– Teatre Musical – TOTS SOM ANNA ALLEN (🐌🐌🐌+ 🐚) – Almeria Teatre – 16/03/2016

Fa uns dies vam tenir l’oportunitat d’assistir a l’estrena de TOTS SOM ANNA ALLEN, una producció musical de petit format del grup SPLAC.

Basada en la història de l’actriu catalana que es va inventar una vida a Hollywood… Anna Allen (Girona, 1977) havia fet un paper a la sèrie televisiva “Cuéntame como pasó” i havia treballat en la sèrie “Acusados” o en la sèrie catalana “La Riera”. De cop i volta es va inventar una falsa participació en la sèrie “The Big Bang Theory”, en una producció francesa sobre Versalles, en treballs per a la BBC, invitacions falses a l’entrega dels Oscars i un munt de relacions amb personatges del món artístic de Los Angeles. Fins i tot va afirmar que era autora d’una obra que havia venut a uns productors de Broadway.

TOTS SOM ANNA ALLEN - Almeria Teatre

Les xarxes socials a través de les quals ella va difondre tots aquests èxits professionals, van ser també qui van acabar amb la seva fantasia d’èxit i glamur.

El grup musical SPLAC  format pels germans Pau i Joan Olivé, han decidit iniciar-se en el món del teatre, creant un espectacle musical amb aquesta narració de la història d’Anna Allen.

L’any passat la història d’Anna Allen va commocionar el país. Es creia que l’actriu catalana havia treballat a Hollywood, al costat d’actors de fama mundial, i de cop i volta es va descobrir que tot era fals. Com ha estat capaç de fer una cosa així?, ens preguntàvem en llegir la notícia. Les xarxes es van omplir de comentaris que en feien mofa. Ara, en canvi, si vas a veure aquesta obra, potser t’adonaràs que tots som una mica Anna Allen.

Mario Torres (Sergi Cervera) és un director teatral que està fent un càsting per a la seva nova producció, basada en la pel·lícula “Persona” d’Ingmar Bergman, per qui sent una profunda admiració. Busca l’actriu que ha d’interpretar el personatge de la infermera Alma, que ha de tenir cura de l’actriu Elisabet Vogler la qual ha decidit no tornar a parlar. Aquest paper de l’actriu ja madura està reservat a la seva parella Emma Casademont (Noèlia Pérez).

TOTS SOM ANNA ALLEN - Almeria Teatre 2

Mario queda enlluernat per l’espontaneïtat i la frescor de la jove Anna Allen (Mònica Macfer) que ve precedida pel seu èxit a Hollywood, i li dóna el paper. I comença la comèdia amb la competitivitat que es crea entre l’actriu ja madura que es creu una estrella i l’actriu jove amb moltes ganes de triomfar. Una trama clàssica quan l’actriu madura veu la possibilitat de quedar eclipsada per la força i la joventut de l’actriu novell.

Han construït un musical amb bona música, bones interpretacions i una molt bona dosi d’humor. Els acompanya al piano Ernest Fuster, qui ha fet també els arranjaments, i que interpreta el paper del músic que toca el piano durant els assajos de l’obra que preparen els altres tres protagonistes.   Fa puntuals intervencions que ajuden a trencar les situacions més compromeses dels seus companys.

TOTS SOM ANNA ALLEN - Almeria Teatre 3

El director ha indicat que tothom pot identificar-se amb Anna Allen i que la seva obra gira entorn de la facilitat de manipular informació a través de les xarxes socials i sobre la necessitat d’aparentar alguna cosa que no s’és: Ens arribem a creure que, som el que diem que som, però la realitat és que tots hem mentit, encara que sigui una mica, ha subratllat.

Tots quatre tenen ja un recorregut en espectacles musicals: Mònica Macfer en BOIG PER TU, 40 EL MUSICAL, Noèlia Pérez a LA NIT DE SANT JOAN, Sergi Cervera actua a “POLÒNIA” i Ernest Fuster a LO TUYO Y LO MIO, GREASE, 50 SOMBRAS EL MUSICAL.

Un bon espectacle que ens ha sorprès favorablement, per la qualitat de la seva música, per les magnífiques interpretacions, destacant els dos papers femenins…….. … i que a més a més, ens va fer passar una molt bona estona.

Estarà a l’Almeria Teatre fins al 24 d’abril.

This slideshow requires JavaScript.

Text : Pau Olivé
Música : SPLAC – Arranjaments:  Ernest Fuster
Direcció : Joan Olivé
Intèrprets:  Mònica Macfer (Anna Allen),  Noèlia Pérez (Emma Casademont), Sergi Cervera (Mario Torres), Ernest Fuster (Cèsar)
Disseny gràfic:  boliblau.com\ Escenografia:  Maria Roser Ferrer\ Llums : Sergio Gracia Gutiérrez i Justo Gallego\So:  Joan Olivé
Producció: TesTistosTigues

Cargol cantant a punt d'estavellar-se

Leave a Reply