– Passejada per SANT PONÇ 2016 – 11/05/2016

Encara que sembli mentida, fora del TEATRE, també hi ha vida !!!

És un enorme plaer poder passejar pel Raval de Barcelona, en la diada de Sant Ponç i a més a més poder-ho fer en hores on encara les aglomeracions no han aparegut i permeten gaudir del tot d’aquest esdeveniment com a mi m’agrada. Avantatges de ser per fi un jubilat i disposar de tot el temps per fer el que et bé realment de gust.

La Fira de Sant Ponç dedicada a les herbes remeieres es celebra des de l’Edat Mitjana a Barcelona. Des del segle XVI es va fer escaure amb el dia de Sant Ponç de Cimiez, l’11 de maig. Les parades d’herbolaris i artesans s’arrengleren al carrer de l’Hospital, al barri del Raval de Barcelona, emplaçament que es manté d’ençà del 1817, després d’haver passat per la plaça de Sant Miquel, el carrer de Sant Cugat del Rec i els voltants de l’església de l’Hospital de la Santa Creu.

La munió de visitants que cada any hi acudeix hi pot trobar mel, fruita confitada, melmelada, mató, formatge artesà, herbes medicinals i més productes relacionats amb l’alimentació i la salut. Si la fira es fa el mes de maig és perquè és el moment de floració i màxima esplendor de la majora d’herbes remeieres.

Cargol Català - 1

Leave a Reply