– Circ – LA VIDE – F. Gehlker i M. Diaz Verb猫ke (馃悓馃悓馃悓馃悓馃悓) – Mercat de les Flors – MAC – 16/04/2016

Em d贸na la sensaci贸 que tinc vetades les rodes de premsa al Mercat de les Flors, ja que sembla que els Blogs que promocionem la cultura, no som considerats a la mateixa altura que la premsa “oficial”, almenys per part de la responsable de premsa d’aquest espai. Malgrat aix貌, com abonat vaig poder assistir ja fa molts dies a una trobada amb Francesc Casades煤s (director del Mercat), que es va organitzar per presentar als abonats aquest cicle de Circ.

Aquesta presentaci贸 amb diapositives necessita JavaScript.

En aquesta trobada, a m茅s a m茅s, v脿rem poder parlar amb els protagonistes de l’espectacle LA VIDE del que ara parlar茅; aquell dia, per貌 es van negar a fer-nos un avan莽ament del que veur铆em i la veritat 茅s que ens vam quedar amb un regust agredol莽. Un cop vist l’espectacle entenem el fet que no ens volguessin fer malb茅 les sorpreses que ens deparava el seu treball esc猫nic.

El dissabte 16 v脿rem veure 3 espectacles de Circ/dansa i aquest LA VIDE, va ser el tercer (dels dos primers ja vaig parlar aqu铆 fa uns dies). La Sala MAC estava absolutament desconeguda, perqu猫 per representar l’espectacle van d’haver de desmuntar l’escenari i deixar l’estructura de l’edifici totalment despullada. Entrem per sota de les grades i fem un recorregut una mica laber铆ntic i aix铆 amb un seguit de frases escrites en diferents plafons, ens van introduint en el que ben aviat veurem. Ens ofereixen crispetes i ens podem asseure a primera fila dins del mateix escenari, a unes grades provisionals.

LA VIDE - Mercat de les Flors - 3

Un paper a cada cadira ens assenyala del que veurem 茅s tan sols un assaig, el n煤mero 18… i malgrat aix貌 sabem que no 茅s pas cert, perqu猫 es tracta d’un espectacle molt reconegut internacionalment on Fragan Gehlker es juga la vida en cada sessi贸, treballant en la corda suspesa; un espectacle que 煤nicament el representen en molt pocs llocs del m贸n i en determinats espais que estudia pr猫viament abans de decidir si adapta el seu espectacle a l’espai en concret, per decidir si ho realitza o no. El Mercat per aconseguir-ho, ha perm猫s desmuntar gaireb茅 tot.

Le Vide (el Buit) neix el 2009 a Ch芒lons-en-Champagne, Fran莽a, a partir d’un entrenament en una disciplina de radical simplicitat: la corda suspesa.

Tan sols dues persones,聽Fragan Gehlker que intenta una i mil vegades arribar al sostre del Mercat pujant per una s猫rie de cordes suspeses, …. i el seu company Alexis Auffray聽que col路labora amb ell interpretant al viol铆 una s猫rie de peces musicals….. per貌 tamb茅 s’encarrega de tota la resta, que per respecte als seus creadors no far茅 esp貌iler.

Al comen莽ament vaig trobar la preparaci贸 dels matalassos repetitiva i fins i tot avorrida…. els intents frustrats del protagonista em feien somriure… fins i tot vaig participar a petici贸 seva en la recol路locaci贸 d’un dels matalassos que haurien d’esmorteir la seva caiguda. Despr茅s vaig descobrir que tot era una broma i llavors vaig comen莽ar a patir de deb貌.

Crec que poques vegades he patit tant en un espectacle de circ, perqu猫 treballen sense cap protecci贸 i a vegades a sobre mateix dels espectadors. Vaig acabar pujant els peus a la meva cadira per por a qu猫 un petit error de c脿lcul acabes novament amb algun peu trencat. No puc, ni he d’explicar res m茅s, perqu猫 s’ha aquest espectacle s’ha de viure en directe. A mi el que vaig veure em va FASCINAR, malgrat que vaig patir molt铆ssim a partir de la mitja hora del seu comen莽ament.

LA VIDE - Mercat de les Flors - 4

Publico tan sols un parell de fotos, una d’abans de comen莽ar l’espectacle quan Fragan encara est脿 provant la seguretat de les cordes…. l’altre, quan tot ja s’ha acabat i gaireb茅 tot el p煤blic ha desaparegut de la sala…. per貌 ell encara continua amb la seva voluntat d’arribar on voldria, malgrat que l’experi猫ncia li ha demostrat infinitat de vegades que 茅s absurd i que segurament no ho aconseguir脿.

Fragan Gehlker, artista especialitzat en la corda llisa, prov茅 de fam铆lia acr貌bata i ha treballat en diverses companyies. Alexis Auffray, violinista i sonidista, va coincidir amb Gehlker en un altre espectacle abans de treballar en aquest projecte. Maroussia Diaz Verb猫ke, artista de circ, ha col路laborat amb Fragan en diverses ocasions des de la dramat煤rgia.

La meva valoraci贸 com veieu 茅s la m脿xima que atorguem en aquest espai…. 茅s a dir que han aconseguit els 5 cargols voltaires.

Escrit per Fragan Gehlker, acr貌bata de corda聽/ Creaci贸 musical i regidor de pista聽Alexis Auffray / Dramat煤rgia Maroussia Diaz Verb猫ke / Basat en una idea original de Fragan Gehlker / Creaci贸 llums Cl茅ment Bonnin / Vestuari L茅a Gadbois-Lamer / Regidor generalAdrien Maheux / Difusi贸 Anna Tauber / Administraci贸 Roselyne Burger
Coproducci贸 La Verrerie, P么le National des Arts du Cirque Languedoc-Roussillon, Al猫s; La Cascade, Maison des Arts du Clown et du Cirque, P么le National des Arts du Cirque, Bourg-Saint-And茅ol; Le Cirque Jules Verne, P么le National des Arts du Cirque Picardie, Amiens; Le Centre National des Arts du Cirque (CNAC), Ch芒lons-en-Champagne
L'esforc抬 d'un CARGOL

L’esforc抬 d’un CARGOL

 

Cargol acrobata

Cargol acrobata

Deixa un comentari