– Roda de premsa – PRETTY – La Villarroel – 02/05/2016

Un altre matí de roda de premsa; avui toca anar a La Villarroel, per tal d’assistir a la presentació del proper espectacle que presenta “Sixto Paz Produccions” conjuntament amb l’empresa “Focus” i que es podrà veure a partir d’aquest divendres dia 6 en funcions prèvies.

Estem parlant de PRETTY, un drama còmic que ens parla sobre la tirania de la bellesa; un text escrit pel dramaturg estatunidenc Neil LaBute l’any 2008 i que ja ha estat representat a Broadway, amb el títol “Reasons to be pretty”; d’aquest mateix autor, La Villarroel ja ens va presentar fa 10 anys “GORDA” que va obtenir un gran èxit de públic.

En aquesta nova proposta de PRETTY i a través de la relació de dues parelles d’amics, s’analitza l’actual obsessió de la societat per l’aparença física. Les xarxes socials i les aplicacions per a mòbils han canviat la manera de viure, produir, consumir i relacionar-se. En aplicacions com TINDER, les persones comencen a relacionar-se a partir de les imatges externes que cada usuari prèviament ha penjat i són escollits o descartats únicament en funció de si agradem o no físicament.

PRETTY - Roda de premsa - La Villarroel - 1

És per això que TINDER ha estat escollit per jugar un paper destacat en l’experiència prefunció que proposarà “Sixto Paz” a l’entrada dels espectadors a la Sala, per tal de fer-los reflexionar sobre la “crueltat” de ser escollits únicament per la presència física. Els acomodadors faran entrar al públic a la Sala a través de dos passadissos diferenciats, ….el passadís dels “guapos” i el passadís dels “normals”; en cadascun dels passadissos l’experiència serà diferent.

El món de l’Edu entra en caos quan la seva parella (la Meri) s’assabenta que ha fet un comentari, aparentment inofensiu, sobre la seva cara. Però això és només el començament: el millor amic de l’Edu, el Toni, està casat amb la millor amiga de la Meri, la Carla, i quan les coses es compliquen a la vida de la parella, els amics es troben enmig de tot plegat. L’equació emocional es complica exponencialment.

A mesura que les seves relacions s’enfonsen, els quatre amics s’enfronten a la infidelitat, la traïció i l’engany que s’ha apoderat, de sobte, de les seves vides, mentre intenten respondre a la pregunta: com d’important és ser guapa?

Després d’una breu presentació de l’actual directora artística de La Villarroel, Tania Brelle, en Pau Roca ens comenta que li fa especial il·lusió estrenar en un Teatre amb una sala de considerable aforament, perquè la companyia està acostumada a sales molt més reduïdes…però per altra banda, també se la juguen una mica, tot esperant la reacció del públic…. i molt especialment, diu de broma, en la disjuntiva de saber si se’ls considerarà guapos o lletjos.

La Direcció d’aquesta proposta estarà a càrrec de Marilia Roca, que ja ha dirigit anteriorment propostes de Sixto Paz, “Pulmons” i “Si existeix encara no ho he trobat”. Ella ens comenta que és relativament nova en el món de la comèdia, malgrat que en aquest cas té alguns “tocs” de drama. Ha adaptat el text per tal de fer-la més propera al nostre entorn i afegeix que creu que és el primer cop que ella ha vist, on els protagonistes són personatges del món obrer; ells treballen a una fàbrica de distribució d’aliments carregant “palès”, … elles …. una treballa com a vigilant de seguretat de la fàbrica, l’altre és perruquera. Diu, que són uns personatges que creu que el públic rapidament els faran seus i podran trobar en ells característiques properes a la personalitat de cada espectador.

Joan Carreras, que aquesta mateixa temporada ja ha treballat a la Villarroel, en “Marits i mullers”, comenta que ha treballat molt a gust amb la Cia Sixto Paz, que admira profundament per la seva forma de treballar d’ençà que es va crear fa uns 3 anys; també afirma que La Villarroel actualment és una de les sales de Teatre millors de Barcelona, perquè té un aforament important i alhora té una molt bona visibilitat i el públic pot estar força a prop de l’espai escènic. Aquesta vegada diu, li ha tocat interpretar un personatge una mica “cafre”, ja que es tracta d’una persona bastant odiosa.

També parlen les actrius dels personatges femenins, interpretats per Sara Espígul i Mariona Ribas, que ens fan cinc cèntims de les característiques dels seus personatges.

This slideshow requires JavaScript.

S’ha construït una escenografia força eclèctica que pugui servir per a l’espai on principalment passa l’acció, la fàbrica, però també en altres espais on els personatges es bellugaran durant la representació…. un centre comercial o una pista de bàsquet, per posar dos exemples.

Al final de la representació hi haurà una postfunció pels espectadors que vulguin continuar reflexionant sobre el que han vist, en una mena de trivial i debat al bar de La Villarroel, on els espectadors que participin rebran un mirall “PRETTY” que servirà per regalar als amics i així obtenir descomptes especials per venir a veure de nou la representació.

L’estrena oficial serà el dia 12 de maig i estarà representant-se fins al 12 de juny

Cargol Pretty

Cargol Pretty

Leave a Reply