– Roda de premsa – presentació programa GREC 2016

Per Miquel Gascón

Aquest matí, he pogut assistir a la roda de premsa de la presentació de la 40 temporada del Festival GREC de Barcelona. L’expectació per veure el programa definitiu del Festival era enorme, tot veient la gran assistència de mitjans gràfics i premsa a la sala d’actes de la planta quarta de l’Institut de Cultura de Barcelona, situat al Palau de la Virreina a les Rambles de la ciutat.

Han presidit la taula l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, així com la comissionada de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Berta Sureda, que han dirigit unes breus paraules, per tot seguit donar la paraula al real protagonista d’aquesta sessió … el director del Festival, Ramon Simó, que acaba el seu contracte amb aquesta temporada, la cinquena que ell ha pogut dirigir.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Ens ha intentat resumir l’enorme programa que ha elaborat amb el seu equip, fent una breu explicació de les que per ell són les més interessants, malgrat que evidentment no ha pogut parlar de les 141 propostes que es podran veure de l’1 al 31 de juliol, perquè després amb tranquil·litat podríem veure aquesta informació en el programa de mà que s’ha repartit o a la mateixa web del festival que podeu veure clicant  AQUÍ.

141 espectacles de teatre, dansa música i circ, i una extensa oferta d’activitats paral·leles adreçades tant a professional com al públic en general. Destaquen en el programa de celebració del 40 aniversari del festival, algunes propostes populars i gratuïtes de música, dansa i circ a la Plaça Margarida Xirgu.

La inauguració del Festival es farà de la mà d’un dels dramaturgs fonamentals del segle XX, Arthur Miller, amb Les bruixes de Salem, sota la direcció d’Andres Lima i amb un repartiment encapçalat per Lluís Homar, espectacle que es podrà veure al mateix Teatre Grec de l’1 al 5 de juliol.

En la programació es podran veure 45 produccions de Teatre, 47 de Música, 16 de Dansa i 8 de Circ. Enguany hi hauran 45 coproduccions, 7 de les quals són internacionals, malgrat que els espectacles internacionals totals arriben a una vintena.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

El Festival Grec en l’actualitat s’ha perfilat com un Festival de Creació, que promou nous projectes de companyies i productores del país, apostant en paral·lel per la coproducció de nous projectes internacionals, amb l’objectiu d’apropar al públic el millor de la creació contemporània. El Grec ha treballat per ser una mostra de la realitat de l’espectacle actual, des de les formes convencionals fins a la recerca de les formes híbrides. Enguany el Grec serà una barreja de gèneres i disciplines: ciència i teatre, tecnologia i dansa, arts plàstiques i circ, cinema i teatre…

Després de la roda de premsa ha tingut lloc la tradicional copa amb alguns dels artistes que participen en aquesta edició del Grec…. i evidentment la foto de rigor.

Roda de premsa GREC 2016 - 7

Nosaltres el “voltaires” o “els senyors cargols”, com algú ens anomena, ja hem començat a fer la nostra tria per tal de veure el màxim nombre d’espectacles possibles, malgrat que de nou no existeixen els abonaments desitjats, la qual cosa encareix molt el pressupost als que volem gaudir del Festival al màxim; també trobem molt a faltar que els horaris del Festival no s’encavalquin els uns als altres, perquè en l’actualitat gairebé és impossible veure més d’un espectacle en un sol dia, cosa que en altres festivals de Teatre com el d’Avinyó això està més que resolt.

D’aquí a pocs dies publicarem les nostres preferències i els espectacles que pretenem veure aquest pròxim mes de juliol.

Cargol del Grec 2016 - 1

 

Quant a Miquel Gascon

Viatgermaníac i Teatraire de Pro, engrescat per gaudir al màxim de les activitats culturals que es realitzen a Barcelona i Catalunya, ja sigui teatre, música, òpera o cinema.
Aquesta entrada s'ha publicat en Circ i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.