– Concert de l’OBC – JORDI SAVALL dirigeix L’OBC – L’Auditori (🐌🐌🐌🐌+ 🐚) – 01/05/2016

Un concert que segurament recordarem per molt de temps, ja que ha estat el primer cop que el “nostre” Jordi Savall, ha dirigit l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i ha aconseguit meravellar-nos per la selecció de les obres que s’han interpretat i per la manera de fer-ho. L’Orquestra aquesta vegada, això si, força reduïda a mig camí d’una orquestra de càmera i la que normalment estem acostumats.

Concert de Jordi Savall amb l'OBC - 1

Savall és sense cap mena de dubte un dels referents internacionals més importants del món quan parlem de música antiga, perquè ha fet una recerca en músiques que havien quedat gairebé apartades de les sales de concerts; la seva promoció ha fet redescobrir de nou músiques meravelloses que força sovint les interpreta amb instruments força antics.

Fa més de cinquanta anys que dóna a conèixer al món meravelles musicals abandonades en la foscor de la indiferència i de l’oblit. Dedicat a la recerca d’aquestes músiques antigues, les llegeix i les interpreta amb la seva viola de gamba, o com a director. Les seves activitats com a concertista, pedagog, investigador i creador de nous projectes, tant musicals com culturals, el situen entre els principals artífexs del fenomen de revalorització de la música històrica. És fundador, juntament amb Montserrat Figueras, dels grups musicals Hespèrion XXI, La Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations, amb els que explora i crea un univers d’emocions i de bellesa, i les projecta al món i a milions d’amants de la música.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Teníem molta curiositat amb el programa que escolliria, i un cop finalitzat el concert, considerem que les músiques i els compositors escollits, han estat plenament encertats.

1 – JOHANN SEBASTIAN BACH (Eisenach 1685 – Leipzig 1750)

Suite per a orquestra Núm. 3 en Re major, BWV 1068

2 – WOLGANG AMADEUS MOZART (Salzburg1756 – Viena 1791)

Serenade en Re Major, KV239 “Serenata Notturna

3 – FRANCESCO GEMINIANI (Luca 1687- Dublín 1762)

Concerto grosso núm. 12, op. 5 sopra La Follia d’Arcangelo Corelli

4 – GEORG FRIEDRICH HÄNDEL (Halle 1685 – Londres 1759)

Reials Focs Artificials, HWV 351

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Cal destacar la gran actuació del concertino convidat Manfredo Kraemer, que s’ha afegit a l’orquestra aquesta vegada.

Malgrat alguna crítica que acusa a la formació d’assajar molt poc aquest concert i d’alguns desajustos, la meva valoració, almenys en el concert matinal del diumenge, no pot ser millor, perquè vam vibrar com poques vegades ho hem fet, en un dels concerts millors de la temporada.

Concert de Jordi Savall amb l'OBC - 9

Jutgeu vosaltres mateixos, escoltant el concert en aquest ENLLAÇ de la retransmissió que va fer Catalunya Música. No us perdeu el missatge que Jordi Savall va transmetre en finalitzar el concert.

En sortir al carrer, comprovem l’enorme acceptació als concerts/vermut gratuïts de jazz, que comencen aquest diumenge i que es faran cada diumenge fins a mitjans de juny. Una esplèndida iniciativa.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Musica antiga i cargol

Deixa un comentari