– Voltar per la Literatura – LA VÍDUA de Fiona Barton (🐌🐌🐌)

Per Imma Barba

Fa uns dies es van posar en contacte amb nosaltres des del Departament de Comunicació i Premsa Grup 62 per oferir-nos la possibilitat de llegir aquest llibre que tot just acaba de sortir al mercat. Encantats.

La ViduaLA VÍDUA, de Fiona Barton, és un thriller psicològic inquietant. És la seva primera novel·la i s’ha convertit en un fenomen editorial internacional, ja que es publicarà a més de trenta països i s’adaptarà com a sèrie de televisió.

Una novel·la narrada a tres veus i en dues èpoques diferents que es van intercalant, fent retrocessos temporals, en la historia.

Jean Taylor, és l’esposa perfecta que treballa de perruquera i sembla que ha nascut per no prendre decisions ni destacar. El seu marit és en Glen, una persona amb una vida ordenada i tranquil·la que de cop i volta és acusat de la desaparició d’una nena de dos anys que jugava al jardí de casa seva. Tota la vida de Jean canvia i malgrat els dubtes i el que va descobrint de l’home amb el qual comparteix la vida, continua al seu costat.

Si ell hagués fet res terrible, ella ho sabria … no?

Kate Waters és una periodista que cobreix la notícia i conviu amb el dubte entre la moralitat i la notícia sensacionalista que li ha de donar prestigi professional.

Bob Sparkes és l’inspector de policia que s’acaba obsedint amb el cas i aquest fet li costarà la carrera. Però ell no pot oblidar aquesta nena …..

El personatge més interessant és el de la Jean que queda vídua al cap de quatre anys d’aquests fets, quan en Glen mor atropellat després d’haver estat jutjat i absolt d’aquest delicte. Però ella és l’única persona que sap de veritat el que va passar i en el moment en que pot ser ella mateixa ha de prendre una decisió: callar, mentir o actuar ?

Amb un llenguatge molt planer l’autora ens porta de la mà per aquest laberint de fets i aquest anar endavant i enrere en el temps. De lectura fàcil ens presenta uns personatges una mica simplistes i evidents, dels que no pots esperar cap sorpresa, i ens aboca a un final que ja esperem. De rerefons dos temes, d’una banda el judici social a què estan sotmeses les persones susceptibles d’haver-hi comes algun delicte, i amb ells, les seves famílies. I d’altra banda plana per la novel·la el perill de la seguretat de la informació a les xarxes socials.

Un llibre que he llegit àvidament, però que ha perdut la seva empenta inicial a mesura que anava avançant la trama. Malgrat això, és entretingut i es llegeix d’una tirada.

Fiona Barton

Fiona Barton té una dilatada carrera en el món del periodisme. Ha estat cobrint casos judicials mediàtics com va ser el de la nena Madeleine McCann. Guardonada amb el Premi Nacional de la Premsa britànica, des del 2008 treballa en la formació de periodistes exiliats i amenaçats arreu del món. Nascuda a Cambridge (Anglaterra) resideix actualment al sud de França.

En paraules de l’autora:  El virus d’aquest llibre em va infectar fa molt de temps quan, com a periodista de diari nacional que cobreix judicis i delictes notoris, em vaig trobar preguntant-me el que les parelles d’aquells acusats realment saben – o els permeten  saber”.

La vidua - cargol

2 pensaments a “– Voltar per la Literatura – LA VÍDUA de Fiona Barton (🐌🐌🐌)

 1. Gilacas

  Que quedi clar, però, que la Fiona Barton ha escrit el llibre en anglès. Algú l’ha traduït a la nostra llengua, “amb un llenguatge molt planer”. Però ja se sap, els traductors i traductores són invisibles.

  Respon
  1. Imma Barba

   Evidentment algu ha fet l’important feina de traducciò del text encara que el “llenguatge planer” entenia que es de l’autora. Ho tindrè en compte per altres ressenyes. Gràcies per comentar.

   Respon

Deixa un comentari