– Roda de premsa programació del Festival Grec – 19/07/2016

Des de la primera roda de premsa, on es va presentar la Programació General del Festival Grec, aquell 20 de maig passat, no havia estat convidat a cap altra roda de premsa del Festival. Avui quan ja estem parlant gairebé dels darrers espectacles, he pogut tornar al Palau de La Virreina a una roda de premsa on s’han presentat un munt de propostes. Ha estat una roda de premsa “wagneriana” com ha comentat de broma, un dels ponents.

Primer de tot, Albert Puig, coordinador musical del Grec, ha explicat la programació d’aquets dies: Los Mambo Jambo a la Sala Jamboree, Steva Vai a la Sala Barts, Anthony Strong a la Sala Apolo, Mayte Martin al Teatre Grec i Après Minuit al Mercat de les Flors.

A partir d’aleshores comença a presentar-se cada un dels espectacles que pertanyen a les Arts Escèniques:

 • MDLSX, Direcció de Casagrande i Daniela Nicolò, (Mercat de les Flors) – 20 i 21 juliol

Daniela Nicolò - 1La companyia MOTUS presenta per 3er cop una proposta seva al Grec. Daniela Nicolò present a la sala, ens parla d’aquest espectacle que vol ser una barreja de ficció i de la pròpia biografia de l’actriu que la protagonitza, Silvia Calderoni. Un ésser androgin es pregunta a l’escenari sobre les barreres entre gèneres i ens mostra com la societat considera “monstres” els qui no encaixen en una categoria determinada. Una proposta multidisciplinària que barreja Performance, dansa, text i vídeo amb una dramatúrgia potent.

D’aquest espectacle els “voltaires” encara no tenim entrades, malgrat que intentarem encabir-ho com sigui a la nostra atapeïda agenda.

______________________

 • Rhumia, amb Martí Torras Mayneris, Jordi Martínez, Joan Arqué, Pep Pascual, Mauro Paganini i Roger Julià, (Teatre Lliure)- del 20 al 24 de juliol

Marti Torras Mayneris - 1Ens presenta la producció el seu director Martí Torras Mayneris, que ens explica que el gran èxit del espectacle “Rhum”, un homenatge al pallasso Joan Montanyès “Monti”, ha propiciat la creació de la companyia Rhum & Cia, que ara presenta la segona part, malgrat que es tracta d’una creació independent de la primera i on ara Mauro Paganini pren el relleu d’Albà. Un espectacle que l’únic que pretén es portar la felicitat i el somriure als espectadors petits i grans.

Aquesta producció nosaltres l’hem deixat per mes endavant; hem reservat entrades pel 17 de desembre dins del nostre abonament del Teatre Lliure.

______________________

 • El bon pare, amb David Plana, Lluís Soler, Teresa Vallicrosa, Georgina Latre i Jaume Madaula, (Teatre Borràs) – del 21 al 31 de juliol

És el nou text de David Plana, un dels grans noms del teatre contemporani català. És una comèdia inquietant, que vol confrontar l’espectador, de manera divertida, amb alguns temes transcendentals: la paternitat, la renúncia als propis ideals i la necessitat humana de crear un relat vital coherent per sobreposar-se a l’absurd de l’existència. Encara que aquest relat estigui ple de punts foscos i de trampes que ens podem a nosaltres mateixos. Els actors que la interpretaran són: Lluís Soler (el pare), Teresa Vallicrosa (la mare), Georgina Latre (la filla) i Jaume Madaula (el nuvi).

Jaume Madaula - Teresa Vallicrosa - Georgina Latre i Davi Plana - 1

Nosaltres ja tenim entrades per aquest diumenge vinent, 24 de juliol.

______________________

 • Farsa, amb Albert Mestres, (Museu d’Arqueologia de Catalunya) – del 21 al 23 juiol

Que és el teatre sinó una manera d’explicar el món? Ho fa palès un projecte internacional que aplega un autor i director català (Albert Mestres), dos actors de talent (Toni Guillemat i Quimet Pla) i una actriu eslovena molt especial (Anja Novak). Tres escenes que prenen com a punt de partida la farsa popular tradicional. Una reflexió sobre el món teatral que és, a la vegada, metàfora de la situació caòtica del món d’avui. La crisi de la paraula i una força destructiva omnipresent són elements centrals que travessen les tres parts que formen l’obra.

