu铆s Soler, Teresa Vallicrosa, Georgina Latre i Jaume Madaula, (Teatre Borr脿s) – del 21 al 31 de juliol

脡s el nou text de David Plana, un dels grans noms del teatre contemporani catal脿. 脡s una com猫dia inquietant, que vol confrontar l’espectador, de manera divertida, amb alguns temes transcendentals: la paternitat, la ren煤ncia als propis ideals i la necessitat humana de crear un relat vital coherent per sobreposar-se a l’absurd de l’exist猫ncia. Encara que aquest relat estigui ple de punts foscos i de trampes que ens podem a nosaltres mateixos. Els actors que la interpretaran s贸n: Llu铆s Soler (el pare), Teresa Vallicrosa (la mare), Georgina Latre (la filla) i Jaume Madaula (el nuvi).

Jaume Madaula - Teresa Vallicrosa - Georgina Latre i Davi Plana - 1

Nosaltres ja tenim entrades per aquest diumenge vinent, 24 de juliol.

______________________

 • Farsa, amb Albert Mestres, (Museu d鈥橝rqueologia de Catalunya) – del 21 al 23 juiol

Que 茅s el teatre sin贸 una manera d’explicar el m贸n? Ho fa pal猫s un projecte internacional que aplega un autor i director catal脿 (Albert Mestres), dos actors de talent (Toni Guillemat i Quimet Pla) i una actriu eslovena molt especial (Anja Novak). Tres escenes que prenen com a punt de partida la farsa popular tradicional. Una reflexi贸 sobre el m贸n teatral que 茅s, a la vegada, met脿fora de la situaci贸 ca貌tica del m贸n d’avui. La crisi de la paraula i una for莽a destructiva omnipresent s贸n elements centrals que travessen les tres parts que formen l’obra.

Toni Guillemat - Albert Mestres - Anja Novak - Ramon Simo - 1

Malauradament aquesta producci贸 a causa de la coincid猫ncia d’horaris del Festival, els voltaires no la podrem veure ara, malgrat que esperem que es pugui veure programada m茅s endavant.

______________________

 • As铆 en la tierra como en el cielo, amb Mar G贸mez, (Mercat de les Flors) – 21 i 22 juliol

Ramon Simo - Xavier Marti虂nez - Mar Go虂mez - 1Un espectacle de dansa de la companyia Mar G贸mez que ens presenta quatre personatges acabats d’arribar al cel, on descobriran que l’eternitat s’assembla una mica massa a la vida normal. En Xavier Mart铆nez ens explica que 茅s la producci贸 en la qual s’ha divertit m茅s en tota la seva vida i est脿 absolutament segur de qu猫 els espectadors s’ho passaran tan b茅 com els ballarins de la companyia. Acaba afirmant que es tracta d’una mena de “Gran Hermano postmortem

Un altre聽producci贸 que no podrem veure ara, per la mateixa ra贸 de coincid猫ncia d’horaris ja que聽gaireb茅 tots els espectacles comencen en una mateixa franja hor脿ria.

______________________

 • Aix貌 no 茅s televisi贸, amb Eduardo Gi贸n – Victor Guerrero – Gilda Love – Brigitta Lamoure i Comoanya Cocoteca, (Antic Teatre) – del 21 al 24 juliol

Un espectacle que pren com a base “El desplume” que es pot veure un cop al mes en l’Antic Teatre, per貌 amb una nova dramat煤rgia per l’ocasi贸. Una hipot猫tica situaci贸 ens situa en una Catalunya independent durant la transmissi贸 en directe d’un magaz铆n televisiu en horari de m脿xima audi猫ncia. Les situacions m茅s absurdes i les an猫cdotes m茅s inversemblants se succeeixen entre la regidora del programa, el presentador del programa i l’artista convidada. S’ho mira una plantilla de treballadors, la majoria d’ells emigrants del pa铆s ve铆, Espanya.

Aixo虂 no es la televisio虂 - 1

L’actor Gilda Love de 91 anys, encara en actiu, ens explica algunes an猫cdotes que ens fan petar de riure. L’espectacle promet ser la mar de divertit, l’煤nica cosa que pret茅n, segons les paraules del seu director Eduardo Gi贸n.

______________________

 • Circus Klezmer, (Teatre Grec) – 21 de juliol

El dia 21 de juliol al Grec vol ser una festa, un homenatge a aquest espectacle que ja porta m茅s de 500 representacions a tot el m贸n. A Fran莽a, a It脿lia, a Su茂ssa, a Noruega, al Regne Unit, a Israel, al Jap贸… a tots aquests pa茂sos i uns quants m茅s s’ha vist, des que es va estrenar a Barcelona l’any 2004, Circus Klezmer, un espectacle inspirat tant en els sons alegres de la m煤sica dels jueus del centre d’Europa com en les pintures de colors vius del pintor Marc Chagall.

Circ contemporani, poesia esc猫nica i una m煤sica festiva i plena de matisos per a un espectacle que tanca la seva 煤ltima gira omplint l’escenari del Teatre Grec de vida i humor. Nosaltres all脿 hi ser猫m !!!

______________________

Per acabar aquesta llarga llista de presentacions es parla d’un parell de temes m茅s

 • IT emergentsIT Emergents, (Institut del Teatre):
  • Barcelona (Contra la paret), amb Lali 脕lvarez Garriga – 20 i 21 juliol -malgrat que no la podrem veure ara, intentarem fer-ho en la Fira de Teatre de T脿rrega.
  • Kohlhaas, una discussi贸 festiva sobre la idea de revoluci贸, amb Pau Masal贸 – 22 i 23 juliol – aquest espectacle ja el v脿rem poder veure al Teatre Tantarantana, el mar莽 passat i ens va agradar for莽a. Clicant AQU脥 podreu veure la nostra valoraci贸.

 

 • Festival de Dramat煤rgia sobre la Crisi PIIGS, amb Antonio Morcillo, (Nau Ivanow). – del 21 al 23 de juliol

Festival PPIGS - 1Tercera edici贸 del Festival PIIGS, una trobada de dramaturgs, directors d’escena, actors i creadors en general, de col路lectius de tasques socials i els seus afectats, de p煤blic en general per reflexionar i debatre sobre la crisi a Europa, la crisi al nostre pa铆s, al nostre barri i a casa nostre, en definitiva, en el nostre dia a dia.

Els dies 22 i 23 es faran quatre lectures esc猫niques, d’autors de Bulg脿ria, It脿lia, Gr猫cia/Alemanya i Finl脿ndia.

Cargol de pa - 1

Leave a Reply