– Teatre (205) – EL BON LLADRE (馃悓馃悓馃悓馃悓) – Teatre Romea – 10/06/2016

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n

Una proposta que se’ns resistia, ja que no hav铆em trobat el moment de veure-la, i aix貌 que vam poder assistir a un assaig general a la Vilella, ara fa potser tres anys, i on en Xicu Mas贸 donava cont铆nues indicacions a en Josep Julien. El que recordem d’aquella interpretaci贸 no t茅 res, per貌 res a veure, amb el que ens hem trobat en el petit espai del Off Romea.

El Bon lladre - cartell

Josep Julien est脿 tan identificat amb el personatge que ens el creiem totalment quan ens mira els ulls i ens explica la seva historia, amb un lleuger tartamudeig que encara el fa m茅s tendre i innocent. La seva interpretaci贸 ens ha sedu茂t i la seva expressivitat, les seves mirades i els seus gestos s贸n dels que recordarem molt de temps.

El text de Conor McPherson ens presenta un delinq眉ent que intenta escapar del seu dest铆 i justificar tot el que ha hagut de fer a la seva vida “professional”, des del convenciment de qu猫 ell mai ha volgut fer mal a ning煤:En aquella 茅poca jo treballava per al Joe Murray, a sou, com a noi dels enc脿rrecs, per entendre鈥檔s: li espantava gent, cremava cases, disparava a alg煤 鈥 per貌 nom茅s per espantar, eren avisos鈥.

El protagonista cerca la seva particular redempci贸 mentre s鈥檕bre pas repartint cops a tort i a dret en la seva 鈥攎algrat tot鈥 entendridora fugida cap endavant. Provar脿 d鈥檈scapar del seu dest铆, per貌 fracassant una vegada i una altra, enredat en la teranyina en qu猫 s鈥檋a convertit la seva exist猫ncia. Per貌 no podr脿 eludir el pes d鈥檜n passat que l鈥檃van莽a constantment en la seva desesperada carrera impedint-li trobar la pau.

El Bon lladre

Ens va explicant la seva dissort, amb en Joe Murray que li ha robat la seva xicota i ell l’ha de veure cada dia aparentant una indifer猫ncia que no sent, un personatge amb un聽nivell cultural molt minso i que es mou en un entorn de delinq眉猫ncia, drogues i alcohol, per貌 ell es “bona persona”, i de fet 茅s troba fent aquesta feina perqu猫 no sap fer una altra cosa. I acabem empatitzant tant amb ell que entenem el que li passa i ens agradaria poder ajudar-lo.

El Bon Lladre 茅s un mon貌leg que barreja el thriller i el costumisme de la Irlanda dels anys 90, en veu d’un sol protagonista i sense renunciar a l’humor, 茅s d’una immensa densitat emocional. Josep Julien ens ha fet una espl猫ndida interpretaci贸 d’un personatge fracassat, maldestre i enamorat i que ens ha explicat la seva tr脿gica vida com si ens expliques una sortida de cap de setmana.

Una narraci贸 脿gil i entretinguda plena de sorpreses en l’esdevenir de la hist貌ria que ens explica. Josep Julien t茅 quelcom d’especial en la seva forma d’interpretar que ens fa estar pendents de les seves paraules en un espai on no passa res m茅s que ell mateix i el que diu. T茅 quelcom de magn猫tic.

L’espai del Romea, estem tots situats a la banda Esquerra de la barra del bar, resulta una mica incomode per la proximitat de les cadires, per貌 malgrat l’horari i aquesta incomoditat ens ha proporcionat un grau de proximitat enorme i ens ha perm猫s gaudir d’una nit de teatre extraordin脿ria.

Autor:聽Conor Mcpherson –聽Traducci贸: Josep Julien
Direcci贸: Xicu Mas贸聽– Ajudant de Direcci贸: Anna Maria Ricart
Int猫rpret: Josep Julien
Escenografia: Laura Clos 鈥淐losca鈥 –聽Vestuari: Daniela Feixas聽i Laura Clos 鈥淐losca鈥 –聽Disseny d’il.luminaci贸: Adriana Romero Calvo i Laura Clos 鈥淐losca鈥 –聽Fotografia: Mar莽al Font
Producci贸: Iria Producciones –聽Amb la col.laboraci贸 de: La Vilella

Cargol - El bon lladre

2 pensaments a “– Teatre (205) – EL BON LLADRE (馃悓馃悓馃悓馃悓) – Teatre Romea – 10/06/2016

 1. Imma C.

  Hola!
  Nosaltres la vam veure a la Seca Brossa i ens va agradar tant com a vosaltres, una interpretaci贸 impecable, personatge que li escau a l麓actor Josep Julien,

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Ens ha costat decidir-nos una mica massa, per貌 es que d’entrada el tema de la M脿fia no ens venia massa de gust. Menys mal que al final v脿rem fer cas de les recomanacions dels nostres amics teatraires !!!

   Respon

Leave a Reply