– Circ i Dansa – Mostra del laboratori FLORENT BERGAL – Mercat de les Flors (🐌🐌🐌+ 🐚) – 16/04/2016

El cap de setmana passat s’ha iniciat al Mercat de les Flors, un cicle que barreja arts circenses amb dansa i altres arts escèniques; es tracta de CIRC D’ARA MATEIX… i és que el circ va prenent noves posicions dins de les arts escèniques contemporànies, desplaçant el risc cap a nous espais i dialogant sovint amb la dansa. Aquest cicle vol viatjar dins d’aquests territoris bellugadissos amb una sèrie d’espectacles, però també amb tallers, mostra de laboratoris de circ d’artistes d’aquí i de fora.

La Central del Circ i el Mercat de les Flors van obrir una convocatòria per seleccionar 8 artistes professionals de circ i dansa (4 de cada disciplina) per a participar en una formació i laboratoris a la cruïlla d’ambdues arts durant 6 setmanes de formació entre gener i abril de 2016. Cada setmana d’aquest cicle han realitzat un Taller que ha estat guiat per un professional del circ o de la dansa, com per exemple Peter Jasko, Roberto Olivan, Alessandro Sciarroni, Roberto Magro, Jean-Michel Guy, Blai Mateu, Florent Bergal i Mauro Paccagnella.

Nosaltres, dissabte passat vàrem dedicar la tarda/nit a gaudir de 3 espectacles on es barreja el CIRC amb altres arts escèniques; el primer d’ells, va ser el resultat del Laboratori/taller que ha estat dirigit per Florent Bergal i en el que una sèrie d’artistes han estat treballat durant la setmana de l’11 al 15 d’abril.

Florent Bergal: Coreògraf, ballarí, acròbata i manipulador d’objectes.
Des de l’any 2000, ha co-fundat tres companyies de circ contemporani: R de Rien, Rital Brocanters i col·lectiva G. Bistaki. També treballa com a ballarí en les companyies de dansa de Roberto Olivan i Nadi Malengraux. És professor d’acrobàcia i dansa a les escoles de circ de Tolosa, Lille, Nimes, Milà, Torí i l’Institut de Teatre de Barcelona. Ha creat i interpretat un gran nombre d’espectacles.

Els artistes participants en aquesta sèrie de tallers són: Joan Català, Koldo Arostegui, Julie Bergez, Raquel Gualtero, Wanja Kahlert, Eva Leonor Ordoñez, Anna Pascual i Roser Tutusaus.

Aquest resultat del 1er Laboratori el vàrem poder veure a la Sala PB de l’Institut del Teatre, que com molt bé sabeu està gairebé annexat al Mercat de les Flors. El resultat ens va deixar bocabadats i fascinats, per la seva qualitat i que des del nostre punt de vista es podria representar comercialment, ja que realment sembla que es tracta d’un espectacle acabat. Malauradament aquesta va ser l’única sessió en què s’ha pogut veure aquest magnífic resultat. Una llàstima, sincerament.

Taller de Circ FLORENT BERGA - 23

El primer Laboratori ha estat aquest, però es podran veure dos més, un dirigit per Roberto Magro, el 23 d’abril i el tercer dirigit per Blaï Mateu el 30 d’abril. El preu de cada Laboratori és de tan sols 5 euros, un preu simbòlic,

Cargols trapezistes

Cargols trapezistes

Deixa un comentari