– Teatre – AS YOU LIKE IT (Al vostre gust) (馃悓馃悓馃悓馃悓馃悓) – National Theatre – Cinemes Icaria Yelmo – 28/04/2016

Dijous vam tornar als cinemes Yelmo per veure la pen煤ltima retransmissi贸 d’aquesta temporada, des del National Theatre de Londres. I de nou vam quedar bocabadats davant aquesta espl猫ndida producci贸, amb una posada en escena espectacular.

Una magn铆fica com猫dia de Shakespeare dirigida per Polly Findlay i protagonitzada per Joe Bannister en el paper d’Orlando, Rosalie Craig com a Rosalinda i una s煤per expressiva Patsy Ferran en el paper de Celia.

Una oficina i uns oficinistes que treballen compulsivament tot esperant el moment de sortir. Formen un cor perfecte i paren tots alhora per esmorzar reiniciant la feina tots al mateix ritme i moment. Marxen, el personal de la neteja accedeix, i un d’ells es Orlando.

AS YOU LIKE IT - National Theatre

脡s fill de Roland de Bois per貌 a la mort del seu pare el seu germ脿 l’ha apartat de qualsevol privilegi i possibilitat d’educaci贸. Desesperat i per guanyar el t铆tol de cavaller, repta a Carlos, protegit del duc, i poc abans del combat coneix Rosalinda i s’enamora. Guanya el combat i es veu obligat a fugir i refugiar-se en el bosc d’Arden.

脡s de nit, i les dues cosines en pijama parlen de l’enamorament sobtat de Rosalinda, de cop entra l’oncle, el duc Federico, culpable del desterrament del pare de Rosalinda, i la fa fora, desterrant-la. Celia, filla del duc decideix acompanyar Rosalinda i fugir amb ella …. cap al bosc d’Arden.

I 茅s en aquest moment que tot es transforma dalt l’escenari, en una acci贸 magistral on de cop i volta les taules i cadires que conformaven el mobiliari de l’oficina s’aixequen del terra i queden suspesos del sostre a diferents nivells com un enorme bosc. Alguns dels actors asseguts a les cadires faran durant la resta de la representaci贸 els sorolls del bosc i de la nit. No hem pogut captar de quina forma ha canviat el terra que inicialment era de quadres de colors i s’ha transformat en un terra de terra i branques. Realment espectacular.

AS YOU LIKE IT - National Theatre 2

L’acci贸 es va desenvolupant deixant entreveure els embolics: Rosalinda es disfressa d’home, Rolando deixa notes d’amor a tots els arbres del bosc, el pare de Rosalinda tamb茅 hi viu, pastors i pastores, ovelles ….. moment tamb茅 genial on tota la companyia tret dels que parlen en aquell moment, caminen a quatre grapes per l’escenari amb pantal贸 negre i su猫ter de llana blanca … fan d’ovelles … divertit, enginy贸s, magn铆fic moment.

El germ脿 d鈥橭rlando que ha hagut de fugir tamb茅 entra en escena i s鈥檈namora de Celia. El duc que els perseguia a tots 鈥渧eu la llum鈥 i ingressa en un convent 鈥..

Tot 茅s previsible en una hist貌ria que hem vist representada un munt de vegades per貌 tot 茅s sorprenent en aquesta producci贸 on cada escena 茅s m脿gica, amb un final feli莽 perfectament acolorit.

Autor: Willian Shakespeare
Director: Polly Findlay
Int猫rprets: Leon Annor (Charles), Philip Arditti (Oliver), Joe Bannister (Orlando), Mark Benton (Touchstone), Paul Chahidi (Jaques), Jonathan Coote (Court Lord/Forest Lord), Fra Fee (Amiens), Patsy Ferran (Celia), Hazel Gardner (Hisperia/Ensemble/Singer), Patrick Godfrey (Adam), Nathan Ives-Moiba (Forest Lord, Jaques de Bois), Ellie Kirk (Ensemble/Singer), Gemma Lawrence (Phoebe), Siobh谩n McSweeney (Audrey), Ken Nwosu (Silvius), Ekow Quartey (Forest Lord/William), John Ramm (Duke Senior), Jay Saighal (Le Beau/Forest Lord), Alan Williams (Corin), Leo Wringer (Duke Frederick)
Dissenyador: Lizzie Clachan\ Vestuari: Christina Cunningham \ Llums: Jon Clark \ M煤sica: Orlando Gough\ Coreograf铆a: Jonathan Goddard \ So: Carolyn Downing \ Assesor de lluita: Kate Waters \ Director musical: Marc Tritschler

Ovella i catgol

Leave a Reply