– Teatre – FESTIVAL PÍNDOLES 2016 (🐌🐌🐌) – Dramatúrgies guanyadores – Àtic22 – 13/06/2016

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Enguany no hem pogut assistir al cap de setmana dedicat al “Microteatre fora del teatre“, al Festival Píndoles que ha tingut lloc del 3 al 5 de juny a l’Alberg Mare de Déu de Montserrat, un indret prou incentivador, ja que, l’alberg (una antiga mansió del 1907, amb un vestíbul neoàrab) proporciona escenaris tan poc convencionals com un bosc, una bugaderia, una antiga capella o, fins i tot, un dormitori amb lliteres (podeu veure AQUÍ la crònica de l’any passat)

L’equip a càrrec de l’organització del Festival ha estat format per Aina Bujosa, periodista i gestora cultural especialitzada en gestió teatral, David Barrera, director de l’Alberg on programa i organitza diferents espectacles d’arts escèniques i musicals amb l’objectiu d’oferir un servei cultural pel barri i la ciutat i Giulia Poltronieri, gestora cultural i apassionada de les arts escèniques.

S’han programat dotze espectacles seleccionats de totes les propostes presentades per un jurat format per Marc Rosich, Jacobo Julio i Roger Ribó:

 • B.I.C. (Breu Introducció a la Comunicació), de Marc Torrecillas.
 • Checkpoint Charlie, de Sílvia Navarro.
 • El detectiu, d’Octavi Egea.
 • Encaixes, de Clàudia Ibàñez.
 • Es busca un Seat Ibiza, d’Anna Collell.
 • Hem perdut la flama, de Martí Gallén.
 • Homenatge, de Catalina Florit.
 • Lleones, de Sílvia Navarro.
 • Notícies del Futur, de Lara Díez.
 • Refugis, d’Helena Codorniu.
 • Un autobús anomenat desig, de Virgínia Sánchez.

Durant els tres dies de durada del festival, un jurat format pels programadors d’El Maldà (Adrià Aubert), Teatre Tantarantana (Mireia Gubianas), Sala Flyhard (Roser Blanch), Nau Ivanow (Fernando González) i per Francesc Esteve, tuitaire cultural,  van seleccionar les tres millors microobres d’entre totes les presentades, amb l’objectiu de girar-les per diferents teatres

Ahir vam tenir oportunitat de veure les tres obres seleccionades en tres espais diferents de l’Atic22 per l’ordre en que apareixen a la llista anterior, El Detectiu, Homenatge i Notícies del Futur.

 • Microteatre (209)  EL DETECTIU  (🐌🐌🐌)

Al detectiu Quinlan els negocis no li anaven gens bé, feia set mesos que no tenia cap client i els estalvis se li acabaven. També se li acabava la provisió de whisky. Havia decidit tancar el despatx i fugir a Alaska. Qui el coneixia sabia que odiava el fred i la neu, per tant, allà no el buscarien. Però tot canvia quan li encomanen un treball.

Tres actors i 4 personatges, dos actors interpreten el mateix personatge del detectiu, són ell mateix (Arnau Armengol) i la seva veu en off (Edu Gibert) en tant que Àngel Llamazares interpreta els papers de la dona, la mare i la clienta.

Una comèdia negra amb un grau d’intriga molt ben dosificat i que ens ha agradat força.

Festival Pindoles 2016 - - 1

Dramatúrgia: Octavi Egea
Direcció: Àngel Amazares
Intèrprets: Àngel Amazares, Arnau Armengol i Edu Gibert

____________________

 • Microteatre (210) –  HOMENATGE (🐌🐌🐌+ 🐚)

Aquest és un homenatge “al gaudir”. A tantes joves, ara ja majors, que sacrificaren el seu gaudi per tota una vida cuidant als del seu voltant.

Aquesta és potser la proposta que més ens ha agradat perquè és diferent, és d’una enorme tendresa tot el plantejament i a més és d’una enorme i crua versemblança, perquè, …..qui no coneix gent que ha dedicat la seva vida a tenir cura de mares o pares i sense voler ha deixat passar la seva vida??

Ambdues molt bones interpretacions, malgrat que ens ha seduït literalment, el personatge que interpretava Catalina Inès Florit……que a més a més és l’autora i directora d’aquesta proposta escènica.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Dramatúrgia i direcció: Catalina Inès Florit
Intèrprets: Àlvar Triay i Catalina Inès Florit
Ajudant de direcció: Esther Anyó \ Escenografia: Joan Aguiló, Elionor Sintes \ Producció executiva: Irati Irulegi
Companyia AFLEL

____________________

 • Microteatre (211)  NOTICIES DEL FUTUR (🐌🐌+ 🐚)

La neboda del futur ve a fer una visita al seu oncle i li explica totes les coses horribles que passaran si no segueix les seves instruccions. Té poc temps. Només hi ha una persona culpable del destí fatal i ha de sacrificar-la.

Tot i que ens ha agradat, és potser la que menys ens ha convençut, la primera visita de la neboda sorprenent i divertida, la segona també sorprenent i divertida, però les visites successives s’han fet una mica reiteratives fins al punt que no hem sabut veure el moment en què ha acabat l’obra.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Dramatúrgia i direcció: Lara Díez
Intèrprets: Lara Díez i Ivan Padilla

Ens hem trobat una bona colla d’amics i com sempre l’acollida del Tantarantana/Àtic22, immillorable.

Els “voltaires”, ens prenem uns dies de “descans cultural” … i la propera representació teatral que veurem, ja estarà englobada dins del Festival Grec2016.

3 petits cargols

3 petits cargols

Deixa un comentari