– Dansa – Grec2016 – WRITING GROUND / BIOPHONY – Alonzo King Lines Ballet (馃悓馃悓馃悓馃悓馃悓) – Teatre Grec – 16/07/2016

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n

Dissabte passat, v脿rem tornar a fer doblet, ja que la curta durada de “”Port Arthur聽“al CCCB, ens va permetre amb certa tranquil路litat traslladar-nos al Teatre Grec, per veure dues coreografies d’un dels mestres m茅s importants en l’actualitat de la dansa mundial, Alonzo King.

Alonzo King lines ballet

Alonzo, ha sabut crear un nou llenguatge corporal amb la seva extraordin脿ria Companyia, en la que tots els seus membres pertanyen a un escalaf贸 de qualitat extrema, utilitzant t猫cniques basades en la dansa cl脿ssica, saben obtenir noves formes de dansa que s贸n una fusi贸 de dansa contempor脿nia i cl脿ssica, amb una expressivitat extraordin脿ria i on prima m茅s l’eleg脿ncia, subtilesa i perfecci贸 dels moviments, que la mateixa sincronia del conjunt de ballarins, a la que donen una import脿ncia relativa.

La t猫cnica dels ballarins es posa al servei d’unes coreografies on, malgrat que King consideri el ballet com una ci猫ncia basada en la geometria i l’energia, regnen les emocions i la bellesa. El nom de la companyia t茅 l’origen en el fet que tot el que veiem est脿 format per l铆nies, rectes o corbes, que creen totes les formes que percebem.

En aquesta ocasi贸 l’Alonzo King Lines Ballet va interpretar aquestes聽dues coreografies:

WRITING GROUND聽(馃悓馃悓馃悓馃悓)聽– En aquest cas, es prenen com a punt de partida els poemes de Colum McCann, un autor irland猫s que 茅s un dels grans de les lletres angleses. Els int猫rprets ballen coreografies basades en els versos de McCann mentre sonen m煤siques sagrades procedents de les tradicions jueva, cristiana, musulmana i budista tibetana. Es tracta d’un recull de coreografies on els ballarins dansen en grups petits i ens deixen meravellats amb la seva t猫cnica; es potser en aquesta primera pe莽a聽on veiem mes desajustos de sincronitzaci贸 en les poques ocasions en les que聽ballen tots plegats.

La segona pe莽a, BIOPHONY聽(馃悓馃悓馃悓馃悓馃悓), parteix del treball de l’artista Bernie Krause, dedicat a captar sons de la natura, i de les composicions de Richard Blackford. Els ballarins de l’Alonzo King Lines Ballet converteixen aquests sons en moviment, creant una coreografia d’extrema bellesa i sensibilitat que aconsegueix fondre sobre l’escenari dos conceptes aparentment antag貌nics: civilitzaci贸 i natura.聽

Podeu veure un extracte m茅s extens d’aquesta coreografia accedint al seg眉ent enlla莽 de Vimeo聽https://vimeo.com/132796444

Malgrat que ens van agradar molt铆ssim les dues peces, creiem que la segona, BIOPHONY 茅s molt m茅s original i innovadora, ja que els moviments dels ballarins s贸n perfectament assimilables als dels animals que volen interpretar.

Alonzo King - Grec2016 - Voltar i Voltar - 1

Una nit de dansa inesborrable de la nostra mem貌ria.

Direcci贸 art铆stica: Alonzo King
Direcci贸 creativa: Robert Rosenwasser – Direcci贸 executiva: Karim Baer –聽Mestres de ballet: Arturo Fernandez, Meredith Webster //Direcci贸 t猫cnica: G. Chris Griffin
Interpretaci贸: Shuaid Elhassan, Jeffrey Van Sciver, Tunji Johnson, Michael Montgomery, Robb Beresford, Brett Conway, Kara Van Weest, Adji Yagare Cissoko, Courtney Henry, Madeline Devries, Laura O鈥橫alley, Yujin Kim

Cargols dansaires - 1

Deixa un comentari