– Teatre – LOS SANTOS (🐌🐌🐌🐌) – Antic Teatre – 17/05/2016

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Cada vegada més estem entrant en aquesta mena de Teatre, on el text NO és la part essencial i si en canvi el gest, la mímica, el clown, l’equilibrisme i el teatre d’objectes. Una de les sales a què ens estem enganxant de valent i que mai ens deixa de sorprendre és l’Antic Teatre, un autèntic niu de creacions alternatives que paga la pena recolzar….. i ara encara mes, en assabentar-nos del nul suport que el nostre ajuntament “progressista” li atorga, pel perill del seu possible tancament, per falta de recursos econòmics.

Antic Teatre - terrassa

terrassa de l’Antic Teatre

Aquest dimarts vàrem tenir l’enorme sort d’encertar-la en acudir a l’Antic Teatre per anar a veure LOS SANTOS, espectacle del que no en teníem cap referència i que ens va arribar a fascinar en alguns moments. Es tracta d’un espectacle eclèctic amb una barreja de moltes facetes de les arts escèniques des de l’humor absurd al teatre d’objectes, passant per l’equilibrisme circense, el gest i podríem dir que fins i tot la dansa i la música interpretada en directe.

A una ciutat on abunden els habitatges buits, dos homes habiten una casa que abans pertanyia a una vella dama, rodejats de luxe antic i l’olor d’humitat. Vells i gastats. En un constant espiritisme d’objectes, vinculat als fantasmes que habiten les coses.

Una història d’amor grotesca i delirant. Gots, ampolles i dos homes en el profund d’una casa en ruïnes a punt d’enfonsar-se …de la mateixa manera que les seves ments.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Dos homes surten de la penombra del fons de l’espai escènic i avancen cap a nosaltres, van en samarreta i calçotets, bruts i deixats, semblen dos captaires i ens miren directament als ulls; les seves expressions però inspiren confiança i les seves mirades fins i tot desprenen afecte i tendresa; comencen a “vestir-se” davant nostre, un de dona, l’altre d’home… o més aviat de “mascle”… el que fa de dona s’enclastra una perruca …. té una expressivitat al seu rostre que ens deixa fascinats….. un cop vestits, comença tot i sense dir una paraula expressen molt més que segurament un text de Shakespeare….

I tot gira al voltant d’unes simples ampolles i gots… i sobretot de la creativitat de dos homes, dos artistes que deixen la pell a l’escenari…. però crec que serà millor que l’aneu a veure i vosaltres mateixos jutgeu aquest espectacle, que us sorprendrà perquè segurament serà totalment diferent del que estem acostumats a veure a un teatre tradicional.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Com veieu, per la nostra peculiar qualificació “voltaire” de 4 cargols, passa automàticament a ser considerat com un dels millors espectacles que hem vist aquesta temporada, en la que amb aquest, ja sumen 188 produccions vistes i valorades.

Los Santos va néixer l’any 2009 a Barcelona de la trobada i amistat entre en Claudio Inferno i en Eleazar Fanjul.

El podreu tornar a veure de nou els pròxims dimarts 24 i 31 de maig. No us el perdeu !!!

Creadors/intèrprets: Eleazar Fanjul – Claudio Inferno
Direcció: Karl Stets

Ampolla i Cargol

2 pensaments a “– Teatre – LOS SANTOS (🐌🐌🐌🐌) – Antic Teatre – 17/05/2016

 1. Virginia

  Una gran crítica para dos grandes artistas y un pequeño pero inmenso espectáculo. Se lo merecen. No os lo perdáis porque, como las buenas esencias, es un espectáculo que se deja ver en “pequeñas dosis” y después de este mes… quién sabe dónde y cuándo podréis disfrutarlo 🙂

  Respon
  1. Miquel Gascon

   Gràcies Virginia pel teu comentari. Realment nosaltres vàrem quedar gratament sorpresos per la gran qualitat de l’espectacle i per l’entrega dels dos artistes. Els intentarem seguir d’ara endavant per tal de veure la seva evolució. Recomanem molt veure aquest espectacle i els que ens facin cas, de ben segur quedaran fascinats.

   Respon

Deixa un comentari