– Teatre de màgia – BRAIN (🐌🐌) – La Seca – Sala Leopoldo Fregoli – 20/04/2016

Feia potser anys que no assistíem a un espectacle de màgia, potser perquè a l’època de la nostra infantesa es va abusar un pèl massa d’aquests tipus d’espectacles en els programes de televisió i fins i tot, tots vam acabar demanant als reis d’orient, un joc de màgia, que encara avui és força conegut; a partir d’aleshores els nostres pares es van convertir en els espectadors que van patir llargues sessions amb les nostres “actuacions”.

Hem d’admetre que no és pas un tipus d’espectacle que ens apassioni gaire, però sí que estàvem, si mes no encuriosits per veure com havia evolucionat la manera de presentar els trucs i habilitats dels mags i així fer jugar i fins i tot somiar als espectadors adults i per una bona estona recordar-lis la seva faceta d’infants, que tots nosaltres amaguem dins nostre.

El barcelonès Jesús Julve és Hausson, el mag Hausson, al que no havíem tingut l’oportunitat de veure exercint de mag fins ahir. Aquesta vegada ens presenta a La Seca un espectacle d’il·lusionisme on els veritables mags som els espectadors. Una posada en escena totalment teatral conforma un espectacle de màgia diferent, totalment interactiu i que compta amb la nostra complicitat.

BRAIN

BRAIN és el títol d’aquesta proposta, que traduït vol dir cervell.

Una petita pantalla vertical al fons del petit escenari de la intimista sala Leopoldo Fregoli, només un parell de faristols amb unes capses ocupa l’escenari i Hausson ens proposa jugar a ser mags i a exercitar el poder de la nostra ment.

D’entrada a l’Imma li toca participar i “endevina” la carta que el mag porta a la seva butxaca. Una mica més tard jo, sense saber-ho, descobreixo que “tinc la capacitat” d’esmicolar un got de vidre tancat dins d’una caixa transparent … i com ho faig ?, fàcil…. estripant un paper on el got està dibuixat …..

I així es van succeint els números on els espectadors participem endevinant cartes, participant en el programa televisiu “Vostè té talent” o transmetent mentalment dibuixos. També som capaços d’endevinar el número de telèfon del mag mitjançant la suma de dos números de DNI triats a l’atzar entre el públic, un altre espectador és el que truca des del seu mòbil amb aquest número “endevinat” ….

Segons comenta el mateix Hausson la dificultat de l’espectacle està justament en aconseguir la participació del públic: “el públic està escarmentat perquè alguns mags ho han usat per convertir-los en pallassos del seu espectacle. Hi ha reticències a participar perquè s’ha abusat del públic com a element de l’espectacle“. Aquesta nit ha tingut sort, només una persona s’ha negat a col·laborar.

Estava acostumat a utilitzar la participació del públic en els meus espectacles però en aquest vaig una mica més enllà i els cedeixo tot el protagonisme amb nombres que semblen fets per ells mateixos“, afirma Hausson, codirector de La Seca amb Hermann Bonnín.

Coincidint amb aquesta proposta es presenta el llibre “Guía práctica del ilusionismo”- Juegos de mano que usted puede hacer,  prologat per Jordi Coca i on Hausson explica com fer 65 jocs amb estris domèstics, cartes i monedes.

L’obra dirigida per ell mateix, amb l’assessorament escènic de Hermann Bonnin, amb la idea de canviar els papers entre actor i espectadors, ja que ha construït el seu espectacle on la premissa és fer que els espectadors siguin els mags.

Hem de reconèixer que amb BRAIN i el mag Hausson, hem passat una bona estona, malgrat que alguns dels trucs els coneixíem prou bé i per nosaltres eren potser massa evidents (malauradament ja som una mica gats vells). Si més no, com deia al principi, hem jugat i per una estona ens hem tret uns quants anys de sobre. Un espectacle que s’ha de valorar com el que és, pensat per fer passar al públic una bona estona, que a la fi, segurament és l’únic que pretén.

Creació, direcció i intèrpret : Hausson
Disseny de llums: Albert Julve \ Disseny de so: Jordi Bonet \ Decoració espai escènic: Manuel Trullas \ Veu en off: James Phillips \ Material magic: Magicus \ Projeccions: Marc Lleixà \ Fotografíes: Kiko Piñol \ Publicitat: Bosch & Serret, S.A.
Producció: La Seca Espai Brossa

LOa màgia dels cargols

Deixa un comentari