– Teatre – assaig de INFERNO – Sala Fènix – 23/03/2016

Vull deixar constància al Blog de què un dia d’aquesta setmana santa, al matí, vaig ser convidat a veure un assaig de INFERNO a la Sala Fènix. Aquesta proposta ha estat programada en diverses ocasions a diferents teatres de Barcelona, però per motius d’agenda sempre se’ns havia escapat.

INFERNODe fet, l’assaig era com a conseqüència de què per segon any consecutiu s’havia de fer un bolo a una petita població italiana el diumenge següent, dia 27; l’actor protagonista, en Felipe Cabezas l’havia d’assajar en llengua italiana, tal com s’havia de representar a Bardonecchia, un municipi italià, situat a la regió del Piemont.

INFERNO tracta de Tristano Martinelli, el notable actor italià que va crear el personatge de Arlecchino al París de finals del cinquecento. Amb diverses tècniques interpretatives com la recitació, la pantomima, l’acrobàcia i la commedia dell’arte, aquesta proposta indaga en la teatralitat de la vida, proposant una via d’escapament a la misèria humana a través de la creació artística, denunciant sempre amb un somriure, la vanitat i l’ambició que sacsejaven la societat d’aleshores, i de pas fer un paral·lelisme amb la societat actual….. en la que la joventut ha d’aprendre a reinventar-se per sobreviure.

El Arlecchino de Martinelli no és un Arlecchino cursi i dolç… és en tot cas un pobre diable que ve de l’infern, que ha vist la fam i la misèria, i ara vol riure. Martinelli li vendrà el seu cos i la seva ànima a canvi de fama i fortuna. I des del inferno, etern i infinit, ens explicarà la seva història.

Felipe Cabezas realitza una bona interpretació de diversos personatges alhora, en un intens Tour de força que barreja el text, la mímica i el teatre físic, que de ben segur el deixa gairebé exhaust; es tracta d’un diàleg entre varios personatges però interpretats per un sol actor. Malauradament em vaig perdre el significat exacte de molts dels seus diàlegs, pel meu desconeixement de la llengua italiana, malgrat que aquesta és una llengua semblant a la nostra, i la línia argumental es pot seguir amb força facilitat.

INFERNO - Sala Fènix - 1

Intentaré veure aquest espectacle més endavant, perquè de ben segur es tornarà a representar a casa nostra, i evidentment en una de les nostres dues llengües, per poder-la valorar com cal…. ara em veig incapaç de fer-ho amb justícia.

Felipe Cabezas, és actor, docent i dramaturg especialitzat en Commedia dell’Arte.

Escrita i interpretada per Felipe Cabezas.
Dirigida per Berty Tovías.
Assessoria de moviment acrobàtic: Alberto Feliciate // Música original: Marco Chiaperotti // Vestuari: Isabella Pintani // Disseny llums: Edgard Paulí

Cargol Inferno

Deixa un comentari