– Roda de premsa – Presentació nova temporada del TNC 16/17 – 25/05/2016

Per Miquel Gascón

Aquest matí he assistit a una de les rodes de premsa més esperades, que aquests dies sovintegen per informar-nos de les noves programacions. En aquesta del TNC com podreu comprovar per la foto, l’expectació era senzillament BRUTAL.

Roda de Premsa TNC - presentacio temporada 16-17 - 1

Una de les incògnites més esperades, que malauradament s’han complert desfavorablement pels molt “teatraires” com nosaltres, és que en la nova temporada NO es repetiran els abonaments “plans” que permetien assistir a totes les produccions que s’oferien a un preu inferior als 100 euros. Una de les raons que ha donat el director del TNC, Xavier Albertí, és que únicament 68 persones van arribar a bescanviar totes les localitats d’aquests abonaments (l’Imma i jo érem per tant, unes d’aquestes 68 persones que són la crem de la crem del TNC). La raó veritable i que no s’ha mencionat a la roda de premsa és que aquesta mesura va ser molt criticada per la resta de teatres de la ciutat, tant privats com públics.

Es va acusar de “rebentar” preus, quan el que en realitat, el que van fer va ser obrir el Teatre a més quantitat de públic a un preu força econòmic i de pas afavorir als espectadors apassionats com nosaltres per les Arts escèniques, que som més dels que sembla. Crec que és millor això que no pas omplir els Teatres amb invitacions sense to ni so i que molt sovint van a parar a públic que únicament assisteix a les sales de Teatre, quan és de franc.

Tot i això, el TNC ha tornat a oferir uns abonaments al seu públic fidel que realment paga la pena …. i cal destacar el de 10 espectacles per un preu de 100 euros, en una edició limitada que es podran comprar des de avui mateix al mateix teatre, després de la presentació que es farà aquesta tarda/nit als abonats….. i també a partir de demà a partir de les 8 del matí a través dels canals habituals. Des d’aquest Blog volem tornar a felicitar a la Direcció del TNC per continuar oferint bon Teatre a uns preus més que raonables.

Roda de Premsa TNC - presentacio temporada 16-17 - 2

Aquests abonaments donaran pas a poder triar 10 espectacles, entre els 12 següents:

L’aplec del Remei – El coratge per matar – Celestina – Molt soroll per no res (reposició) – La fortuna de Sílvia – En la sol·litud dels camps de cotó – La senyora Florentina i el seu amor Homer – Vània – A tots els que heu vingut – Collar de cranis (Varietats a la Brossa) – Ricard III – Lucis et umbrae

This slideshow requires JavaScript.

Altres abonaments més reduïts:

2 espectacles – 40 € // 3 espectacles – 50 € // 4 espectacles – 60 €

Fora d’abonament quedaran uns espectacles que per les seves característiques s’han considerat especials i potser no del gust de tothom, entre els que cal destacar un espectacle que a nosaltres ens va meravellar i del que ja hem parlat en aquest blog amb indissimulat entusiasme… estem parlant d’un espectacle que en cada representació únicament poden assistir 5 espectadors….. COSAS QUE SE OLVIDAN FÁCILMENTE de Xavier Bobés.

Altres espectacles fora d’abonament són en format concert: Museu ObesesEssències, així com l’espectacle “Actes obscens en espai públic” en coproducció amb el Teatro Stabile del Veneto i que molt probablement formarà part de la temporada Grec 2017.

Queda també fora d’abonament l’espectacle internacional LETTER TO A MAN de Robert Wilson i Mikhail Barysnikov, a un preu fora del que és habitual…. 60 euros!!!

Roda de Premsa TNC - presentacio temporada 16-17 - 4

En total 24 propostes escèniques… les que he citat en aquesta crònica d’urgència i d’altres que formen part de la programació familiar així com alguns gratuïts o que formen part d’activitats complementàries a les ja citades.

La programació sencera la podreu veure en aquest enllaç, clicant AQUÍ.

Valoració temporada 2015-2016:

Des que es va inaugurar l’actual temporada 2015-2016 fins a aquest diumenge 22 de maig, el TNC ha acollit 112.345 espectadors i ha obtingut una mitjana d’ocupació del  93%.

La previsió de tancament de la temporada completa (acabarà el 10 de juliol) és la següent: 126.328 espectadors (21.458 espectadors més que la temporada anterior) i 91% de mitjana d’ocupació (increment del 34% respecte a la temporada 2014-2015).

No voldria deixar de comentar que en Xavier Albertí en el seu parlament a més de donar les gràcies al suport rebut per part dels mitjans de comunicació, ha fet referència als Blogs i les xarxes socials que de forma altruista recolzen les Arts escèniques i el Teatre; crec que és el primer cop que escolto un reconeixement de forma pública, d’una de les persones que dirigeixen els nostres equipaments dedicats a la Cultura…. i això és molt d’agrair.

foto final de la roda de premsa - nova temporada TNC

… quants segons trigareu a trobar al “voltaire” Miquel ?

Leave a Reply