– Roda de premsa – ELS CORS PURS – Teatre Romea – 05/05/2016

Ahir dijous 5 de maig vaig poder assistir a la roda de premsa de la propera proposta del Teatre Romea, en la primera coproducció conjunta amb Laperla29, que s’estrenarà oficialment dimecres vinent, dia 11. Es tracta de ELS CORS PURS, basat en el conte “Mary de Cork”, inclòs en el llibre “Les coeurs purs” del dramaturg d’origen rus Joseph Kessel; l’adaptació i direcció l’assumeix Oriol Broggi i els actors que la protagonitzaran són Borja Espinosa, Miranda Gas i Jacob Torres.

This slideshow requires JavaScript.

El director artístic del Teatre Romea, Borja Sitjà, pren la paraula i agraeix tot el suport que ha tingut dels mitjans de comunicació durant aquest temps que ha estat al carreg del Teatre; anuncia que aquesta serà l’ultima roda de premsa que farà al Teatre Romea, malgrat que potser farà alguna en el Grec, abans de marxar a ocupar la direcció del Théâtre de l’Archipel de Perpinyà (França).

Els cors purs és una història d’amor” –ha explicat Espinosa– que parla del matrimoni format per l’Art Beckett i la seva dona Mary que, a causa de la guerra civil irlandesa se separen per donar suport cada un a un bàndol diferent. La història comença quan ells dos es troben després de deu mesos sense veure’s. El seu fill Gerald, que ho va viure quan només tenia vuit anys, explica la seva visió temps més tard. “És important entendre el context i la situació que van haver de viure per entendre la història”, ha remarcat l’actor. El moment era molt convuls perquè quan Anglaterra va concedir la independència a Irlanda als inicis del segle XX va començar una dura guerra civil que va fer que el país es dividís en dos bàndols: els seguidors de Collins i els de Varela.

En aquest drama “hi ha una manera de comunicar-se amb l’espectador que pot ser molt bonica“, ha apuntat Miranda Gas, que interpreta a Mary, “una dona molt dura, de conviccions fortes, molt sensible i religiosa. És una persona encegada“, ha destacat.

Malgrat que en aquesta ocasió no es modificarà la platea del Teatre Romea, ni tampoc veurem la sorra d’altres muntatges, escampada per l’espai escènic, en ELS CORS PURS, LaPerla29 vol seguir amb l’estil que els caracteritza: una acurada posada en escena que inclou projeccions, música en directe i actors i objectes enlairant-se, perquè segons ha explicat Broggiquan s’està tan enamorat els sentiments s’han d’explicar així“.

ELS CORS PURS - roda de premsa 3 - 1

Els tres actors en aquest cas són narradors i personatges alhora. Estan acompanyats de tres músics que interpretaran música en directe d’estil irlandès que aquí és un element més, com la paraula. “Hem fet una peça molt especial i nova per nosaltres. Una mica trencadora amb el que hem produït fins ara i un espectacle que a nivell d’experiència és nou“, ha explicat Oriol Broggi. El director ha volgut remarcar que “tots intentem tenir un bon cor, però hi ha vegades que les circumstàncies de la vida no ens deixen“.

Des de LaPerla29 destaquen que volien jugar amb la verticalitat que ofereix el Teatre Romea, “provar un llenguatge nou i escènicament buscar un element que ens fes créixer. Cercar allò que sigui diferent i nou per nosaltres. I jo com a director i escenògraf buscava explicar-ho des d’un altre punt de vista”, ha comentat Broggi.

Acaben afirmant que aquesta proposta és un drama, que segurament farà plorar molt a bona part dels espectadors, malgrat que destaquen que la seva posada en escena és d’una gran bellesa i molt poètica.

Les representacions prèvies començaran el dia 8 de maig i es podrà veure al Teatre Romea fins al 19 de juny.

Els cors purs 2

Leave a Reply