– Voltar per la Literatura – ELS AMANTS D’HIROSHIMA (🐌🐌🐌) de Toni Hill

Per Imma Barba

Després de “L’Estiu de les joguines mortes” i “Els bons suïcides” aquest és el tercer llibre protagonitzat per l’inspector Hèctor Salgado, un policia de procedència argentina establert a Barcelona i l’agent Leire Castro que acaba de reincorporar-se a la feina després d’una baixa maternal. En els dos primers llibres ens parlaven de la desaparició de l’exdona de l’inspector i dels infructuosos esforços per trobar-la. En aquest llibre coneixerem el final d’aquesta història.

Els amants d'Hiroshima

Maig del 2011. En una casa abandonada, a prop de l’aeroport del Prat, la policia troba dos cadàvers embolcallats amb un sudari estampat amb flors. Abraçats. Sepultats amb una bona quantitat de diners. Podria tractar-se d’una jove parella d’amants que va desaparèixer set anys enrere.

A les principals places del país, les manifestacions i acampades dels indignats de maig del 2011.

Un llibre que m’ha agradat entre altres raons, per estar situat a Barcelona i transitar per llocs coneguts. L’autor mou els personatges en dos plànols temporals, 2004 i 2011 i ens permet veure l’evolució de Barcelona en set anys.

Una bona trama i un llenguatge àgil i col·loquial m’han tingut enganxada fins al final i he estat incapaç de preveure l’insospitat final.

L’evolució del cas derivat de la troballa de la parella es va entrelligant amb la resolució de fets iniciats a les dues novel·les anteriors, però és un llibre que es pot llegir de forma independent sense necessitat d’haver llegit els anteriors.

Una altra subtrama de la novel·la són els bebès robats durant el franquisme. Segons manifesta l’autor “el mal del psicòpata no té interès literari i és molt més suggeridor el mal assumit per la gent, el d’aquesta gent que trafica amb els bebès, aquest mal que d’alguna forma assumim tots“. En qualsevol cas prefereix “parlar de gent normal“.

Toni Hill

Toni Hill, va néixer a Barcelona el 1966 i és llicenciat en Psicologia. Porta anys treballant en l’àmbit de la traducció literària.

En 2011 va publicar la seva primera novel·la, “L’estiu de les joguines mortes”, que va ser un èxit instantani de crítica i vendes, i els seus drets van ser venuts a gairebé una vintena de països.

Acaba de publicar un nou llibre “Los ángeles de hielo” que abandona una mica la novel·la negra i s’inicia en el terreny de la intriga psicològica…. Apuntat a la llista !!!

Cargol Hiroshima

Deixa un comentari