– Dansa – AJUSTANDO LAS VELAS (🐌🐌🐌🐌) – Sala Hiroshima – 29/05/2016

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Diumenge 28, després del concert del matí, vam fer “doblet” de teatre, a la tarda i al vespre. “AJUSTANDO LAS VELAS” a la Sala Hiroshima va ser la primera proposta.

Giulia Valle, contrabaixista i compositora, i Sònia Sánchez coreògrafa formada en flamenc i butoh i especialitzada en dansa improvisada, han aprofitat l’oportunitat que els hi ha brindat la Sala per crear aquest espectacle d’improvisació “pactada”.

Segons diuen:  Las velas son el motor de nuestro velero y necesitan ser ajustadas para cada condición de viento.

Rebuts molt càlidament per Cristina Rodríguez, ens explica una mica la idea d’aquesta proposta única. Entrem a la sala, a l’escenari un contrabaix recolzat a terra, una gran tarima de fusta i un parell de més petitones també de fusta.

This slideshow requires JavaScript.

Surt a l’escenari la Giulia Valle que comença a tocar el contrabaix, de mica en mica al fons de l’escenari veiem la Sònia Sánchez vestida de negre i amb sabates de color vermell. Avança lentament amb moviments pausats i torna a retrocedir, torna a avançar i comença el ball amb força, molta força que anirà in crescendo al llarg dels 45 minuts que dura la representació.

Ens quedem absolutament enganxats als seus moviments, al seu ball i a la música. Una perfecta il·luminació fa la resta. Ha estat una improvisació màgica. Una perfecta fusió entre música i ball.

Giulia Valle està considerada una de les veus del moment. Compositora de jazz actualment està al capdavant de les formacions: Giulia Valle Group, Líbera I Giulia Valle Trios. Va néixer a Itàlia l’any 1972 i viu a Barcelona des de l’any 1977. S’ha format al Conservatori de Música del Liceu i el Taller de Músics a París i Nova York. Premiada en diverses ocasions, està considera com una de les figures més emblemàtiques del jazz actual europeu.

This slideshow requires JavaScript.

Sònia Sánchez s’ha format en el conservatori de Dansa de Madrid completant la seva formació a Barcelona on es va introduir a la dansa butoh. Segons llegim el ball flamenc i el butoh són tècniques imprescindibles per l’exploració de la improvisació i dels ritmes.

Ha estat una oportunitat única i extraordinària. Tots els presents hem aplaudit amb moltes ganes.

Creació i interpretació: Sònia Sànchez I Giulia Valle
Producció: elclimamola 
Gràcies a la iniciativa d’Hiroshima i la seva complicitat amb les artistes

Sabates vermelles i cargol

2 pensaments a “– Dansa – AJUSTANDO LAS VELAS (🐌🐌🐌🐌) – Sala Hiroshima – 29/05/2016

 1. Imma C.

  No m´estranya que us hagi agradat Ajustando la velas,Per què si no he vist l´obra? Doncs perquè les he vist moltes vegades per separat. La Giulia Valle l´he vist tocant jazz amb diferents formacions, ella sempre amb el seu contrabaix.
  I la Sonia Sánchez l´he vista ballant amb el projecte IVO acompanyada del gran pianista i improvisador Agustí Fernàndez i el bateria Ivo Sans. En diferents espais, sempre fantàsics.

  Ahir mateix vaig anar a la sala Fènix a veure Memoria Uno, una ensemble amb els millors músics improvisadors del jazz de BCN.

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Hola Imma C

   Doncs ens van avisar de la mateixa Sala Hiroshima, perquè creien que potser aquest espectacle seria del nostre gust i realment la van encertar.

   Freqüentem la Sala Fènix, però mai hem assistit a un concert de jazz en aquesta Sala; a veure si la temporada vinent posem remei i anem un dia que pagui la pena.

   Respon

Leave a Reply