– Roda de premsa – Presentaci贸 nova temporada del TNC 16/17 – 25/05/2016

Per Miquel Gasc贸n

Aquest mat铆 he assistit a una de les rodes de premsa m茅s esperades, que aquests dies sovintegen per informar-nos de les noves programacions. En aquesta del TNC com podreu comprovar per la foto, l’expectaci贸 era senzillament BRUTAL.

Roda de Premsa TNC - presentacio temporada 16-17 - 1

Una de les inc貌gnites m茅s esperades, que malauradament s’han complert desfavorablement pels molt “teatraires” com nosaltres, 茅s que en la nova temporada NO es repetiran els abonaments “plans” que permetien assistir a totes les produccions que s’oferien a un preu inferior als 100 euros. Una de les raons que ha donat el director del TNC, Xavier Albert铆, 茅s que 煤nicament 68 persones van arribar a bescanviar totes les localitats d’aquests abonaments (l’Imma i jo 茅rem per tant, unes d’aquestes 68 persones que s贸n la crem de la crem del TNC). La ra贸 veritable i que no s’ha mencionat a la roda de premsa 茅s que aquesta mesura va ser molt criticada per la resta de teatres de la ciutat, tant privats com p煤blics.

Es va acusar de “rebentar” preus, quan el que en realitat, el que van fer va ser obrir el Teatre a m茅s quantitat de p煤blic a un preu for莽a econ貌mic i de pas afavorir als espectadors apassionats com nosaltres per les Arts esc猫niques, que som m茅s dels que sembla. Crec que 茅s millor aix貌 que no pas omplir els Teatres amb invitacions sense to ni so i que molt sovint van a parar a p煤blic que 煤nicament assisteix a les sales de Teatre, quan 茅s de franc.

Tot i aix貌, el TNC ha tornat a oferir uns abonaments al seu p煤blic fidel que realment paga la pena …. i cal destacar el de 10 espectacles per un preu de 100 euros, en una edici贸 limitada que es podran comprar des de avui mateix al mateix teatre, despr茅s de la presentaci贸 que es far脿 aquesta tarda/nit als abonats….. i tamb茅 a partir de dem脿 a partir de les 8 del mat铆 a trav茅s dels canals habituals. Des d’aquest Blog volem tornar a felicitar a la Direcci贸 del TNC per continuar oferint bon Teatre a uns preus m茅s que raonables.

Roda de Premsa TNC - presentacio temporada 16-17 - 2

Aquests abonaments donaran pas a poder triar 10 espectacles, entre els 12 seg眉ents:

L’aplec del Remei –聽El coratge per matar –聽Celestina –聽Molt soroll per no res (reposici贸) –聽La fortuna de S铆lvia –聽En la sol路litud dels camps de cot贸 –聽La senyora Florentina i el seu amor Homer –聽V脿nia –聽A tots els que heu vingut –聽Collar de cranis (Varietats a la Brossa) –聽Ricard III –聽Lucis et umbrae

This slideshow requires JavaScript.

Altres abonaments m茅s redu茂ts:

2 espectacles – 40 鈧 // 3 espectacles – 50 鈧 // 4 espectacles – 60 鈧

Fora d’abonament quedaran uns espectacles que per les seves caracter铆stiques s’han considerat especials i potser no del gust de tothom, entre els que cal destacar un espectacle que a nosaltres ens va meravellar i del que ja hem parlat en aquest blog amb indissimulat entusiasme… estem parlant d’un espectacle que en cada representaci贸 煤nicament poden assistir 5 espectadors….. COSAS QUE SE OLVIDAN F脕CILMENTE de Xavier Bob茅s.

Altres espectacles fora d’abonament s贸n en format concert: Museu ObesesEss猫ncies, aix铆 com l’espectacle “Actes obscens en espai p煤blic” en coproducci贸 amb el Teatro Stabile del Veneto i que molt probablement formar脿 part de la temporada Grec 2017.

Queda tamb茅 fora d’abonament l’espectacle internacional LETTER TO A MAN de Robert Wilson i Mikhail Barysnikov, a un preu fora del que 茅s habitual…. 60 euros!!!

Roda de Premsa TNC - presentacio temporada 16-17 - 4

En total 24 propostes esc猫niques… les que he citat en aquesta cr貌nica d’urg猫ncia i d’altres que formen part de la programaci贸 familiar aix铆 com alguns gratu茂ts o que formen part d’activitats complement脿ries a les ja citades.

La programaci贸 sencera la podreu veure en aquest enlla莽, clicant AQU脥.

Valoraci贸 temporada 2015-2016:

Des que es va inaugurar l鈥檃ctual temporada 2015-2016 fins a aquest diumenge 22 de maig, el TNC ha acollit 112.345 espectadors i ha obtingut una mitjana d鈥檕cupaci贸 del聽 93%.

La previsi贸 de tancament de la temporada completa (acabar脿 el 10 de juliol) 茅s la seg眉ent: 126.328 espectadors (21.458 espectadors m茅s que la temporada anterior) i 91% de mitjana d鈥檕cupaci贸 (increment del 34% respecte a la temporada 2014-2015).

No voldria deixar de comentar que en Xavier Albert铆 en el seu parlament a m茅s de donar les gr脿cies al suport rebut per part dels mitjans de comunicaci贸, ha fet refer猫ncia als Blogs i les xarxes socials que de forma altruista recolzen les Arts esc猫niques i el Teatre; crec que 茅s el primer cop que escolto un reconeixement de forma p煤blica, d’una de les persones que dirigeixen els nostres equipaments dedicats a la Cultura…. i aix貌 茅s molt d’agrair.

foto final de la roda de premsa - nova temporada TNC

… quants segons trigareu a trobar al “voltaire” Miquel ?

Leave a Reply