– Dansa – Grec2016 – LE MOUVEMENT DE L’AIR – Adrien M i Claire B (馃悓馃悓馃悓馃悓) – Mercat de les Flors – Sala Mac – 10/07/2016

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n

LE MOUVEMENT DE L’AIR

Diumenge passat tornem a fer sessi贸 doble i tot surtin de la Sala Atrium ens dirigim al Mercat de les Flors per veure una nova proposta de Dansa d’una Companya francesa, que ja la darrera temporada del Grec, amb aquell espectacle anomenat CIN脡MATIQUE, ja ens va agradar molt.

Aquesta Companyia de dansa creada l’any 2.011, est脿 formada per聽Adrien Mondot, artista pluridisciplinari i inform脿tic, que crea els espectacles a partir de les interaccions entre els n煤meros, la dansa i la m煤sica i amb Claire Bardaine, artista, dissenyadora gr脿fica i escen貌grafa.

RESIDENCE CREATION CIE AM-CB ADRIEN MONDOT / CLAIRE BARDAINNE LE MOUVEMENT DE L AIR THEATRE DE L ARCHIPEL / SCENE NATIONALE PERPIGNAN 01/02 OCTBORE 2015.

Si ja aleshores feien petites incursions en el m贸n del circ, ara hi tornen convertint els ballarins protagonistes en acr貌bates capa莽os de volar i travessar, aix铆, un paisatge on铆ric recreat electr貌nicament i gaireb茅 convertit en un personatge m茅s.

La coreografia acrob脿tica que interpreten els ballarins, el m贸n digital on estan submergits i els sons que els acompanyen conformen un llenguatge esc猫nic 煤nic i permet als int猫rprets establir noves relacions amb el temps i l’espai.

En els espectacles d’aquesta companyia innovadora, les imatges surten de les pantalles i ocupen l’espai central de l’escenari, de la mateixa manera que els protagonistes de la pe莽a vencen la gravetat i s鈥檈scapen sense esfor莽 aparent de la for莽a d’atracci贸 de la Terra per rec贸rrer l’escenari en totes les seves dimensions.

Potser no 茅s ni de lluny l’espectacle de dansa “millor” d’aquest Festival Grec, ni pel nombre de ballarins (solament tres), ni per la dificultat t猫cnica de la seva dansa, per貌 el resultat d’aquesta barreja de dansa amb la creaci贸 d’afegits digitals, aconsegueixen uns resultats absolutament espectaculars, perqu猫 a m茅s a m茅s no es tracten de filmacions pregravades, sin贸 que el programa inform脿tic, amb la col路laboraci贸 d’una persona a l’escenari manegant els comandaments, les imatges digitals es van creant en viu i en directe a mesura que els ballarins van evolucionant en l’escenari.

Malgrat que podria semblar repetitiu, per la utilitzaci贸 de les imatges digitals, en cap moment es fa avorrit, ja que les variacions d’aquest joc entre la t猫cnica i la dansa 茅s for莽a canviant i ens va sorprenent durant tota la duraci贸 de l’espectacle. Malgrat que ens van agradar la majoria de n煤meros, potser el que m茅s ens va impactar va ser el de la dansa suf铆, que ens va arribar a fascinar.

Important tamb茅 ressaltar que la m煤sica i la veu de les can莽ons s’interpreten en directe a sobre de l’escenari, pel m煤sic J茅r茅my Chartier, aspecte poc freq眉ent en espectacles de dansa, que malauradament, massa sovint es presenten amb la m煤sica enllaunada.

Concepci贸 art铆stica, escenografia i direcci贸: Claire Bardainne & Adrien Mondot
Creaci贸 inform脿tica: Adrien Mondot
Coreografia: Yan Raballand amb la col.laboraci贸 de聽Guillaume Bertrand
Interpretaci贸: R茅mi Boissy, Farid-Ayelem Rahmouni i Ma毛lle Reymond
Composici贸 musical original i interpretaci贸 en directe: J茅r茅my Chartier
Disseny d’il路luminaci贸: David Debrinay // Vestuari: Marina Pujadas // Disseny de l鈥檈scenografia i mecanismes de vol: Silvain Ohl i Eric No毛l // Regidor i mecanismes de vol: Arnaud Gonz谩lez
Dansa sufi encargolada

Dansa sufi encargolada

Deixa un comentari