– Teatre – ENTRE RELATOS (🐌🐌🐌🐌) – Àtic22 – 21/04/2016

Per Imma Barba & Miquel Gascón

Ahir vam tornar a fer cap a l’Àtic22 per tal de veure la reposició d’una proposta que nosaltres no vam tenir oportunitat de veure la temporada passada.

ENTRE RELATOS és una obra de l’escriptor Donald Margulies (2 de setembre de 1954), dramaturg americà guanyador del premi Pulitzer per la seva obra “Cena con amigos” que vàrem poder veure la temporada passada (veure crònica).

Aquesta obra ens submergeix en el món de la creació literària i ens explica la trobada de dues escriptores, una de reconegut prestigi i l’altra encara començant la seva carrera. Ruth Steiner, prestigiosa escriptora de contes curts i professora universitària rep en el seu domicili, la Lisa Morrison, una brillant alumna que l’ha escollit com a tutora.

Entre Relatos

La Lisa és molt jove i està realment aterrida davant la persona a la qual admira i que pren com a model a seguir. Els nervis fa que parli incontrolodament i que intenti per tots els mitjans agradar. La Ruth, ja és una persona madura que ha assolit l’èxit i amb ell la seguretat. Es mostra intransigent i dura amb la joveneta que té al davant tot i que la considera una alumna brillant.

Aquesta trobada és l’inici d’una relació que al llarg de sis anys es va fent més estreta establint-se entre elles una relació personal i professional de dependència mútua.

Són dues persones de generacions diferents i cultures oposades. La seva relació és molt complexa. De mica en mica la Lina penetra en la vida íntima de la Ruth mentre es va fent un lloc en el món de l’escriptura. En principi també es dedica als relats, relats curts on explica a bocins la seva vida, les seves relacions tempestuoses amb el seu pare, les seves frustracions. Decideix escriure una novel·la.

I és el tema de la novel·la basat en la vida de la seva mestra, però sense que ella en sigui coneixedora, el fet que ens fa reflexionar sobre l’autoria artística i on s’ha d’establir la frontera entre les relacions personals i l’ambició professional.

On acaba la meva vida i el dret a la meva intimitat i comença la teva vida i el dret a explicar el que jo t’he explicat ?? Fins on podem arribar en nom de l’art ?? Puc superar el meu mestre sense sentir remordiments ??

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Són dues hores intenses on hem contemplat amb admiració la profunda transformació dels dos personatges: la Ruth forta i segura de si mateixa esdevé un personatge derrotat i solitari, en tant que la Lisa, tímida i acomplexada esdevé un personatge segur de si mateix i gaudint de l’èxit aconseguit i de la popularitat. En el procés la seva relació personal ha canviat radicalment.

En paraules del seu director: “Dues hores de drama en ritme de comèdia. Dos personatges que es descobreixen mútuament en les accions, en la confrontació. NO hi ha veritats absolutes, sempre tenen dues cares …. potser tres

Les dues actrius, Dana Càceres i Rachel Lascar estan absolutament entregades als seus papers i ens han agradat moltíssim. També ens ha agradat la posada en escena on el pas del temps està marcat per petits canvis en els elements escenogràfics i en el vestuari de les protagonistes, sent les mateixes actrius qui ens diuen al començament de l’escena el temps transcorregut.

El muntatge de Hans Richer va estar nominat a Millor Espectacle i Millor Actriu (Rachel Lascar) al XVIII Certamen de Teatre de Garnacha de Rioja 2015.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Autor : Donald Margulies
Traducció: Diego Castillo
Direcció: Hans Richter
Intèrprets: Rachel Lascar i Dana Cáceres
Ajudant direcció: Mara Fernández \ Escenografia: Susanna Fernandez \ Vestuari: Amparo Moreno \ Foto: Xavi Siles \ Disseny gràfic: Julius Cotter
Producció executiva: Cristina Ferrer
Producció: R.L & L’Específica
Llibre Cargol

Llibre Cargol

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.