– Concert recital de JOICE DIDONATO (馃悓馃悓馃悓) – Gran Teatre del Liceu – 27/05/2016

Per Miquel Gasc贸n

De Espa帽a vengo, de Espa帽a soy…. y mi cara serrana lo va diciendo“…. d’aquesta manera Concert de Joice DiDonato al Liceu - 1va iniciar el concert al Liceu, Joyce DiDonato, una de les mezzosopranos m茅s sol路licitades de l’actualitat en el m贸n oper铆stic. Encara em faig creus de l’escassa sensibilitat d’aquesta cantant d’貌pera, per iniciar el seu concert aqu铆 a Catalunya. No podria haver elegit un altre tema musical ? Crec que no ha estat ben assessorada de la realitat de Catalunya i de la situaci贸 en la qual en aquests moments es troba, quan aquest pa铆s ha iniciat un cam铆 sense retorn per aconseguir la seva independ猫ncia.

En veure els t铆mids aplaudiments, ho va voler arreglar, tot dient que no sabia parlar catal脿 i que hauria volgut canviar la paraula Espanya per Catalunya…. per貌 ja era massa tard. Pel que sembla tampoc sabia parlar massa en castell脿, perqu猫 els seus llargs comentaris durant tot el concert els va dir en llengua anglesa.

Joice DiDonato

No s茅 pas si va ser aquest inici, per貌 durant la primera part del concert no em va agradar gaire tot el que va cantar…. “El ni帽o judio” de Pablo Luna, 3 peces de Maurice Ravel que es van fer feixugues i fins i tot sopor铆feres… Sh茅h茅razade “Asie”, “La fl没te encant茅e” i “L’indiff茅rent”; l’煤ltima composici贸 que va cantar “Bel raggio lusingheir” de Gioacchino Rossini, va comen莽ar l’inici del tomb per a millor.

Per貌 va ser un miratge, perqu猫 va iniciar la segona part amb tonadilles d’Enric Granados que tampoc vaig veure com gaire encertat per un concert que esper脿vem molt m茅s l铆ric. Per sort va arribar el moment sublim amb una meravellosa interpretaci贸 de “Lascia ch’io pianga” de Georg Friedrich H盲ndel…. que ens va posar pell de gallina i va aconseguir el premi dels aplaudiments un脿nims聽de tots els espectadors.

Llavors va comen莽ar veritablement el concert que esper脿vem …. “Caro mio ben” de Giuseppe Giordani, “Se tu m’ami” de Giovanni Battista Pergolesi i “Star Vivino” d’autor desconegut, per acabar amb “Tanto afetti” de l’貌pera la donna del Lago de Giacchino Rossini.

Concert de Joice DiDonato al Liceu - 2

La segona part va compensar amb escreix una primera part absolutament decebedora. Joice DiDonato per agrair els aplaudiments (ara si), va cantar 3 composicions de propina, entre elles la extraordin脿ria “Somewhere Over The Rainbow“, una de les melodies que a mi em provoca una absoluta emoci贸.

Joyce DiDonato – mezzosoprano

Craig Terry – piano

Cargol %22arc de Sant Marti虂%22 - 1

Deixa un comentari