– Roda de premsa – presentaci贸 programa GREC 2016

Per Miquel Gasc贸n

Aquest mat铆, he pogut assistir a la roda de premsa de la presentaci贸 de la 40 temporada del Festival GREC de Barcelona. L’expectaci贸 per veure el programa definitiu del Festival era enorme, tot veient la gran assist猫ncia de mitjans gr脿fics i premsa a la sala d’actes de la planta quarta de l’Institut de Cultura de Barcelona, situat al Palau de la Virreina a les Rambles de la ciutat.

Han presidit la taula l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, aix铆 com la comissionada de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Berta Sureda, que han dirigit unes breus paraules, per tot seguit donar la paraula al real protagonista d’aquesta sessi贸 … el director del Festival, Ramon Sim贸, que acaba el seu contracte amb aquesta temporada, la cinquena que ell ha pogut dirigir.

This slideshow requires JavaScript.

Ens ha intentat resumir l’enorme programa que ha elaborat amb el seu equip, fent una breu explicaci贸 de les que per ell s贸n les m茅s interessants, malgrat que evidentment no ha pogut parlar de les 141 propostes que es podran veure de l’1 al 31 de juliol, perqu猫 despr茅s amb tranquil路litat podr铆em veure aquesta informaci贸 en el programa de m脿 que s’ha repartit o a la mateixa web del festival que podeu veure clicant聽AQU脥.

141 espectacles de teatre, dansa m煤sica i circ, i una extensa oferta d’activitats paral路leles adre莽ades tant a professional com al p煤blic en general. Destaquen en el programa de celebraci贸 del 40 aniversari del festival, algunes propostes populars i gratu茂tes de m煤sica, dansa i circ a la Pla莽a Margarida Xirgu.

La inauguraci贸 del Festival es far脿 de la m脿 d’un dels dramaturgs fonamentals del segle XX, Arthur Miller, amb Les bruixes de Salem, sota la direcci贸 d’Andres Lima i amb un repartiment encap莽alat per Llu铆s Homar, espectacle que es podr脿 veure al mateix Teatre Grec de l’1 al 5 de juliol.

En la programaci贸 es podran veure 45 produccions de Teatre, 47 de M煤sica, 16 de Dansa i 8 de Circ. Enguany hi hauran 45 coproduccions, 7 de les quals s贸n internacionals, malgrat que els espectacles internacionals totals arriben a una vintena.

This slideshow requires JavaScript.

El Festival Grec en l’actualitat s’ha perfilat com un Festival de Creaci贸, que promou nous projectes de companyies i productores del pa铆s, apostant en paral路lel per la coproducci贸 de nous projectes internacionals, amb l’objectiu d’apropar al p煤blic el millor de la creaci贸 contempor脿nia. El Grec ha treballat per ser una mostra de la realitat de l’espectacle actual, des de les formes convencionals fins a la recerca de les formes h铆brides. Enguany el Grec ser脿 una barreja de g猫neres i disciplines: ci猫ncia i teatre, tecnologia i dansa, arts pl脿stiques i circ, cinema i teatre…

Despr茅s de la roda de premsa ha tingut lloc la tradicional copa amb alguns dels artistes que participen en aquesta edici贸 del Grec…. i evidentment la foto de rigor.

Roda de premsa GREC 2016 - 7

Nosaltres el “voltaires” o “els senyors cargols”, com alg煤 ens anomena, ja hem comen莽at a fer la nostra tria per tal de veure el m脿xim nombre d’espectacles possibles, malgrat que de nou no existeixen els abonaments desitjats, la qual cosa encareix molt el pressupost als que volem gaudir del Festival al m脿xim; tamb茅 trobem molt a faltar que els horaris del Festival no s’encavalquin els uns als altres, perqu猫 en l’actualitat gaireb茅 茅s impossible veure m茅s d’un espectacle en un sol dia, cosa que en altres festivals de Teatre com el d’Aviny贸 aix貌 est脿 m茅s que resolt.

D’aqu铆 a pocs dies publicarem les nostres prefer猫ncies i els espectacles que pretenem veure aquest pr貌xim mes de juliol.

Cargol del Grec 2016 - 1

 

Leave a Reply