– Teatre – Grec2016 – ESTACI脫 T脠RMINUS (馃悓馃悓+ 馃悮) – Mercat de les Flors – Sala MAC – 04/07/2016

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n

Dilluns passat, 4 de juliol al vespre, Festival Grec, Mercat de les Flors, esperem entrar dins l‘ESTACI脫 T脠RMINUS.

I 茅s que 茅s aix铆 com trobem la sala quan entrem, les butaques no hi s贸n, una estructura met脿l路lica encercla un espai central on hi ha tres bancs de fusta i un munt de maletes. Als laterals uns taulons de fusta fan de grades. Un parell de grans pantalles, a banda i banda informen de les sortides dels trens. A una banda de l’espai maquines expenedores de begudes, a l’altra banda dos lavabos. (que alg煤 fins i tot, els voldria utilitzar, malgrat que s贸n de attrezzo).

Estacio虂 Terminus 2

Moltes expectatives que de mica en mica s’aniran diluint. I 茅s que ens trobem amb un muntatge i una posada en escena potents, unes interpretacions entregades i quasi totes convincents, per貌 ens ha fallat el text, que per nosaltres ha estat poc elaborat. Quan sortim comentem que tenim la impressi贸 que hem assistit a una pluja d’idees de temes relacionats amb la viol猫ncia, sense aprofondir en cap cas;聽聽no hem vist un text acabat i amb un fil argumental estructurat.

脡s una pe莽a escrita per un m铆nim de quatre persones, ja que a la p脿gina web del festival indica el seg眉ent: …. Text: Albert Mestres, Magda Puyo, Ramon Sim贸 i Anna Teixidor, entre d’altres.

Un munt d’idees sobre l’escenari, …. es tracten temes de viol猫ncia de g猫nere, de terrorisme isl脿mic, de terrorisme “gratu茂t”, i de la por que totes aquestes accions genera en les persones individualment o col路lectivament.

Tots els temes relacionats amb la viol猫ncia van apareixent al llarg de la representaci贸 per貌 d’una manera una mica esbiaixada i superficial, de forma que els espectadors ens quedem amb aquella sensaci贸 de qu猫 s’hagu茅s hagut de reduir l’abast dels temes i aprofundir una mica m茅s. S贸n com pinzellades que no conclouen res.

Quines formes adopta la viol猫ncia contempor脿nia? M茅s enll脿 de la seva manifestaci贸 f铆sica i expl铆cita, el m贸n contemporani conrea i tolera la viol猫ncia en m煤ltiples formes i en 脿mbits molt diversos. I el llenguatge de la viol猫ncia i de la por es converteix, a poc a poc, en el llenguatge dominant.

Altres temes s贸n tractats tamb茅 al marge o com a complement del tema de la viol猫ncia, la immigraci贸,聽les conviccions religioses, les conviccions pol铆tiques, el poder dels mitjans de comunicaci贸, la insatisfacci贸 de viure en una societat que no ens accepta tal com s贸n, que s’ha tornat insensible als problemes dels altres i viu nom茅s fixada en el propi jo.

Per貌 tot queda redu茂t a esbossos de molts temes que s贸n tractats de resquitllada amb una posada en escena contundent i efectista que salva en bona part el regust de decepci贸 amb el que vam sortir.

Una de les actrius, Judit Farr茅s, 茅s la compositora de la m煤sica d’aquest espectacle que ha acompanyat els moviments coreogr脿fics de la resta d’int猫rprets potenciant-lo.

Segons hem llegit al resum de la roda de premsa, l’estaci贸 茅s el lloc escollit com a punt d’encreuament de persones que van a llocs diferents o de persones que han de decidir cap on volen dirigir les seves vides. Un punt d’arribada. Un punt de partida.

I nosaltres ens hem sentit dins de l’estaci贸 per貌 no hem sentit la por, hem continuat sent espectadors del que es desenvolupava al nostre voltant i sense acabar d’entendre molt b茅 que s’esperava de nosaltres. L’煤nica incomoditat que hem sentit ha estat f铆sica, per uns seients durs i inc貌modes, en no poder recolzar l’esquena….. els teatraires som capa莽os de sortir de la comoditat de la nostra llar, cada dia si cal, per貌 deur铆em d’exigir unes condicions m铆nimes de comoditat, per veure les representacions.

Direcci贸:聽Magda Puyo / Ramon Sim贸
Text : Albert Mestres, Magda Puyo, Ramon Sim贸 i Anna Teixidor, entre d鈥檃ltres
Interpretaci贸 :Pep Ambr貌s, Pepo Blasco, Judit Farr茅s, Blanca Garc铆a-Llad贸, Jordi Oriol i Kathy Sey
M煤sica i espai sonor: Judit Farr茅s, amb la col路laboraci贸 de Jordi Oriol \ Escenografia:聽Toni Rueda i Ramon Sim贸 \ Vestuari: Irantzu Ortiz \Disseny d’il路luminaci贸: Pere Anglada \ Disseny de so: Marc Santa \ Imatge de v铆deo: Quim Otero i J煤lia Sim贸聽\ Direcci贸 t茅cnica: Xavier Xipell 鈥淴ipi鈥 \ Ajudant de producci贸: J煤lia Sim贸\ Direcci贸 de producci贸: Carles Manrique (Velvet Events)

Tren i cargol

Deixa un comentari