– Teatre Musical – ALICE IN WONDERLAND The Musical – Teatre Gaudí (🐌🐌+ 🐚) – 19/05/2016

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Dijous vam anar al Teatre Gaudí per tal d’aprofitar l’oportunitat de veure aquest musical de petit format de la companyia Escapade Theatre

Basat en el conte d’Alicia en el País de les Meravelles de Lewis Carroll, adaptada i dirigida per Sue Flack està representada en angles amb subtítols en català.

Valorem molt el fet de programar aquesta producció en anglès i ens va agradar molt particularment el vestuari i la posada en escena, però considerem que no es tracta ben bé d’un musical, o del que nosaltres entenem com a musical, ja que de fet és una obra de text amb algunes cançons i molta imaginació.

This slideshow requires JavaScript.

Per celebrar els 150 anys del conte de Lewis Carroll, Escapade ha creat aquest espectacle, que segons indiquen en el programa de mà “té un especial toc musical i de bogeria. Impactant, irreverent, sexy i valent: un conte de fades victorià amb un gir molt modern!”

És un conte que per alguna estranya raó mai no ens ha arribat, ni de petits vam acabar mai d’entendre’l. Conscients de què és una història universal i que ha de fer volar la imaginació amb la gran quantitat d’endevinalles i enigmes, de preguntes sense resposta i màgia que conté, l’hem trobat sempre massa allunyat de nosaltres. I ens ha tornat a passar en veure aquesta nova proposta.

És la història de la petita Alice Liddell (una magnifica Jamie Lerner), que una tarda, avorrida, veu passar un conill blanc corrent amb un rellotge perquè no vol arribar tard …. Ho segueix fins al seu cau i sense pensar-ho entra i cau en un món d’aventures: s’encongeix, creix, coneix a una duquessa, juga al croquet amb la Reina de Cors, és jutjada per un tribunal de naips….

Un conte que no és per a nens i que ens parla de l’adolescència, on tot es torna inestable i contradictori. El cos canvia de tal manera que no el reconeixes i el teu entorn canvia en proporció als teus canvis, un món adult que deixa de ser el teu refugi per convertir-se en un món hostil en el qual has de trobar el teu lloc.

This slideshow requires JavaScript.

Segons indiquen en el programa de mà, l’estil emprat per la companyia per aixecar aquest espectacle és l’anomenat steampunk, un subgènere nascut dins de la ciència-ficció, un moviment artístic retro-futurista. Un subgènere literari basat en realitats fictícies i que s’inspira bàsicament en l’obra de Julio Verne i que aquí s’incorpora a l’àmbit teatral.   

Escapade Theatre va estar fundada a Barcelona l’any 1991 per Sue Flack i Caspar.

Sue Flack va néixer a Londres on va estudiar interpretació i art dramàtic al Drama Centre London. Va muntar la seva pròpia companyia, de la que és directora artística. Des del 1990 viu a Barcelona. També és directora artística d’IPA Productions, una empresa de teatre en anglès per a escolars fundada l’any 1997.

Caspar va néixer a Leeds i va estudiar interpretació a The Actors Institute i amb Teatre de Complicité i a la companyia de Peter Brook. Completa els seus estudis d’art de circ i mim a The Mime Centre i Fooltime a Anglaterra. Va arribar a Barcelona l’any 1991. Va treballar com a actor a l’obra “Dinner for One” que vam poder veure al Tantarantana al gener del 2014.

Sens dubte una bona proposta que no hem pogut valorar com cal per la nostra reconeguda mancança de l’anglès.

Basada en la història de Lewis Carroll
Adaptació i dirección:  Sue Flack
Música:  Julian Jahanpour, Dave Holmes, Nigel Haywood i Adam Valentine
Intérprets: Adam Valentine, Annie O’Callaghan, Ben Sbuttoni, Daniel Ewing, Jamie Lerner, Julian Jahanpour, Lee Partridge, Marina Xeix, Mark Aspinall, Natacha Elmir, Sharlene Halbert i Shivy Sheehan.
Disseny d’escenografia:  Judit Colomer\ Llums: Tony Murchland \ Vestuari i atrezzo: Infestum \ Coreógrafia: Ana Micó, Naty Giménez\ Maquillatge: Mariajo Labrador, Deb CartwrightLong,Jessica Álvarez \  Fotos i vídeo: Westudio.cat  \Disseny  gràfic:  Derek Zinger \ Premsa I Verkami: Jaume Pàmies \ Regidoria : Neema Lahon.

Alicia i els cargols

Leave a Reply