Toni Guillemat - Albert Mestres - Anja Novak - Ramon Simo - 1

Malauradament aquesta producció a causa de la coincidència d’horaris del Festival, els voltaires no la podrem veure ara, malgrat que esperem que es pugui veure programada més endavant.

______________________

 • Así en la tierra como en el cielo, amb Mar Gómez, (Mercat de les Flors) – 21 i 22 juliol

Ramon Simo - Xavier Martínez - Mar Gómez - 1Un espectacle de dansa de la companyia Mar Gómez que ens presenta quatre personatges acabats d’arribar al cel, on descobriran que l’eternitat s’assembla una mica massa a la vida normal. En Xavier Martínez ens explica que és la producció en la qual s’ha divertit més en tota la seva vida i està absolutament segur de què els espectadors s’ho passaran tan bé com els ballarins de la companyia. Acaba afirmant que es tracta d’una mena de “Gran Hermano postmortem

Un altre producció que no podrem veure ara, per la mateixa raó de coincidència d’horaris ja que gairebé tots els espectacles comencen en una mateixa franja horària.

______________________

 • Això no és televisió, amb Eduardo Gión – Victor Guerrero – Gilda Love – Brigitta Lamoure i Comoanya Cocoteca, (Antic Teatre) – del 21 al 24 juliol

Un espectacle que pren com a base “El desplume” que es pot veure un cop al mes en l’Antic Teatre, però amb una nova dramatúrgia per l’ocasió. Una hipotètica situació ens situa en una Catalunya independent durant la transmissió en directe d’un magazín televisiu en horari de màxima audiència. Les situacions més absurdes i les anècdotes més inversemblants se succeeixen entre la regidora del programa, el presentador del programa i l’artista convidada. S’ho mira una plantilla de treballadors, la majoria d’ells emigrants del país veí, Espanya.

Aixó no es la televisió - 1

L’actor Gilda Love de 91 anys, encara en actiu, ens explica algunes anècdotes que ens fan petar de riure. L’espectacle promet ser la mar de divertit, l’única cosa que pretén, segons les paraules del seu director Eduardo Gión.

______________________

 • Circus Klezmer, (Teatre Grec) – 21 de juliol

El dia 21 de juliol al Grec vol ser una festa, un homenatge a aquest espectacle que ja porta més de 500 representacions a tot el món. A França, a Itàlia, a Suïssa, a Noruega, al Regne Unit, a Israel, al Japó… a tots aquests països i uns quants més s’ha vist, des que es va estrenar a Barcelona l’any 2004, Circus Klezmer, un espectacle inspirat tant en els sons alegres de la música dels jueus del centre d’Europa com en les pintures de colors vius del pintor Marc Chagall.

Circ contemporani, poesia escènica i una música festiva i plena de matisos per a un espectacle que tanca la seva última gira omplint l’escenari del Teatre Grec de vida i humor. Nosaltres allà hi serèm !!!

______________________

Per acabar aquesta llarga llista de presentacions es parla d’un parell de temes més

 • IT emergentsIT Emergents, (Institut del Teatre):
  • Barcelona (Contra la paret), amb Lali Álvarez Garriga – 20 i 21 juliol -malgrat que no la podrem veure ara, intentarem fer-ho en la Fira de Teatre de Tàrrega.
  • Kohlhaas, una discussió festiva sobre la idea de revolució, amb Pau Masaló – 22 i 23 juliol – aquest espectacle ja el vàrem poder veure al Teatre Tantarantana, el març passat i ens va agradar força. Clicant AQUÍ podreu veure la nostra valoració.

 

 • Festival de Dramatúrgia sobre la Crisi PIIGS, amb Antonio Morcillo, (Nau Ivanow). – del 21 al 23 de juliol

Festival PPIGS - 1Tercera edició del Festival PIIGS, una trobada de dramaturgs, directors d’escena, actors i creadors en general, de col·lectius de tasques socials i els seus afectats, de públic en general per reflexionar i debatre sobre la crisi a Europa, la crisi al nostre país, al nostre barri i a casa nostre, en definitiva, en el nostre dia a dia.

Els dies 22 i 23 es faran quatre lectures escèniques, d’autors de Bulgària, Itàlia, Grècia/Alemanya i Finlàndia.

Cargol de pa - 1

Deixa un comentari