– Teatre – L’脷LTIMA NIT DEL M脫N (馃悓馃悓馃悓馃悓) – Sala Flyhard – 11/07/2016

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n

L’脷LTIMA NIT DEL M脫N

La Sala Flyhard acaba la temporada amb un text de Ll脿tzer Garcia inspirat en tres relats de tres autors de literatura de ci猫ncia-ficci贸: Richard Matheson, Ray Bradbury i Charles Beaumont.

Un petit menjador amb tots els elements en blanc, inclosos marcs dels quadres, ampolles i fins i tot l’equip de m煤sica que acompanyar脿 bona part de l’espectacle.

L'ultima nit del mon - Sala FlyHard

Xavi Gard茅s que cinc minuts abans ens ha facilitat les entrades que haviem comprat per internet feia poca estona, assoleix el paper de narrador i ens recorda la famosa s猫rie de televisi贸 “Dimensi贸 desconeguda” creada per Rod Serling del qual ens ensenya una foto. Ens aconsella desconnectar del m贸n real tot apagant els m貌bils i ens diu que hem d’estar preparats per qualsevol cosa per molt inversemblant que sembli. Ens diu que el m贸n real queda fora de la sala i que nosaltres acompanyarem els personatges i les seves hist貌ries ….. un comen莽ament prou inquietant …..

En paraules del director, Ll脿tzer Garcia: “Sempre he volgut endinsar-me en el terreny de la ci猫ncia-ficci贸 i/o fantasia. Les principals obres del g猫nere solen partir de la pregunta: qu猫 passaria si …?, aix貌 obre un m贸n de possibilitats per a ficcions on moltes vegades no hi ha ni molta ci猫ncia ni molta ficci贸. Perqu猫, com diu Borges, m茅s que de ci猫ncia-ficci贸 hem de parlar de ficci贸 de coses probables. Imaginaci贸 raonada.”

L’煤ltima nit del m贸n comen莽a amb el relat de Charles Beaumont “Shadow Play” que s’endinsa en la tem脿tica dels somnis o millor dit dels mals somnis. La frontera entre la realitat i la ficci贸, on el somni 茅s m茅s real que la mateixa realitat.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

El segon relat 茅s el basat en “El hombre de las fiestas” de Richard Matheson que ens parla de l’enfrontament al dolor i l’angoixa que ens produeix la mort d’una persona estimada, d’una persona coneguda o d’una persona desconeguda. De com ens estem tornant d’insensibles a un dolor que haur铆em de sentir, en veient les not铆cies que ens acompanyen tot sopant o dinant.

I l’煤ltim relat, 茅s el basat en “El hombre ilustrado: la 煤ltima noche del mundo” de Ray Bradbury, i que de fet 茅s el que d贸na t铆tol a tota la proposta. Som capa莽os de plantejar seriosament com seria la nostra 煤ltima nit al m贸n ??, que far铆em, que dir铆em, amb qui voldr铆em estar ??

Poques coses podem explicar dels tres relats sense desvelar res i per tant ens limitem a ressaltar la valentia de portar a escena un g猫nere que no 茅s habitual als escenaris i que ens parla de les pors de les persones a tot all貌 que ens 茅s desconegut i que no sabem controlar f铆sica聽o ps铆quicament. El neguit que produeix pensar en la desaparici贸 de la humanitat, el neguit que produeixen els somnis quan els vius com si fossin reals i despertes suant i recordant a tu mateix: tranquil, era un somni.

Un repartiment magn铆fic que ens ha arribat en cada una de les hist貌ries destacant la dificultat esc猫nica de l’煤ltima que ens presenta dos sopars diferents, de dues parelles diferents, en una mateixa taula mentre q眉estionen que farien si avui, 11 de juliol, fos l’煤ltima nit del m贸n.

Excel路lents Edu Buch, Maria Casellas, Xavi Gard茅s, Xavi S谩ez i Vanessa Segura.

En acabar, encara amb el neguit de qu猫 no hem acabat racionalment d’entendre, el narrador ens diu que sortim de la sala on potser, nom茅s potser, ens espera el m贸n real. Genial !!!

Text i direcci贸n: Ll脿tzer Garc铆a
Int猫rprets: Edu Buch, Maria Casellas, Xavi Gard茅s, Xavi S谩ez i Vanessa Segura
Ajudant de direcci贸: Roger Torns \Escenograf铆a i vestuari : Elisenda P猫rez \ Disseny d鈥檌l.luminaci贸: Xavi Gard茅s \ M煤sica i espai sonor:Xavi Gard茅s i Ll脿tzer Garcia \ Imatge:聽Roser Blanch \ Estudiant en pr脿ctiques IT: Mart铆 Roman铆
Producci贸 executiva:Sergio Matamala, Clara Cols i Roser Blanch
Una co-producci贸 de Flyhard Produccions i Pentateatre

Somni de cargol

2 pensaments a “– Teatre – L’脷LTIMA NIT DEL M脫N (馃悓馃悓馃悓馃悓) – Sala Flyhard – 11/07/2016

  1. Imma C.

    A la Flyhard comencen temporada amb L麓煤ltima nit del m贸n.
    Vista la bona cr铆tica ens arr铆barem a C. Alpens.
    Bona rentr茅e!

    Respon

Deixa un comentari