– Teatre – THE LAST SHOW – Maria Stoyanova (馃悓馃悓馃悓) – Antic Teatre – 24/04/2016

THE LAST SHOW聽estava concebut inicialment com una performance de llarga durada (12 hores non stop) que culminava en un espectacle de 60 minuts.

La creadora i promotora de l’espectacle es Maria Stoyanova i la seva finalitat era la creaci贸 d’una instal路laci贸 humana a partir de l’execuci贸 d’11 accions repartides al llarg d’11 hores. Durant aquest espai de temps la sala i el treball de creaci贸 no era accessible al p煤blic per貌 si es podia seguir l’experi猫ncia en streaming.

No sabem les raons de la suspensi贸 d’aquest non stop que ha quedat redu茂t nom茅s a l’espectacle de 60 minuts i que compta amb la participaci贸 dels onze int猫rprets esc猫nics convidats.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

El t铆tol complet de l’espectacle 茅s MAR脥A STOYANOVA “The Last Show” – Sobre ficcions, fantasies i algunes altres realitats i est脿 constru茂t a partir de les experi猫ncies personals dels artistes participants responent a la pregunta que els hi ha formulat la creadora: Que faria si aquest fos el meu darrer show?

“Les experi猫ncies personals s贸n el punt de partida per connectar amb l’universal, treballant des del m茅s 铆ntim al p煤blic, des de l’individual al comunitari, des de l’invisible al visible, des de la realitat a la ficci贸. Manifesta el desig de crear bellesa tot i les circumst脿ncies tan terribles i les car猫ncies d’humanitat que ens envolten tant a la nostra societat com al m贸n i els temps que ens han tocat viure”.

Entrem dins la sala i l’escenari est脿 ocupat per 9 artistes, cadasc煤 amb un rol molt determinat, al fons de la sala unes pantalles. Una tarima amb una dona que balla i es belluga sensualment, una dona vestida de vermell que jugar脿 insistentment amb dues galledes d’aigua passant l’aigua d’una a l’altre, una dona dreta vestida de n煤via que en un moment de l’espectacle es despullar脿 per tornar-se a vestir, un home amb una c脿mera de fotos que no parar脿 en tot moment de fer fotos als artistes i al p煤blic, una dona que va traient copes i peces de vidre i les deixa curosament col路locades a terra, una dona que treu terra d’un carret贸, la col路loca en diferents punts de l’escenari i planta una planteta, un home que se n’ocupa de la m煤sica i a l’altra banda un home escriu incansablement en un teclat uns textos projectats en una pantalla a la dreta de l’escenari.

I enmig de tots ells, Maria Stoyanova camina amb unes ulleres amb c脿mera i va enfocant a tots i a tothom, incloent-nos a nosaltres espectadors. Les imatges que capta s贸n projectades a les pantalles del fons.

Davant nostre un munt de fulls de diari tapen una dona que en ser descoberta est脿 nua i s’escriu en el ventre la paraula “Libre” i una creu sobre els seus llavis enmudint.los, despr茅s es va pintant de mica en mica tot el cos.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

Tots ells van dient el que pensen i parlen de la crisi entesa com a crisi de valors, d’ideologies, de creences, de capacitats, crisi del propi 茅sser hum脿 que no creu en la nostra societat i que per aix貌 manifesta constantment la seva necessitat de canviar-la.

Una de les artistes, asseguda entre el p煤blic llen莽a una pregunta, qui pot parlar de les hipoteques o dels desnonaments?? Qui coneix les cl脿usules “suelo”聽? De quina manera formem part d’un sistema que no entenem?? Despr茅s del seu discurs, ja a l’escenari s’asseu a terra i modela una figura amb fang.

La nostra particular “reportera” obre la porta que d贸na al bar de l’Antic Teatre i per ella entra a escena l’ultima dels performer’s que tamb茅 ens d贸na la seva particular visi贸 del stress, de com d’explotats estem les persones que hem de treballar per viure i a m茅s volem participar de foros o activitats que ens emplenin i ens ajudin a intentar “arreglar el m贸n”.

Visualment t茅 moments realment impactants, un espectacle en resum, ecl猫ctic, de den煤ncia o senzillament de queixa envers una societat que hem constru茂t entre tots i que ens fa esclaus.

Si b茅 surts de la sala amb una forta sensaci贸 de negativitat dels missatges, la conclusi贸 茅s que malgrat tot, no pots restar indiferent envers el que passa al teu voltant, ja que la vida 茅s 煤nica i s’ha de viure el millor possible.

Maria Stoyanova (Sofia, 1974), 茅s artista resident de l’Antic Teatre i es dedica professionalment a les arts esc猫niques combinant les seves facetes d’actriu, performer, creadora esc猫nica, docent i directora. Crea i experimenta amb nous llenguatges desenvolupant una l铆nia de treball pr貌pia. De vegades treballa en solitari i d’altres ho fa en col路laboraci贸 amb artistes o companyies nacionals i internacionals.

MARI虂A STOYANOVA %22The Last Show%22 - Antic Teatre - 13

Creaci贸 i direcci贸: Maria Stoyanova
Performers: Gisele Diana Cornejo, Toni Alonso, Anna Oliver, Lucila Teste, Sandra Sales, Carlota Bantul脿, Valentina Carlone, Anna Capac茅s, Michael Gadish, Bea Gonz谩lez, Ra煤l Ornelas i Mar铆a Stoyanova
Col路laboraci贸 art铆stica: Eva Isolde Balzer i Manickam Yogaswaran (Berl铆n) /Disseny d’il路luminaci贸 i disseny gr脿fic: Toni Alonso / Material audiovisual: East Side Connection
Producci贸: Cristina Medina
Performance de Cargols

Performance de Cargols

Deixa un comentari