– Voltar i Voltar pel tradicional L’OU COM BALLA 2016 – 26/05/2016

Per Miquel Gascón

Avui és dijous de Corpus i a Barcelona se celebra amb l’OU COM BALLA; és el primer Corpus que he tingut la sort de viure intensament i de bon matí i sense presses … això de no treballar, cada dia m’agrada més i malauradament m’adono ara de què he estat 48 anys, tancat en una oficina que no m’ha permès gaudir dels petits moments com aquest, que et regala la vida.

L'ou com balla 2016El Corpus és una de les festes més antigues de la ciutat, que es caracteritza per l’activitat de “l’ou com balla”, una de les celebracions més singulars de Barcelona, ha distingit la diada de Corpus des de l’any 1637. El costum consisteix a fer ballar un ou als brolladors de claustres, patis i jardins, que es guarneixen per a l’ocasió amb motius florals i cireres.

Enguany ” l’ou com balla” es pot veure a 19 llocs diferents de la ciutat i malgrat que he sortit de casa ben d’hora, únicament m’he pogut apropar a 10 d’aquests, tot fent una ruta que m’ha facilitat molt el fulletó que l’ajuntament ha editat i que es podia trobar en aquests punts.

He començat a l’Església de Santa Anna i el seu preciós claustre…

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

El segon lloc ha estat l’Ateneu Barcelonès, i a més de visitar el seu preciós pati, he aprofitat per visitar de nou la biblioteca que segurament és la més maca de tot Barcelona…

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

He creuat la Via Laietana per apropar-me a La Casa dels entremesos, que malgrat no tenir cap instal·lació de l’ou com balla, estava oberta al públic per celebrar aquesta festivitat; un edifici potser no massa conegut per bona part dels barcelonins, que es mereix una visita per tal de veure un bon grapat de gegants i una minúscula habitació plena de marionetes.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

No podia faltar visitar la Catedral de Barcelona i el seu magnífic claustre, malgrat que quan he arribat ja era ple de gom a gom i fer fotografies era un exercici força complicat…

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

… i evidentment la Casa de L’Ardiaca, una de les més visitades de la ciutat en aquesta data…

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Un lloc que no havia vist mai obert i que m’ha fet especial il·lusió entreveure ha estat l’arquebisbat de Barcelona, malgrat que únicament he pogut fer la foto de rigor al pati principal, que és com veieu una meravella…

L'ou com balla 2016 - Arquebisbat - Voltar i voltar - 1

… després he fet camí fins al Museu Frederic Marès, un dels patis més bonics de la ciutat…

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

… i al costat mateix el Palau del Lloctinent, Arxiu de la corona d’Aragó…

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

…. i una bona estona admirant la plaça que m’agrada més de tota el casc antic… la plaça del rei…. a veure quan temps triguen a canviar-li de nom !!!

L'ou com balla 2016 - Plaça del rei - Voltar i voltar - 1

….. una nova passejada fins a l’Acadèmia de les Bones Lletres….

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

… i per acabar una nova passejada per l’interior de l”Ajuntament de Barcelona que ha obert les seves portes al públic; he pogut visitar les sales nobles de l’edifici antic, com també l’exposició del Seguici Popular, instal·lat al pati de l’ajuntament…

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

….he pogut passejar per l’escala negra, la capella del Bon Consell, el Saló de Cròniques, la sala del Bon Govern, la sala del Treball, el despatx de la Alcaldessa, la sala de la Reina Regent, el Saló de Cent, la sala Consolat de Mar, la Sala Tàpies, el Despatx d’Honor de l’Alcalde, el Saló de Carles III, el Saló de la Ciutat, la Galeria Gòtica i l’Escala d’Honor.

Al Saló de cent he pogut gaudir d’un petit concert a càrrec del Quartet de Corda del Conservatori del Liceu.

Una bona passejada abans d’apropar-me a La Boqueria, el “meu mercat” i comprar una quica de peix per dinar. Que maca es Barcelona, hosties!!!

Ou i cargol

Deixa un comentari