– Teatre – ENTRE RELATOS (馃悓馃悓馃悓馃悓) – 脌tic22 – 21/04/2016

Per Imma Barba & Miquel Gasc贸n

Ahir vam tornar a fer cap a l’脌tic22 per tal de veure la reposici贸 d’una proposta que nosaltres no vam tenir oportunitat de veure la temporada passada.

ENTRE RELATOS聽茅s una obra de l’escriptor Donald Margulies (2 de setembre de 1954), dramaturg americ脿 guanyador del premi Pulitzer per la seva obra “Cena con amigos” que v脿rem poder veure la temporada passada (veure cr貌nica).

Aquesta obra ens submergeix en el m贸n de la creaci贸 liter脿ria i ens explica la trobada de dues escriptores, una de reconegut prestigi i l’altra encara comen莽ant la seva carrera. Ruth Steiner, prestigiosa escriptora de contes curts i professora universit脿ria rep en el seu domicili, la Lisa Morrison, una brillant alumna que l’ha escollit com a tutora.

Entre Relatos

La Lisa 茅s molt jove i est脿 realment aterrida davant la persona a la qual admira i que pren com a model a seguir. Els nervis fa que parli incontrolodament i que intenti per tots els mitjans agradar. La Ruth, ja 茅s una persona madura que ha assolit l’猫xit i amb ell la seguretat. Es mostra intransigent i dura amb la joveneta que t茅 al davant tot i que la considera una alumna brillant.

Aquesta trobada 茅s l’inici d’una relaci贸 que al llarg de sis anys es va fent m茅s estreta establint-se entre elles una relaci贸 personal i professional de depend猫ncia m煤tua.

S贸n dues persones de generacions diferents i cultures oposades. La seva relaci贸 茅s molt complexa. De mica en mica la Lina penetra en la vida 铆ntima de la Ruth mentre es va fent un lloc en el m贸n de l’escriptura. En principi tamb茅 es dedica als relats, relats curts on explica a bocins la seva vida, les seves relacions tempestuoses amb el seu pare, les seves frustracions. Decideix escriure una novel路la.

I 茅s el tema de la novel路la basat en la vida de la seva mestra, per貌 sense que ella en sigui coneixedora, el fet que ens fa reflexionar sobre l’autoria art铆stica i on s’ha d’establir la frontera entre les relacions personals i l’ambici贸 professional.

On acaba la meva vida i el dret a la meva intimitat i comen莽a la teva vida i el dret a explicar el que jo t’he explicat ?? Fins on podem arribar en nom de l’art ?? Puc superar el meu mestre sense sentir remordiments ??

This slideshow requires JavaScript.

S贸n dues hores intenses on hem contemplat amb admiraci贸 la profunda transformaci贸 dels dos personatges: la Ruth forta i segura de si mateixa esdev茅 un personatge derrotat i solitari, en tant que la Lisa, t铆mida i acomplexada esdev茅 un personatge segur de si mateix i gaudint de l’猫xit aconseguit i de la popularitat. En el proc茅s la seva relaci贸 personal ha canviat radicalment.

En paraules del seu director: “Dues hores de drama en ritme de com猫dia. Dos personatges que es descobreixen m煤tuament en les accions, en la confrontaci贸. NO hi ha veritats absolutes, sempre tenen dues cares …. potser tres

Les dues actrius, Dana C脿ceres i Rachel Lascar estan absolutament entregades als seus papers i ens han agradat molt铆ssim. Tamb茅 ens ha agradat la posada en escena on el pas del temps est脿 marcat per petits canvis en els elements escenogr脿fics i en el vestuari de les protagonistes, sent les mateixes actrius qui ens diuen al comen莽ament de l’escena el temps transcorregut.

El muntatge de Hans Richer va estar nominat a Millor Espectacle i Millor Actriu (Rachel Lascar) al XVIII Certamen de Teatre de Garnacha de Rioja 2015.

This slideshow requires JavaScript.

Autor : Donald Margulies
Traducci贸: Diego Castillo
Direcci贸: Hans Richter
Int猫rprets: Rachel Lascar i Dana C谩ceres
Ajudant direcci贸: Mara Fern谩ndez \ Escenografia: Susanna Fernandez \ Vestuari: Amparo Moreno \ Foto: Xavi Siles \ Disseny gr脿fic: Julius Cotter
Producci贸 executiva: Cristina Ferrer
Producci贸: R.L & L’Espec铆fica
Llibre Cargol

Llibre Cargol

Leave a Reply